Cele mai citite
 


Sălaj: Cabinete medicale de familie în aproape toate comunele din judeţ
vineri, 20 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproape toate cele 57 de comune din Sălaj au cabinete medicale de familie funcţionale, în unele cazuri existând posibilitatea venirii unui al doilea medic în comună, potrivit unei informări făcute joi de directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sălaj, Ligia Marincaş.
"Am fost suficienţi de harnici în ultima perioadă. Avem doar trei cabinete fără medic, două dintre ele fiind autorizabile, un al treilea, cel de la Treznea - spaţiul nu este autorizabil din punct de vedere sanitar. Autoritatea locală cunoaşte şi o să încercăm să găsim soluţii pentru a face ceva pentru populaţia de acolo. Cele două cabinete unde nu avem medic sunt Benesatul, cu o populaţie de 2.200 de locuitori şi Lozna cu 1.039 de locuitori", a precizat Ligia Marincaş, în cadrul întâlnirii lunare a Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice.
Directorul DSP Sălaj a precizat faptul că în alte şase comune (Almaşu, Ip, Măirişte, Sărmăşag, Surduc şi Valcău de Jos), cu o populaţie de peste 2.000 de locuitori, se are în vedere, în colaborare cu autorităţile locale, deschiderea unui al doilea cabinet medical.
În cazul comunei Sărmăşag, există şi un al doilea medic de familie care are încheiat contract cu DSP Sălaj, cabinetul său fiind în curs de amenajare în localitatea Lompirt.
Preşedintele Sindicatului Liber al Pensionarilor (SLP) Sălaj, Ilie Gorgan, a cerut să se aibă în vedere modul de asigurare al asistenţei medicale de urgenţă, actualmente deficitară, din zona comunei Ileanda.
Referitor la această problemă, Ligia Marincaş a precizat că se intenţionează realizarea unui punct SMURD la Ileanda, după deschiderea acestui serviciu de urgenţă la Zalău, dar şi înfiinţarea în comună a unui centru de permanenţă, cel mai probabil în cursul anului. AGERPRES/(A - Sebastian Olaru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sălaj: Lipsă de cabinete stomatologice în mediul rural Un total de 24 dintre cele 57 de comune ale judeţului Sălaj nu au cabinete stomatologice, 14 comune nu au farmacii sau puncte farmaceutice iar şase dintre ele nu au medic de familie, relevă datele prezentate joi de Ligia Marincaş, şefa Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sălaj, în şedinţa lunară a comitetului...
Sălaj: Spitalul Judeţean Zalău, centru de diagnostic audiologic pentru copii Afecţiunile auditive ale nou-născuţilor de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău vor putea fi diagnosticate începând cu luna octombrie, graţie aparaturii de testare obiectivă a auzului, achiziţionată de unitatea spitalicească în cadrul unui proiect ce urmăreşte prevenirea şi reducerea hipoacuziilor în...
Sălaj: 17 localităţi din mediul rural fără medic de familie Cinci comune din Sălaj, cu un total de 17 localităţi, nu au în prezent medic de familie, alte şase comune şi două oraşe confruntându-se cu deficit de medici, a declarat vineri directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sălaj, Ligia Marincaş, în şedinţa Colegiului Prefectural.
Sălaj: 11 localităţi fără medici de familie Comunele Carastelec, Şimişna, Treznea, Poiana Blenchi, Mirşid, Benesat, Coşeiu, Fildu de Jos, Lozna, Zalha şi Someş Odorhei din judeţul Sălaj nu au medici de familie, în timp ce în municipiul Zalău numărul acestora este de 40.
Sălaj: Aproape 11 milioane de lei împrumutaţi de pensionari de la CARP Zalău în 2012 Valoarea totală a împrumuturilor acordate vârstnicilor sălăjeni de Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) Zalău, în cursul anului 2012, a fost aproape de 11 milioane de lei, reprezentând aproape dublul sumei pe care instituţia menţionată o împrumuta pensionarilor sălăjeni în urmă cu cinci ani...
Sălaj: Un centru de permanenţă şi o bază sportivă, inaugurate la Crasna Cel de-al treilea Centru de Permanenţă din Sălaj, dar şi o bază sportivă modernizată cu fonduri guvernamentale au fost inaugurate duminică, la Crasna, în prezenţa oficialităţilor locale şi judeţene, dar şi a ministrului Culturii, Kelemen Hunor.