Cele mai citite
 


Cluj: Congresul Societăţii Române de Chirurgie Orală şi Maxilo-Facială
vineri, 20 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Specialişti de renume din ţară şi din străinătate prezintă, începând de joi, timp de două zile, la lucrările celui de al X-lea Congres al Societăţii Române de Chirurgie Orală şi Maxilo-Facială, teme de interes privind noile tehnici şi tratamentele moderne folosite în acest domeniu al medicinii.
Comunicările vor fi susţinute în opt sesiuni şi acoperă o arie tematică largă, de la tratamentele minim-invazive, cu laser, în chirurgia maxilo-facială, la cele cu bifosfonaţi, abordarea chirurgicală a osteonecrozelor, a anomaliilor dento-maxilare, precum şi a tumorilor cu evoluţie spre baza craniului, tuberculoza orală, procedeele de reconstrucţie a defectelor părţii inferioare a feţei, intervenţiile în fracturile de sinus frontal şi ale bazei craniului, la implanturile cranio-faciale.
Preşedintele congresului este prof. univ. dr. Grigore Baciuţ de la Clinica de Chirurgie Maxilo-Facială din Cluj-Napoca. Universitarul clujean va prezenta, alături de colaboratorii săi, o comunicare despre tehnicile noi utilizate în chirurgia maxilo-facilă clujeană în perioada 2008 - 2011.
Specialiştii clujeni ai unităţii medicale au făcut cercetări avansate privind protezele personalizate pentru pacienţii care au nevoie de înlocuirea unui fragment osos, fie din cauza unui accident, fie a unei malformaţii sau boli. Proteza este realizată după dimensiunile exacte ale părţii de os distruse, oferite de tomografia care i se face pacientului, şi dintr-un material care se apropie foarte mult de proprietăţile osului.
Printre personalităţile medicale de renume care participă la congres se numără prof. dr. Konrad Wangerin de la Universitatea din Stuttgart (Germania), prof. dr. Luigi Clauser de la Universitatea din Ferrara (Italia), prof. dr. Robert Sader de la Universitatea din Frankfurt pe Main (Germania), prof. dr. H. Zeilhofer de la Clinica Universitară din Basel (Elveţia), prof. dr. Miso Virag de la Spitalul Clinic Universitar Dubrava din Zagreb (Croaţia) şi prof. dr. Julio Acero de la Clinica de Chirurgie Maxilo-Facială din Madrid (Spania).
Reuniunea de la Cluj-Napoca este organizată de Societatea Română de Chirurgie Orală şi Maxilo-Facială, Universitatea de Medicină şi Farmacie "Iuliu Haţieganu", European Association of Cranio Maxillo Facial Surgery şi Colegiul Medicilor Dentişti din Cluj-Napoca. AGERPRES/ (A, AS - Carmen Fărcaşiu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Premieră mondială de succes a medicilor chirurgi de la Clinica de chirurgie orală şi maxilo-facială Medicii chirurgi de la Clinica de chirurgie orală şi maxilo-facială din Cluj, care au realizat, în decembrie 2012, o operaţie de implantare a unei proteze personalizate din titan, pe scheletul feţei unui pacient de 44 de ani, mutilat în urma unui accident rutier, spun că intervenţia lor a reuşit pe deplin...
Cluj: Copil cu o tumoare gigant, operat cu succes la Clinica de Chirurgie Orală Un băiat de cinci ani a fost operat, marţi, cu succes de o tumoare gigant cu care a trăit aproape un an, de o echipă de şase medici de la Clinica de Chirurgie Orală şi Maxilo-facială din Cluj-Napoca, condusă de prof. univ. dr. Teofil Lung.
Compartiment de chirurgie orală şi maxilo-facială înfiinţat la SJU Alba Iulia Singurul compartiment de chirurgie orală şi maxilo-facială din judeţul Alba a fost înfiinţat recent la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, pacienţii care prezintă afecţiuni ale cavităţii bucale nemaifiind astfel obligaţi să se deplaseze la clinica de specialitate din Cluj Napoca.
Cluj: În premieră naţională, limba unui pacient este înlocuită cu o bucată de piept O echipă de la Clinica de chirurgie Orală şi Maxilo-Facială din Cluj-Napoca a realizat, miercuri, o operaţie în premieră naţională, de scoatere a limbii unui pacient şi de înlocuire a acesteia cu un muşchi de pe piept.
Cluj: Congres naţional de chirurgie cu participare internaţională Societatea Română de Chirurgie, împreună cu Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Iuliu Haţieganu' şi Fundaţia 'Iuliu Haţieganu', organizează a 25-a ediţie a Congresului naţional de chirurgie, în perioada 3-6 mai.
Cluj: Specialişti de renume din ţară şi străinătate la Congresul Asociaţiei de Endocrinologie Clinică Specialişti în endocrinologie din ţară şi străinătate se vor reuni la Cluj-Napoca, la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu", pentru a-şi prezenta rezultatele celor mai recente cercetări în domeniu, la Congresul Asociaţiei de Endocrinologie Clinică din România, care se va desfăşura...