Cele mai citite
 


Vaslui: Primăria Negreşti vrea să deschidă un spital privat în localitate
vineri, 20 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Consiliul Local Negreşti a votat miercuri pentru un parteneriat între primăria din localitate şi firma 'Hospital Clinic dr.Filip' din Bucureşti, în vederea deschiderii unui spital privat în localitate.
Potrivit reprezentanţilor Primăriei Negreşti, contractul de asociere se va încheia pe o perioadă de 15 ani, timp în care societatea bucureşteană se obligă să ofere servicii medicale populaţiei din zonă.
Autorităţile locale vor trebui să pună la dispoziţia firmei clădirile fostului spital, terenurile şi aparatura medicală trecută în inventar, după ce Ministerul Sănătăţii a propus reprofilarea unităţii spitaliceşti în azil de bătrâni, tăind finanţarea serviciilor începând cu 1 aprilie.
'Încercăm să deschidem un spital privat la Negreşti. Am semnat un contract de asociere pe 15 ani şi vedem ce va ieşi. Oferta bucureştenilor este suspect de avantajoasă. Nu pot spune că de mâine vom deschide spitalul. Vreau să fiu mai rezervat, până nu văd în realitate cele convenite', a declarat, miercuri, pentru AGERPRES primarul oraşului Negreşti, Ioan Cozma.
Acesta a afirmat că speră ca populaţia din zonă să beneficieze şi de servicii medicale gratuite.
'Sperăm ca o parte din fonduri să fie atrase de la Casa de Sănătate, astfel încât viitorii pacienţi să nu plătească pentru serviciile medicale oferite', a mai spus primarul.
Reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) susţin că nu au fost contactaţi de niciun oficial de la 'Hospital Clinic dr.Filip' şi nici nu există vreun contract încheiat cu acest furnizor de servicii medicale.
Spitalul privat ar urma să funcţioneze pe vechea structură, cu 128 de paturi. În afară de secţiile şi compartimentele care au funcţionat până la 1 aprilie, investitorul bucureştean intenţionează să mai deschidă încă două secţii, chirurgie şi ATI, care ar putea deservi peste 50.000 de locuitori dintr-un număr de 14 comune, din care opt din judeţul Vaslui, cinci din Iaşi şi una din Neamţ. AGERPRES/(AS - Claudiu Andone)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Fostul şef al Casei de Asigurări de Sănătate Iaşi a deschis un spital în oraşul Negreşti Fostul şef al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Iaşi, medicul chirurg Iulian Şerban a deschis un centru medical în oraşul vasluian Negreşti, unde Spitalul Orăşenesc a fost închis în anul 2011, pe timpul guvernării Boc.
Vaslui: S-au alocat fonduri pentru persoanele care aşteaptă să îşi facă analize gratuite Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Vaslui a anunţat, luni, că laboratoarele medicale din judeţ, aflate sub contract cu instituţia de sănătate au primit fondurile necesare pentru a relua efectuarea de analize medicale gratuite.
Vaslui: CJAS nu mai are fonduri pentru medicamente gratuite şi compensate Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Vaslui a epuizat fondurile alocate pe primele patru luni ale acestui an pentru medicamentele gratuite şi compensate, precum şi fondurile destinate programelor de sănătate.
Vaslui: Fonduri mai mici pentru laboratoarele de analize medicale Cele 13 laboratoare medicale din judeţul Vaslui aflate sub contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Vaslui au primit fonduri mai puţine în luna martie faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.
Ministerul Sănătăţii a prezentat Guvernului nota referitoare la finanţarea FNUASS a furnizorilor de servicii medicale din privat Ministerul Sănătăţii a prezentat miercuri în Guvern o notă privind finanţarea Fondului Naţional Unic de Asigurări de Sănătate a furnizorilor de servicii medicale din sistemul privat.
Iaşi: Fonduri de 1,5 milioane de lei pentru achiziţia de aparatură medicală la Institutul Socola Institutul de Psihiatrie 'Socola' a primit vineri, de la Ministerul Sănătăţii, acordul privind o finanţare de 1,5 milioane de lei pentru dotarea cu dispozitive şi aparatură medicală.