Cele mai citite
 


Iaşi: Protestele vor continua la Socola până la sfârşitul lunii
vineri, 20 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Angajaţii Spitalului de Neuropsihiatrie Socola din Iaşi sunt decişi să continue până la sfârşitul lunii protestul, nemulţumiţi că în luna aprilie au primit salariile cu 25% mai mici.
Sergiu Apostol, liderul Sindicatului Sanitas din cadrul Spitalului de Neuropsihiatrie Socola, a declarat că la protestul de joi s-au alăturat demersului lor şi colegi de la alte spitale din municipiu, precum cel de Neurochirurgie, Boli Infecţioase, Maternitatea Cuza Vodă, fostul Spital Clinic de Urgenţe sau Spitalul de Pediatrie ''Sf. Maria''.
Angajaţii de la Socola nu îşi vor relua lucrul până când nu îşi vor primi salariile la nivelul lunii martie.
Apostol susţine că la următoarea leafă, pe 15 iunie, angajaţii de la Socola vor primi cu 80% mai puţini bani.
Tot joi a fost redactat un memoriu ce cuprinde situaţia financiară a unităţii medicale, dar şi propuneri pentru rezolvarea problemei salariilor. Documentul va fi trimis comisiei formate din reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică, ai Casei Asigurărilor de Sănătate şi Ministerului Sănătăţii.
Prof. univ. dr. Călin Scripcaru, directorul Spitalului de Neuropsihiatrie Socola, a declarat, joi, că pentru moment unitatea medicală nu are posibilitatea de a le da salariile angajaţilor la nivelul lunii martie atâta timp cât Casa de Asigurări nu decontează decât 70% pentru salarizarea personalului, unitatea medicală având nevoie de 74%.
În prezent, la Socola, sunt internate doar cazurile care reprezintă urgenţe majore. Zeci de oameni veniţi din localităţile din estul ţării stau zilnic la poartă, cu speranţa că vor fi consultaţi sau internaţi. AGERPRES/(AS - Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: A treia zi de proteste la Spitalul Socola Angajaţii Spitalului de Neuropsihiatrie Socola din Iaşi protestează, miercuri, pentru a treia zi consecutiv, nemulţumiţi de nivelul salariilor primite pentru munca depusă în luna aprilie.
Iaşi: Încă o zi de proteste la Spitalul Socola Peste 100 de angajaţi de la Spitalul de Neuropsihiatrie Socola din Iaşi protestează, joi, pentru a patra zi consecutiv, în curtea unităţii sanitare, nemulţumiţi de nivelul salariilor primite pentru munca depusă în luna aprilie.
Iaşi: Angajaţii de la Socola au ieşit în curtea spitalului Angajaţii Spitalului de Neuropsihiatrie Socola din Iaşi au ieşit marţi, pentru a doua zi consecutiv, în stradă, nemulţumiţi de nivelul de salarizare.
Iaşi: Cadrele medicale de la Spitalul de Neuropsihiatrie Socola se pregătesc de grevă Peste 800 dintre membrii Sindicatului Sanitas Iaşi, care lucrează la Spitalul Universitar de Neuropsihiatrie Socola, avertizează că începând de luni vor declanşa noi forme de protest, chiar şi greva generală.
Iaşi: Angajaţii de la Socola au încetat protestul Angajaţii Spitalului de Neuropsihiatrie Socola din Iaşi au decis să renunţe temporar la protest şi să reia lucrul, a declarat pentru AGERPRES liderul Sindicatului Sanitas din cadrul unităţii medicale, Sergiu Apostol.
Iaşi: Specialiştii CNI şi ai Ministerului Sănătăţii amână decizia privind amplasamentul viitorului Spital Regional de Urgenţe O echipă de arhitecţi de la Compania Naţională de Investiţii şi specialişti din Ministerul Sănătăţii s-a aflat vineri la Iaşi pentru a discuta cu autorităţile locale despre amplasamentul viitorului Spital Regional de Urgenţe, fără a se ajunge însă la luarea vreunei decizii.