Cele mai citite
 


Iaşi: Încă o zi de proteste la Spitalul Socola
vineri, 20 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 100 de angajaţi de la Spitalul de Neuropsihiatrie Socola din Iaşi protestează, joi, pentru a patra zi consecutiv, în curtea unităţii sanitare, nemulţumiţi de nivelul salariilor primite pentru munca depusă în luna aprilie.
Ca şi în zilele anterioare, protestatarii au blocat intrarea spre pavilioanele unităţii medicale.
Ei susţin că vor relua lucrul abia când îşi vor primi înapoi cei 25% luaţi din salariul din luna aprilie.
Prof. univ. dr. Călin Scripcaru, directorul Spitalului de Neuropsihiatrie Socola, a declarat, joi, că pentru moment unitatea medicală nu are posibilitatea de a le da salariile angajaţilor la nivelul lunii martie atât timp cât Casa de Asigurări nu decontează decât 70 la sută pentru salarizarea salariaţilor.
Sergiu Apostol, liderul sindicatului Sanitas de la Spitalul Socola, precum şi protestatarii spun însă că nu au nicio siguranţă că banii vor fi recuperaţi luna viitoare. Apostol a precizat că, în prezent, sunt internate doar cazurile care reprezintă urgenţe majore.
Pacienţii internaţi beneficiază de îngrijirile medicale corespunzătoare afecţiunilor lor, în schimb nu se fac internări şi nici nu se eliberează adeverinţe medicale.
Angajaţii Spitalului de Neuropsihiatrie Socola au protestat încă de luni, nemulţumiţi că salariile pentru luna aprilie le-au fost diminuate cu 25 - 35%.
Pentru prima dată în cei peste 100 de ani de la înfiinţarea unităţii medicale, angajaţii au refuzat să facă internări şi au închis porţile spitalului. AGERPRES/(A - Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: A treia zi de proteste la Spitalul Socola Angajaţii Spitalului de Neuropsihiatrie Socola din Iaşi protestează, miercuri, pentru a treia zi consecutiv, nemulţumiţi de nivelul salariilor primite pentru munca depusă în luna aprilie.
Iaşi: Cadrele medicale de la Spitalul de Neuropsihiatrie Socola se pregătesc de grevă Peste 800 dintre membrii Sindicatului Sanitas Iaşi, care lucrează la Spitalul Universitar de Neuropsihiatrie Socola, avertizează că începând de luni vor declanşa noi forme de protest, chiar şi greva generală.
Iaşi: Angajaţii de la Socola au ieşit în curtea spitalului Angajaţii Spitalului de Neuropsihiatrie Socola din Iaşi au ieşit marţi, pentru a doua zi consecutiv, în stradă, nemulţumiţi de nivelul de salarizare.
Iaşi: Aproape 1.200 de persoane cu schizofrenie internate la Neuropsihiatrie, de la începutul anului De la începutul anului la Spitalul de Neuropsihiatrie Socola, cea mai mare unitate de profil din zona de Est a României, au fost internate 1.147 de persoane care suferă de 'tulburări de schizofrenie', potrivit directorului instituţiei, dr Lucian Burlea.
Iaşi: Protest cu huiduieli şi îmbrânceli la Spitalul de Neuropsihiatrie Socola Angajaţii celui mai mare spital de neuropsihiatrie din ţară - Spitalul Socola din Iaşi - au blocat, luni, intrarea în unitatea medicală, în semn de nemulţumire faţă de salariile din sistemul medical.
Iaşi: Protestele vor continua la Socola până la sfârşitul lunii Angajaţii Spitalului de Neuropsihiatrie Socola din Iaşi sunt decişi să continue până la sfârşitul lunii protestul, nemulţumiţi că în luna aprilie au primit salariile cu 25% mai mici.