Cele mai citite
 


Gripa porcină: peste 700 de morţi în întreaga lume
marţi, 21 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Raceala si gripa, Stiri, Gripa porcina
 

Geneva, 21 iul /Agerpres/ - Virusul gripei porcine, apărut la sfârşitul lunii martie, a ucis deja peste 700 de persoane de pe tot globul, a indicat marţi purtătorul de cuvânt al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Aphaluck Bhatiaseve, informează AFP

Ultimul bilanţ, publicat pe site-ul OMS la 6 iulie, consemna 429 de morţi. Noul virus A (H1N1) se propagă în lume cu o viteză ”fără precedent” în comparaţie cu alte epidemii, a anunţat vineri OMS, care a renunţat să mai furnizeze statistici globale privind numărul persoanelor afectate de pandemie.

Ţările afectate continuă, totuşi, să raporteze agenţiei aparţinând Naţiunilor Unite cele mai grave cazuri, ca şi decesele confirmate în laboratoare, a explicat purtătorul de cuvânt Aphaluck Bhatiaseve.AGERPRES/(Andrei Vălan)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Noi cazuri confirmate de infectare cu virusul A/H1N1 Bucureşti, 25 iul /Agerpres/ - Un număr de 18 persoane, respectiv 17 studenţi şi un profesor, a fost confirmat, sâmbătă, de Institutul Naţional Cantacuzino, cu virusul gripal A/H1N1, precizează un comunicat al Ministerului Sănătăţii, remis AGERPRES.
Zece cazuri noi de infectare cu virus A/H1N1 Bucureşti, 21 iul /Agerpres/ - Alte 10 cazuri noi de infectare cu virusul gripal A/ H1N1 au fost înregistrate de Reţeaua de supraveghere a bolilor transmisibile.
Australia a început testele clinice pentru un vaccin împotriva gripei porcine Canberra, 22 iul /Agerpres/ - Australia, una dintre ţările cele mai afectate de gripă porcină din zona Asia-Pacific, a început miercuri testele clinice pentru definitivarea unui vaccin împotriva gripei porcine, au anunţat surse guvernamentale, citate de AFP.
Canada: primul caz de gripă porcină rezistent la Tamiflu Ottawa, 22 iul /Agerpres/ - Canada a înregistrat primul caz în care virusul gripei porcine este rezistent la Tamiflu, informează miercuri Associated Press.
Marea Britanie: vaccinarea în masă împotriva gripei porcine este extrem de riscantă /The Times/ Londra, 22 iul /Agerpres/ - Marea Britanie se pregăteşte pentru un program de vaccinare în masă, care, deşi dispune de suficient vaccin pentru întreaga populaţie, începând cu staff-ul medical, se va dovedi o „nebunie” dat fiind că vaccinul împotriva gripei porcine nu a fost încă suficient...
MS menţine măsurile de limitare a circulaţiei virusului A/ H1N1 Bucureşti, 17 iul /Agerpres/ - Comitetul de coordonare al Ministerului Sănătăţii, condus de ministrul Ion Bazac, a decis să păstreze măsurile actuale de întârziere şi limitare a răspândirii circulaţiei virusului gripal în comunitate.