Cele mai citite
 


Hunedoara: Serviciul SMURD în pericol să rămâna fără cinci ambulanţe
vineri, 20 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cinci module SMURD din judeţul Hunedoara sunt în pericol să rămână fără ambulanţe, la sfârşitul lunii mai, din cauză că Asociaţia Salvital, care gestionează activitatea SMURD, nu are bani să achite ultimele rate la contractul de leasing prin care au fost achiziţionate aceste maşini, în anul 2006.
'Valoarea plăţilor restante către furnizorii ambulanţelor se ridică la 23.315 euro. Dacă nu vom reuşi să plătim, atunci firma de leasing ne va lua aceste maşini. Nu se poate pune problema unei amânări la plată', a declarat, joi, preşedintele Asociaţiei Salvital Hunedoara, Petru Mărginean.
Pe de altă parte, Asociaţia Salvital are de recuperat o sumă de 59.457 euro de la consiliile locale Lupeni, Brad, Hunedoara, Vulcan şi Şoimuş, care s-au angajat, din anul 2006, să achite o parte din facturile pentru cele cinci ambulanţe SMURD.
Preşedintele Asociaţiei Salvital a menţionat că a purtat discuţii cu primarii din Brad, Hunedoara, Vulcan şi Şoimuş, edilii acestor localităţi asigurându-l că se vor achita de obligaţiile de plată pe care şi le-au asumat.
'Din păcate nu am reuşit să stau de vorbă cu primarul din Lupeni, care nici măcar nu-mi mai răspunde la telefon. Datoria Consiliului Local Lupeni pentru plata ambulanţelor se ridică la 127.944 lei, aici înregistrându-se şi cea mai mare restanţă', a adăugat Petru Mărginean.
În situaţia în care SMURD va rămâne fără cele cinci ambulanţe, atunci 45 de paramedici de la modulele Deva, Hunedoara, Brad, Hunedoara şi Lupeni-Uricani vor intra în şomaj.
Asociaţia Salvital a fost înfiinţată pentru a coordona activitatea Serviciului SMURD din judeţul Hunedoara, majoritatea celor 65 de membri cotizanţi fiind constituită din consilii locale. Asociaţia are de recuperat cotizaţii în valoare de 1,62 milioane lei, doar 10 membri fiind cu plăţile la zi, printre aceştia numărându-se Consiliul Judeţean Hunedoara şi primăriile din Deva şi Petroşani. Cele mai mari restanţe sunt consemnate în dreptul CL Lupeni, care nu şi-a mai plătit cotizaţiile pentru SMURD din anul 2007 şi are o datorie de 415.736 lei.
În judeţul Hunedoara sunt funcţionale opt module SMURD, dintre care unul este dotat cu o ambulanţă cu tracţiune integrală ce poate fi folosită şi la intervenţii în zona montană înaltă din Valea Jiului. AGERPRES/(AS-Sorin Blada)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Hunedoara: Intervenţiile paramedicilor SMURD, monitorizate prin camere video Cinci ambulanţe SMURD din judeţul Hunedoara, amplasate în Orăştie, Simeria, Băiţa, Brad şi Ilia, au fost echipate cu camere video şi modemuri conectate la reţeaua de internet mobil, care le permit paramedicilor să transmită către dispeceratul central de la Târgu Mureş şi către spitalele de urgenţă imagini...
Vrancea: Trei ambulanţe SMURD pentru ISU Trei ambulanţe SMURD au ajuns, luni, în Vrancea şi vor intra în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea.
Vrancea: SMURD a primit trei ambulanţe în cadrul unui proiect în care Consiliul Judeţean este partener Angajaţii SMURD Vrancea vor beneficia de trei ambulanţe - două ambulanţe de prim-ajutor (tip B) şi o ambulanţă de reanimare (tip C), acestea fiind luate în primire miercuri de la reprezentanţii Consiliului Judeţean.
Hunedoara: Un nou modul SMURD se va deschide în Baru, pe DN66, la jumătatea distanţei dintre Haţeg şi Petroşani Un nou modul SMURD va fi deschis de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara în localitatea Baru, pe DN 66, la jumătatea distanţei dintre oraşele Haţeg şi Petroşani, scopul urmărit fiind reducerea timpului în care paramedicii pot ajunge la locul unor accidente, a declarat luni şeful ISU...
Alba: Noi autospeciale şi ambulanţe SMURD, în valoare de peste 3,3 milioane de lei, în dotarea ISU Patru autospeciale pentru lucru cu apă şi spumă, cu posibilităţi de intervenţie în zone greu accesibile şi la fond forestier, şi trei ambulanţe SMURD, de tip B2, în valoare totală fiind de peste 3,3 milioane de lei, vor intra în acest an în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) 'Unirea'...
Hunedoara: Paramedicii de la două module SMURD au intrat în şomaj tehnic Paramedicii de la modulele SMURD din zona Uricani-Lupeni şi din municipiul Brad au intrat, marţi, în şomaj tehnic, pentru o lună, din cauza fondurilor insuficiente de care dispune Asociaţia Salvital-SMURD Hunedoara, cea care se ocupă de administrarea acestui serviciu în judeţ.