Cele mai citite
 


Prof. dr. Florin Stamatian: În ultima vreme se constată o creştere a cezarienelor
vineri, 20 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministerul Sănătăţii a dezvoltat încă din anul 2000 programe de diagnostic pre şi post natal pentru depistarea malformaţiilor la nou născuţi, a subliniat joi, în conferinţă de presă, prof. dr. Florin Stamatian, preşedintele Societăţii Sud-Est Europene pentru Medicină Perinatală.
Medicul a spus că o femeie care doreşte să aibă copii după 35 de ani trebuie să facă anumite investigaţii, respectiv amiocenteză, dublu test, citomegalovirus.
Echipa care face consulturi pentru cazurile cu risc ar trebui să aibă în componenţă pe lângă ginecolog un pediatru şi un genetician, a opinat prof. dr. Stamatian.
El a subliniat că orice femeie care rămâne însărcinată şi nu prezintă probleme trebuie să meargă pentru control de 5-6 ori la medicul de familie şi să aibă 3 consultaţii cel puţin la medicul specialist.
În legătură cu explozia de cezariene din ultima vreme, prof. dr. Stamatian a spus că vina aparţine şi medicului, dar şi pacientelor. El a evidenţiat că sunt şi situaţii în care aceasta se impune.
Medicul a accentuat că sistemul de sănătate este subfinanţat şi ar trebui o nouă reformă în sănătate, iar privitor la actualele măsuri ale Ministerului Sănătăţii referitoare la clasificarea spitalelor şi reorganizarea acestora a opinat că nu sunt cele mai bune.
Privitor la mortalitatea infantilă, preşedintele Comisiei de Obstetrică Ginecologie a Ministerului Sănătăţii, prof. dr. Bela Szabo, a precizat că aceasta este mare şi pentru faptul că a fost schimbată declararea la naştere, respectiv aceasta se face când nou născutul are 500 de grame sau 24 de săptămâni. Acesta a subliniat că sunt centre speciale pentru îngrijirea acestor nou născuţi.
Dr. Bela Szabo a spus că nu este de acord cu naşterea la domiciliu, nici în urban, nici în rural, pentru că nimeni nu poate şti ce complicaţii pot să apară. El a adăugat că pentru moaşele cu studii superioare a finalizat criteriile pentru competenţe.
În perioada 18 -19 mai la Bucureşti se desfăşoară al patrulea Congres al Societăţii Sud Est Europene de Medicină Perinatală, care abordează între altele aspecte privind "explozia" de cezariene efectuate la cererea pacientului, influenţa vârstei înaintate a mamei asupra evoluţiei sarcinii, depresia din timpul sarcinii şi felul în care ea afectează naşterea prematură a fătului. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Eugen Nicolăescu: Pachetul de legi privind reforma în sănătate pus în dezbatere publică este perfectibil Pachetul de legi privind reforma în sistemul de sănătate românesc şi pachetul privind serviciile medicale de bază puse marţi seară în dezbatere publică de Ministerul Sănătăţii (MS) sunt perfectibile, a declarat într-o conferinţă de presă ministrul Eugen Nicolăescu.
Ministerul Sănătăţii:Comisia de control a constatat nerespectarea procedurilor în cazul de la Câmpulung Membrii Comisiei de specialitate a Ministerului Sănătăţii (MS), care au efectuat un control la maternitatea Spitalului Municipal Câmpulung, au propus sancţionarea personalului medical din secţiile de obstetrică-ginecologie şi neonatologie pentru nerespectarea procedurilor medicale în cazul gemenilor...
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.
Achimaş-Cadariu: Este nevoie de 597 de incubatoare; ministerul a alocat 7,3 milioane euro Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a declarat marţi că în România s-au făcut paşi importanţi în dezvoltarea programelor de asistenţă medicală pentru nou-născuţi, a screening-ului prenatal, precum şi a diferitelor tipuri de servicii medicale necesare mamei şi copilului.
Cluj: Ministerul Sănătăţii lansează un program de screening prenatal Directorul Institutului Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului Bucureşti, Nicolae Suciu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Cluj, că Ministerul Sănătăţii va lansa la 1 iulie un screening prenatal pentru luarea în evidenţă a gravidelor şi pentru a fi identificate grupurile...
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.