Cele mai citite
 


Procesul fostului nazist Sandor Kepiro reluat în Ungaria
vineri, 20 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Procesul presupusului criminal de război nazist Sandor Kepiro a fost reluat joi la Budapesta după ce o examinare a stării acestuia de sănătate a dovedit că este apt să continue audierile, transmite France Presse şi MTI.
'Starea mentală a lui Sandor Kepiro nu s-a deteriorat şi el este capabil să înţeleagă şi să proceseze informaţii ce provin din exterior', a declarat judecătorul tribunalului din Budapesta, Bela Varga, citând rezultatele examenului medical al acuzatului.

Magistratul a ordonat în urmă cu o săptămână examinarea medicală a lui Sandor Kepiro, 97 de ani, pentru a se asigura că acesta este în măsură să îşi urmărească procesul, ce s-a deschis la 5 mai.

'Cu toate acestea, dată fiind vârsta sa avansată, starea sa mentală se deteriorează rapid după două şedinţe de 45 de minute', a adăugat Bela Varga. De aceea procesul se va prelungi cu trei zile suplimentare, verdictul fiind aşteptat la data de 3 iunie, a precizat el.

Fostul căpitan de jandarmerie este acuzat de 'complicitate la acte de crime de război', în timpul unui raid dintre 21 şi 23 ianuarie 1942 de la Novi Sad, teritoriu în prezent sârb, anexat pe atunci de Ungaria, aliată a Germaniei naziste, conform unui act de acuzare al Parchetului.

Peste 1.200 de civili, evrei şi sârbi, au murit în acest masacru. Sandor Kepiro ar putea răspunde direct pentru moartea a 36 de persoane şi riscă închisoarea pe viaţă.

El a fost deja condamnat în două rânduri, mai întâi în 1944 iar apoi, după anularea primului proces, în 1946, în contumacie, pentru raidul de la Novi Sad, la 10 şi respectiv 14 ani de închisoare, dar nu şi-a executat pedeapsa pentru că a fugit din Ungaria în 1944.AGERPRES/(Bogdan Mureşan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ungaria: Teste pentru depistarea obezităţii la elevii cu vârste între 10 şi 18 ani Budapesta, 14 aug /Agerpers/ - Elevii din Ungaria cu vârste cuprinse între 10 şi 18 ani vor fi supuşi la teste de depistare a obezităţii în cadrul unei acţiuni menite să îmbunătăţească starea de sănătate a populaţiei, anunţă joi AFP.
Au început înscrierile pentru Cursul de Pregătire Clinică Postuniversitară „Magyar Imre” (17-19 noiembrie 2016, Budapesta, Ungaria) - 12 burse vor fi acoperite integral de Societatea de Neuropatie Diabetică Neurodiab Societatea de Neuropatie Diabetică Neurodiab își continuă, în 2016, inițiativele puse în slujba dezvoltării profesionale continue a specialiștilor în neuropatie diabetică, anunțând demararea proiectului „Bursa Neurodiab”.
Ungaria va permite de la 1 mai naşterile la domiciliu Budapesta, 2 mar /Agerpres/ - Femeile însărcinate, dar care nu prezintă complicaţii, cu vârste cuprinse între 18 şi 40 ani, vor putea de la 1 mai să nască la domiciliu, a anunţat miercuri guvernul din Ungaria, relatează AP şi MTI.
Accidentul chimic din Ungaria: nouă morţi /un nou bilanţ oficial/ Budapesta, 13 oct /Agerpres/ - Bilanţul accidentului chimic care s-a produs pe 4 octombrie în Ungaria a ajuns la nouă morţi, după ce o persoană în vârstă a decedat la spital ca urmare a rănilor, au anunţat miercuri serviciile de luptă împotriva catastrofelor naturale, relatează AFP.
Spitalele din Ungaria le permit medicilor şi asistentelor să primească 'atenţii' Spitalele Universităţii Semmelweis din Budapesta, cea mai veche şcoală de medicină din Ungaria, le-au permis angajaţilor să accepte mici cadouri în bani de la pacienţi, dar numai după serviciile oferite, relatează MTI.
Ungaria: Celebra moaşă Agnes Gereb, din nou în faţa instanţei Un nou proces al unei moaşe celebre din Ungaria, Agnes Gereb, a început joi la Budapesta. Femeia acum în vârstă de 60 de ani este acuzată de neglijenţă profesională, falsificare de documente şi escrocherie, relatează AFP şi MTI.