Cele mai citite
 


Organizaţia Medici fără Frontiere cere statelor din UE să-i primească pe imigranţii din Libia
vineri, 20 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Organizaţia umanitară Medici fără Frontiere (MSF) a cerut joi, într-o scrisoare deschisă publicată în 13 publicaţii europene, ca Europa să-i primească pe imigranţii care fug cu bărcile din Libia, transmite AFP.
În textul intitulat 'Europa trebuie să primească persoanele care fug cu barca din Libia', MSF denunţă 'dublul discurs politic european care afirmă, pe de o parte, că poartă războiul din Libia pentru a-i proteja pe civili, dar care, pe de altă parte, îşi închide frontierele pentru victimele aceluiaşi război, sub pretextul prevenirii afluxului masiv de imigranţi ilegali'.

MSF subliniază că 'disproporţia în materie de primire între statele limitrofe Libiei - Tunisia şi Egiptul -, care au primit pe teritoriul lor aproape 630.000 de persoane care au fugit din Libia, şi statele din Europa care au respins de pe teritoriul lor şi din apele lor teritoriale persoane care şi-au riscat viaţa încercând să ajungă cu bărcile în Europa'.

"Discursurile şi actele liderilor noştri, pe fondul luptei împotriva imigraţiei ilegale, restrâng de fapt accesul pe teritoriul european pentru victimele războiului. Acest cinism politic este ruşinos", susţine directorul MSF, doctorul Marie-Pierre Allie, în scrisoarea deschisă adresată liderilor statelor din UE implicate în războiul din Libia.

Echipe ale MSF ajută victime ale războiului în Italia (Lampedusa), în Libia (Misrata, Benghazi şi Zintan) şi în Tunisia. Din februarie 2011, organizaţia a făcut peste 1.700 de consultaţii medicale în rândul imigranţilor şi refugiaţilor la Lampedusa.AGERPRES/(Ionuţ Mareş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Medici fără frontiere denunţă politicile europene restrictive pentru imigranţi Madrid, 17 dec /Agerpres/ - Organizaţia Medici Fără Frontiere (MSF) a denunţat, joi, faptul că imigranţii se confruntă cu diferite obstacole, cum ar fi violenţa, exploatarea, călătoriile lungi şi periculoase sau şederile prelungite în centrele de detenţie, din cauza politicilor europene restrictive,...
Bombă cu ceas: Imigranţii români ar putea aduce tuberculoza rezistentă la medicamente în Marea Britanie (The Sun) O bacterie TBC rezistentă la medicamente ar putea ajunge în Marea Britanie atunci când Regatul Unit îşi va deschide porţile pentru români, au avertizat marţi experţi britanici în TBC. Sărăcia şi asistenţa medicală precară au făcut din România capitala turberculozei din Europa, unde maladia pulmonară...
Italia: imigranţii recurg la chirurgie estetică şi 'albire' pentru a arăta ca italienii În Italia a crescut numărul imigranţilor care se supun unor intervenţii de chirurgie estetică şi practici precum folosirea de creme pe bază de hidrochinonă, care se pot dovedi însă periculoase. Refacerea nasului şi albirea pielii este ''scurtătura'' folosită de reprezentanţii unor minorităţi etnice pentru...
Medici fără Frontiere acuză Europa că 'a agravat cu mult' criza refugiaţilor în 2015 Organizaţia umanitară Medici fără Frontiere (MfF) acuză Europa că 'a agravat cu mult' criza refugiaţilor în 2015 prin eşecul 'lamentabil' de a-şi asuma responsabilităţi în faţa unui exod care a împins spre acest continent peste un milion de oameni, transmite AFP.
Frankfurter Rundschau: Nici urmă de valuri de imigranţi români şi bulgari de la 1 ianuarie în Germania Un val de plecări către locuri de muncă în Germania nu este de sesizat în România şi Bulgaria: avioanele, autobuzele şi trenurile către nord-vestul continentului nu au fost mai pline ca în alte dăţi înainte sau după Anul Nou, odată cu ridicarea definitivă a restricţiilor asupra accesului pe piaţa forţei...
Acordul UE-Turcia, o 'abdicare istorică' de la drepturile morale ale Europei (Medici fără Frontiere) Organizaţia Medici fără Frontiere (MfF) a criticat vineri acordul încheiat între UE şi Turcia menit să stăvilească afluxul de migranţi, calificându-l drept 'abdicare istorică' de la responsabilităţile morale şi legale ale Europei, informează AFP.