Cele mai citite
 


OMS ia în calcul închiderea şcolilor pentru a combate epidemia de gripă porcină
marţi, 21 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Raceala si gripa, Stiri, Gripa porcina
 

Geneva, 21 iul /Agerpres/ - Închiderea şcolilor se numără printre măsurile ce ar putea fi întreprinse de autorităţi pentru încetinirea răspândirii epidemiei de gripă porcină, care a ucis deja 700 de persoane în întreaga lume, a declarat marţi un purtător de cuvânt al OMS, citat de France Presse. 

Întrebată de jurnalişti cu privire la ţările care iau în calcul prelungirea vacanţelor sau suspendarea activităţii şcolare pentru a combate maladia, dna Aphaluck Bhatiaseve a declarat că ”închiderea şcolilor reprezintă una dintre măsurile ce pot fi avute în vedere”.

”Diferite ţări se confruntă cu pandemia la diferite nivele şi în diferite stadii”, a spus ea. ”Până la urmă, ţărilor respective le revine datoria să stabilească ce măsuri să ia, măsuri pe care le consideră cele mai adaptate pentru situaţia lor”, a adăugat purtătoarea de cuvânt.

Virusul gripei porcine, apărut la sfârşitul lui martie, a ucis deja peste 700 de persoane în lume, a anunţat marţi OMS. Bilanţul anterior publicat de site-ul de internet al OMS, datat la 6 iulie, anunţa 429 de morţi.

Noul virus A/H1N1/ se propagă în lume cu o viteză ”fără precedent” în raport cu alte epidemii, a declarat vineri organizaţia internaţională, care a renunţat să mai furnizeze statistici globale cu privire la numărul de persoane atinse de pandemie. AGERPRES/(Bogdan Mureşan) 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Marea Britanie: vaccinarea în masă împotriva gripei porcine este extrem de riscantă /The Times/ Londra, 22 iul /Agerpres/ - Marea Britanie se pregăteşte pentru un program de vaccinare în masă, care, deşi dispune de suficient vaccin pentru întreaga populaţie, începând cu staff-ul medical, se va dovedi o „nebunie” dat fiind că vaccinul împotriva gripei porcine nu a fost încă suficient...
Israel: doi bolnavi au decedat de gripă porcină Tel Aviv, 17 aug /Agerpres/ - Doi bolnavi care au contactat gripă porcină au murit luni în Israel, ridicând la nouă numărul de persoane decedate după ce au fost contaminate de virusul A (H1N1), a anunţat Ministerul Sănătăţii.
Noi cazuri confirmate de infectare cu virusul A/H1N1 Bucureşti, 25 iul /Agerpres/ - Un număr de 18 persoane, respectiv 17 studenţi şi un profesor, a fost confirmat, sâmbătă, de Institutul Naţional Cantacuzino, cu virusul gripal A/H1N1, precizează un comunicat al Ministerului Sănătăţii, remis AGERPRES.
Zece cazuri noi de infectare cu virus A/H1N1 Bucureşti, 21 iul /Agerpres/ - Alte 10 cazuri noi de infectare cu virusul gripal A/ H1N1 au fost înregistrate de Reţeaua de supraveghere a bolilor transmisibile.
Australia a început testele clinice pentru un vaccin împotriva gripei porcine Canberra, 22 iul /Agerpres/ - Australia, una dintre ţările cele mai afectate de gripă porcină din zona Asia-Pacific, a început miercuri testele clinice pentru definitivarea unui vaccin împotriva gripei porcine, au anunţat surse guvernamentale, citate de AFP.
Canada: primul caz de gripă porcină rezistent la Tamiflu Ottawa, 22 iul /Agerpres/ - Canada a înregistrat primul caz în care virusul gripei porcine este rezistent la Tamiflu, informează miercuri Associated Press.