Cele mai citite
 


Clujenii au donat, în trei zile, 140 de litri de sânge, în cadrul unei campanii
vineri, 20 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Studenţii clujeni au reuşit, în trei zile de campanie, să determine 300 de persoane să se prezinte la Centrul de Transfuzie Sangvină din Cluj.
Potrivit coordonatorului proiectului, Alina Rizea, scopul studenţilor era de a convinge 400 de persoane şi de a colecta 180 de litri de sânge în cinci zile.
'Am reuşit să strângem deja 140 de litri. Din cei 300 de oameni care au răspuns la apelul nostru, 70 la sută sunt tineri sub 30 de ani. De fapt, grupul nostru ţintă au fost chiar studenţii, deoarece sunt mai puţini predispuşi la riscuri şi au, per total, o stare de sănătate mai bună decât a altor categorii de populaţie', a spus Rizea.
Aceasta a explicat că lipsa acută de sânge cu care se confruntă centrele de transfuzii din ţară este cauzată în mare parte de o informare deficitară a populaţiei, în ciuda deselor campanii care se organizează. Coordonatoarea proiectului a spus că oamenii nu ştiu că donarea de sânge este o procedură relativ simplă, care nu implică riscuri şi că de obicei vin atunci când li se solicită, dar nu din proprie iniţiativă.
Ea a mai precizat că cei 180 de litri pe care speră să-i strângă Centrul de Transfuzie Sangvină din Cluj ar asigura necesarul pentru două luni de zile.
La campanie au participat 70 de studenţi care au împărţit pliante, dar au şi lucrat la centrul de transfuzii, pentru a ajuta personalul medical să facă faţă valului de persoane care au donat sânge.AGERPRES/(A, AS - Elena Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Campanie antidiabet derulată de studenţii medicinişti, duminică, la Iulius Mall Voluntari ai Organizaţiei Studenţilor Medicinişti (OSM) din Cluj-Napoca vor derula, duminică, la complexul Iulius Mall, o campanie de informare asupra diabetului zaharat, pentru a prezenta factorii ce declanşează această boală, profilaxia şi tratamentul ei.
Studenţii derulează o campanie de donare de sânge la Rectoratul Universităţii Politehnica din Bucureşti Uniunea Naţională a Studenţilor din România (UNSR) derulează o campanie de donare de sânge, de luni până vineri, la Rectoratul Univeristăţii Politehnica din Bucureşti.
Cluj: Studenţi de la UMF distribuie pliante despre prevenirea diabetului în şase mari licee Un număr de 35 de voluntari, studenţi la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu", distribuie, miercuri, materiale informative despre prevenirea diabetului, în şase unităţi de învăţământ din Cluj-Napoca.
Studenţii de la Medicină Dentară, cursuri de profilaxie dentară în toate şcolile din Târgu Mureş, în cadrul UniFEST Peste 100 de studenţi ai Facultăţii de Medicină Dentară din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş vor ţine cursuri de profilaxie dentară în toate şcolile din Târgu Mureş pe parcursul Festivalului Naţional Studenţesc 'UniFEST', care se derulează de luni până sâmbătă.
Peste o mie de persoane au donat sânge pentru victimele incendiului; bucureştenii s-au mobilizat şi duminică Peste 900 de bucureşteni au donat sânge pe parcursul zilei de sâmbătă pentru victimele incendiului de la clubul Colectiv, iar în cursul dimineţii de duminică, alţi 200 de donatori au fost înregistraţi la Centrul de Transfuzie din Capitală.
Cluj: Studenţii medicinişti vor derula o campanie anti-tuberculoză în cinci licee Organizaţia Studenţilor Medicinişti din Cluj-Napoca va derula, între 19 şi 23 martie, o campanie de informare a elevilor de liceu în scopul prevenirii tuberculozei, depistării acesteia la scurt timp după apariţia unor simptome, precum şi conştientizării tinerilor asupra obligaţiei de a urma riguros ...