Cele mai citite
 


Program de informare cu privire la riscurile cancerului de col uterin
vineri, 20 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Zece medici formatori din cadrul Societăţii Naţionale de Medicina Familiei (SNMF) şi aproape 100 de voluntari studenţi de la facultăţile de medicină vor începe luna aceasta implementarea unui program de informare cu privire la riscurile cancerului de col uterin, se arată într-un comunicat de presă al SNMF remis joi AGERPRES.
Programul va începe în peste 20 de şcoli din Bucureşti, Cluj şi Iaşi, precum şi în două din cele mai mari shopping-mall-uri din Bucureşti şi Cluj.
Statisticile cu privire la rata îmbolnăvirilor cu acest tip de afecţiune sunt în continuare îngrijorătoare. Cancerul de col uterin este principala cauză de mortalitate în rândul tinerelor românce.
În Romania, 6 femei mor în fiecare zi din cauza cancerului de col uterin, ţara noastră având cea mai mare mortalitate din Europa. Mai mult, conform unui studiu Gfk, 53% dintre femeile din România declară că nu cunosc nicio metodă de prevenire a acestui tip de cancer. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mureş: Mortalitatea generată de cancerul de col uterin, necunoscută în lipsa unui Registru Naţional de Cancer În România nu există deocamdată studii publicate despre incidenţa cancerului de col uterin şi nici nu se cunoaşte exact care este nivelul mortalităţii din aceste motiv, ca urmare a inexistenţei unui Registru Naţional de Cancer.
Săptămâna europeană de prevenire a cancerului de col Cea de-a patra ediţie a Săptămânii de Prevenire a Cancerului de Col Uterin (European Cervical Cancer Prevention Week - ECCPW) se va desfăşura în perioada 24 - 30 ianuarie, fiind un eveniment anual paneuropean organizat de Asociaţia Europeană împotriva Cancerului de Col Uterin (ECCA).
Coaliţia de Prevenire a Cancerului de Col Uterin în România susţine vaccinarea împotriva HPV România se situează pe primul loc din Uniunea Europeană în ceea ce priveşte mortalitatea cauzată de cancerul de col uterin.
Şase românce mor zilnic de cancer de col uterin Bucureşti, 27 ian /Agerpres/ - România se află pe primul loc în Europa ca rată a mortalităţii pe fondul cancerului de col uterin, cu şase decese pe zi, riscul fiind de trei ori mai mare la noi faţă de media europeană, se arată într-un comunicat de presă transmis joi AGERPRES de compania GlaxoSmithKlein...
Bănicioiu: Testarea gratuită a cancerului de col uterin - în nouă centre; gândim un program şi pentru cancerul la sân Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a declarat, joi, că în România există nouă centre regionale de testare gratuită pentru depistarea cancerului de col uterin, arătând că se gândeşte la un program similar şi pentru cancerul la sân.
Cluj: Campanie a OSM pentru prevenirea infecţiei cu HPV şi a cancerului de col uterin Cluj-Napoca, 15 ian /Agerpres/ - Organizaţia Studenţilor Medicinişti (OSM) va derula, între 16 şi 21 februarie, o amplă campanie de informare a populaţiei care include două acţiuni: prima despre infecţia cu HPV (Human Papilloma Virus), iar cea de-a doua privind cancerul de col uterin.