Cele mai citite
 


Ministrul Comunicaţiilor: Managementul identităţii, în fază de proiectare la MCSI
vineri, 20 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Valerian Vreme, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă la Târgu Mureş, că la MCSI se află în fază de concepţie proiectul managementului identităţii, prin care fiecare cetăţean cu carte de identitate din România să deţină şi o identitate virtuală.
"În fază de proiectare, şi foarte important pentru alfabetizarea României, este proiectul managementului identităţii. Sunt astăzi şi cu dl ministru al Administraţiei şi Internelor, şi spun asta pentru că în privinţa managementului identităţii vom avea împreună un foarte greu cuvânt de spus. Practic, orice cetăţean al României, pe lângă identitatea pe care o are - buletinul de identitate - va trebui să aibă şi în lumea virtuală o identitate, care să îi permită să acceseze aplicaţiile care, vă spun cu mândrie, sunt destul de bine conturate în cadrul instituţiilor statului", a explicat ministrul.
Valerian Vreme a spus că există la Arad şi la Constanţa platforme foarte bine structurate, orientate spre problemele cetăţeanului, însă de multe ori autorităţile se lovesc de această problematică a managementului identităţii.
"În privinţa platformei legate de managementul identităţii sunt două aspecte pe care trebuie să le clarificăm, avem un aspect hard, dat de dispozitiv - care poate fi cardul de identitate cu cip sau poate fi cardul de sănătate, care e în lucru şi va fi distribuit în următoarele luni -, sau telefonul. Discutăm de hard. Acestea sunt proiecte care sunt în derulare la Ministerul de Interne, celălalt la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, iar telefoanele sunt la operatori, deci putem să ne folosim de acest mediu hard. Platforma soft va fi lansată pe un program de finanţare europeană (...) ca o soluţie majoră în România, care poate să coste... greu de estimat. Eu estimez că în 12 luni poate să fie operaţională", a afirmat Valerian Vreme.
Ministrul Comunicaţiilor a susţinut că la MCSI există numeroase proiecte şi că unul operaţional este sistemul de achiziţii publice.
"Volumul achiziţiilor (în primele cinci luni din acest an - n.r.) prin Sistemul Naţional Electronic de Achiziţii se ridică la volumul anului 2010. Practic, am apropiat mai mult partea de achiziţii de administraţiile locale, pentru că ele sunt principalii beneficiari, şi s-au făcut economii de peste 18%", a susţinut Vreme.
El a mai spus că MCSI are şi alte proiecte în implementare şi că le-a prezentat, joi, membrilor Asociaţiilor Municipiilor şi Oraşelor din România, reuniţi la Târgu Mureş, Sistemul Naţional de Plată cu Cardul Bancar, un sistem dedicat plăţii taxelor şi impozitelor locale de către cetăţeni prin intermediul cardului folosind o platformă web.
"Sunt (prezent - n.r.) la AMR pentru a apropia mai mult această asociaţie de Agenda Digitală Europa 2020, agendă la care am aderat şi noi şi în care zi de zi la minister construim strategii şi facem planuri pentru a o îndeplini. (...) Sistemul Naţional Electronic de plată cu cardul bancar funcţionează, deja sunt primării care au făcut destul de multe încasări prin intermediul acestei aplicaţii. Acum suntem în faza în care se distribuie credenţialele, (...) primirea de către orice cetăţean a numărului de utilizator şi a parolei, cu care vor intra în sistem. Primăria Târgu Mureş este prima care a primit aceste credenţiale şi cred că de săptămâna aceasta va începe distribuirea şi, totodată, conştientizarea cetăţeanului de acest nou mod de a pune problema", a subliniat Valerian Vreme.
Potrivit ministrului, mai rămâne ca, în următoarea perioadă, primăriile cu care a discutat să se "înroleze" în această platformă. AGERPRES/(A - Dorina Matiş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ministrul comunicaţiilor: Managementul identităţii este în faza de proiectare la minister Ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Valerian Vreme, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă la Târgu Mureş (centru), că la MCSI se află în fază de concepţie proiectul managementului identităţii, prin care fiecare cetăţean cu carte de identitate din România să deţină şi o identitate...
Mureş: Specialiştii în medicina muncii acuză grave deficienţe în privinţa finanţării Conducerea Asociaţiei Transilvane de Medicina Muncii a acuzat joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, gravele probleme de finanţare cu care se confruntă acest domeniu, generate de o prevedere din contractul-cadru semnat cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, prin care se decontează...
Ciurchea(CNAS): România, prin introducerea medicamentelor de ultimă generaţie, le are pe absolut toate pe piaţă Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Vasile Ciurchea, a declarat vineri, la Târgu Mureş, la Conferinţa Naţională de Farmacoeconomie şi Management Sanitar (CNFMS), că prin introducerea a 50 de noi medicamente de ultimă generaţie, România se poate lăuda că are absolut toate me...
Mureş: Specialişti din 9 ţări, la ediţia a XVI-a a Conferinţei Naţionale de Cardiologie cu participare internaţională 'CardioNET' Specialişti din nouă ţări participă, de miercuri până sâmbătă, la ediţia a XVI-a a Conferinţei Naţionale de Cardiologie 'CardioNET', organizată de Universitatea de Medicină şi Farmacie Târgu Mureş, Societatea Română de Cardiologie, Societatea Maghiară de Cardiologie şi Centrul Medical Cardiomed, în colaborare...
Vasile Cepoi: CNAS va trebui să îşi schimbe politica - să plătească pe rezultat, nu pe volum Casa Naţională de Asigurări de Sănătate va trebui să îşi schimbe politica şi să plătească serviciile medicale în funcţie de rezultatul acestora, nu în funcţie de volum, astfel încât medicul de familie să se simtă motivat să descopere anumite afecţiuni în stadiu incipient, a declarat, sâmbătă, la Târgu...
Radu Ţibichi (CNAS): Dosarul electronic al pacientului va deveni obligatoriu în curând Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Radu Ţibichi, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că dosarul electronic al pacientului va deveni obligatoriu în curând, în prezent lucrându-se la legislaţia incidentă.