Cele mai citite
 


Ialomiţa: Acţiune în instanţă a CJ privind anularea unui Ordin al Ministerului Sănătăţii
vineri, 20 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Consiliul Judeţean (CJ) Ialomiţa a înaintat, joi, acţiune în instanţă, la Curtea de Apel Bucureşti, prin care solicită anularea, în parte, a unui ordin al Ministerului Sănătăţii (MS) care priveşte aprobarea numărului total de paturi din unităţile sanitare publice şi private pentru care Casele de Asigurări de Sănătate pot încheia contracte de furnizare de servicii medicale spitaliceşti.
Reprezentanţii CJ Ialomiţa susţin că acest Ordin 'aduce o gravă atingere asigurării accesului echitabil al locuitorilor judeţului Ialomiţa la serviciile medicale spitaliceşti prin micşorarea numărului de paturi cu 136 de unităţi, de la 908 la 772 paturi pentru 2011'.
La sfârşitul lunii martie, CJ Ialomiţa a înaintat M.S. o plângere prealabilă, în care cerea revocarea în parte a Ordinului nr. 208/2011, în sensul ca numărul de paturi din unităţile sanitare publice la nivelul judeţului Ialomiţa să fie cel actual, de 908 şi nu 772 câte sunt menţionate în ordinul respectiv.
'Consiliul Judeţean Ialomiţa a invocat temeiuri legale, de bun simţ, reducerea în medie de la 3,15 paturi la mia de locuitori, la 2,68 paturi la mia de locuitori însemnând un afront la adresa cetăţenilor judeţului Ialomiţa, care au aceeaşi nevoie de tratament şi asistenţă medicală ca şi ceilalţi cetăţeni ai României, media de paturi la mia de locuitori fiind de 6,03 la nivelul ţării', se arată într-un comunicat remis presei, joi, de CJ Ialomiţa.
CJ Ialomiţa a primit un răspuns din partea Direcţiei Juridice şi Contencios din cadrul Ministerului Sănătăţii dar care, în opinia reprezentanţilor Consiliului, 'nu rezolvă în niciun fel problemele ridicate'.
'Suntem anunţaţi că Ordinul 208 nu poate fi modificat sau revocat de către organul emitent pe motive de nelegalitate sau inoportunitate deoarece a intrat în circuitul civil şi a produs efecte juridice, conform Legii 554/2004 a contenciosului administrativ, cu modificările şi completările ulterioare. În consecinţă, Ministerul Sănătăţii consideră ca neîntemeiată plângerea prealabilă formulată de Consiliul Judeţean Ialomiţa', se mai arată în comunicat.
Considerând că acest răspuns 'nu satisface aşteptările locuitorilor judeţului Ialomiţa', Consiliul Judeţean Ialomiţa a introdus acţiune în instanţă, la Curtea de Apel Bucureşti, prin care se solicită anularea în parte a respectivului Ordin. AGERPRES/(AS-Mihaela Leţa)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Eugen Nicolăescu: Unităţile din sistemul sanitar şi farmaciile sunt pregătite pentru a asigura asistenţa medicală Unităţile din sistemul public de sănătate şi farmaciile cu circuit deschis sunt pregătite pentru a asigura asistenţa medicală populaţiei în perioada 24 decembrie 2013 - 5 ianuarie 2014, a declarat joi ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, într-o conferinţă de presă.
Ialomiţa: Spitalul de Urgenţă din Slobozia a preluat parţial personalul spitalului de la Ţăndărei Reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Slobozia au decis preluarea unui număr de 20 de cadre medicale şi personal de îngrijire de la Spitalul municipal Ţăndărei, recent desfiinţat pentru a fi transformat în cămin de bătrâni.
Ministerul Sănătăţii a prezentat Guvernului nota referitoare la finanţarea FNUASS a furnizorilor de servicii medicale din privat Ministerul Sănătăţii a prezentat miercuri în Guvern o notă privind finanţarea Fondului Naţional Unic de Asigurări de Sănătate a furnizorilor de servicii medicale din sistemul privat.
CMDR: Măsura luată de Ministerul Sănătăţii agravează situaţia şi încalcă dreptul asiguraţilor la asistenţă Măsura luată de Ministerul Sănătăţii privind asistenţa stomatologică în sistemul public de asigurări de sănătate nu face decât să agraveze situaţia şi să încalce dreptul asiguraţilor la această asistenţă, a declarat vineri într-o conferinţă de presă preşedinta Colegiului Medicilor Dentişti din România...
Bacău: CJ a adresat o "plângere prealabilă" Ministerului Sănătăţii privind reducerea numărului de paturi în spitalele judeţului Consiliul Judeţean (CJ) Bacău, sub semnătura preşedintelui instituţiei, social-democratul Dragoş Benea, a adresat joi o "plângere prealabilă" către Ministerul Sănătăţii prin care reclamă că, în baza unui ordin de ministru publicat în Monitorul Oficial la finele lunii martie, au fost reduse cu 102 paturi...
Ministerul Sănătăţii atenţionează medicii de familie să acorde asistenţă medicală pacienţilor de pe listele lor Ministerul Sănătăţii le-a atras atenţia marţi tuturor medicilor de familie că, în conformitate cu contractul pe care îl au încheiat cu casele de asigurări de sănătate, sunt obligaţi să le acorde asistenţă medicală pacienţilor de pe listele lor.