Cele mai citite
 


Record de fonduri pentru combaterea SIDA, tuberculozei şi paludismului
vineri, 20 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Fondul Mondial de luptă împotriva SIDA, Tuberculozei şi Paludismului (FMSTP) a anunţat, joi, că în 2010 au fost alocate trei miliarde de dolari pentru combaterea acestor boli, o sumă record, însă 'insuficientă', motiv pentru care a cerut contribuţii mai mari din partea statelor lumii, transmite EFE.
Directorul executiv al fondului, Michel Kazatchkine, a prezentat la Paris principalele date care au caracterizat anul 2010 în acest domeniu, arătându-se optimist cu privire la atingerea obiectivelor stabilite pentru 2015. 'Condiţia este însă ca eforturile să fie menţinute la acelaşi nivel', a spus Kazatchkine.

El a indicat că Fondul se va baza în continuare pe statele din G8 - principalii contributori -, dar a subliniat că este important să sporească şi contribuţiile oferite de ţările din Golful Persic şi de statele în curs de dezvoltare.

Directorul fondului a precizat că, săptămâna viitoare, va călători în Brazilia, unde va încerca să obţină fonduri pentru combaterea bolilor amintite. În acelaşi timp, alţi membri ai FMSTP se vor deplasa în India şi în China.

Kazatchkine a recunoscut că la ultima reuniune a contributorilor s-au strâns numai 11,7 miliarde de dolari pentru următorii trei ani, mult prea puţin faţă de cele 13 miliarde care ar fi necesare pentru acoperirea la nivel minim a necesităţilor din perioada menţionată.AGERPRES/(Magdalena Tănăsescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Fondul mondial de luptă împotriva SIDA, tuberculozei şi paludismului speră să acopere 85% din nevoi în 2016 Fondul mondial de luptă împotriva SIDA, tuberculozei şi paludismului speră ca, până în 2016, să poată îngriji 85% dintre persoanele care au nevoie de tratament, a afirmat vineri directorul executiv al Fondului, Mark Dybul, potrivit AFP.
Fondul mondial de luptă împotriva SIDA, tuberculozei şi paludismului aşteaptă mari contribuţii la Conferinţa de la Montreal Comunitatea internaţională doreşte să strângă miliarde de dolari pentru a accelera lupta împotriva SIDA, tuberculozei şi paludismului şi să reafirme la sfârşitul acestei săptămâni, la Montreal, obiectivul privind eradicarea acestor epidemii până în anul 2030, semnalează AFP.
Actorii luptă împotriva SIDA la Cannes Janet Jackson, Brooke Shields, Sharon Stone, Gwen Stefani, Michelle Yeoh, Milla Jovovich şi Patrick Dempsey vor participa la gala amFAR, a anunţat miercuri fundaţia pentru lupta împotriva SIDA înfiinţată de Liz Taylor, care organizează această gală în timpul Festivalului de la Cannes, potrivit AFP.
Franţa va aloca peste un miliard de euro în decurs de trei ani Fondului mondial de luptă împotriva SIDA Franţa va menţine contribuţia sa la Fondul mondial de luptă împotriva SIDA, tuberculozei şi paludismului la nivelul de 1,08 miliarde de euro pentru perioada 2017-2019, reprezentând 360 de milioane de euro pe an, a informat preşedintele ţării, François Hollande, citat de AFP.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii face apel la China să îşi intensifice lupta împotriva SIDA Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a făcut apel luni la Beijing să depună mai multe eforturi în vederea combaterii SIDA, în condiţiile în care China numără oficial o jumătate de milion de persoane infectate cu virusul HIV, sute de mii de alte persoane putând fi contaminate fără să ştie acest lucru...
La o gală de binefacere a unei organizaţii de luptă împotriva SIDA s-au strâns aproape 10 milioane de euro La o licitaţie organizată la Cap d'Antibes (Riviera franceză) au fost adjudecate lucruri deosebite, fondurile fiind destinate cercetărilor asupra SIDA şi ajutorării bolnavilor. De exemplu, un invitat a plătit 350.000 de euro pentru a fi vedeta unui scurt-metraj realizat de Karl Lagerfeld, scrie Le Point...