Cele mai citite
 


Albania confirmă primul caz de gripă porcină
marţi, 21 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Raceala si gripa, Stiri, Gripa porcina
 

Tirana, 21 iul /Agerpres/ - Albania a confirmat luni primul caz de gripă porcină la un student care deja s-a vindecat de această boală, informează Associated Press.

Şeful Institutului pentru Sănătate Publică Alban Ylli a declarat că acest student din sudul Albaniei este singura persoană din 100 de pacienţi suspectaţi de gripă porcină testat pozitiv pentru virusul A (H1N1).

Ylli nu a precizat cum se presupune că a fost infectat studentul.

Autorităţile albaneze din sănătate publică avertizează asupra unui risc crescut în timpul verii când multe persoane călătoresc. AGERPRES/(Sorin Calciu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Australia a început testele clinice pentru un vaccin împotriva gripei porcine Canberra, 22 iul /Agerpres/ - Australia, una dintre ţările cele mai afectate de gripă porcină din zona Asia-Pacific, a început miercuri testele clinice pentru definitivarea unui vaccin împotriva gripei porcine, au anunţat surse guvernamentale, citate de AFP.
Marea Britanie: Ministrul sănătăţii face apel la calm după confuzia generată de sfaturile privind gripa porcină Londra, 20 iul /Agerpres/ - Ministrul britanic al sănătăţii Andy Burnham a asigurat din nou luni că Marea Britanie este bine pregătită pentru a face faţă unei pandemii de gripă porcină şi a respins acuzaţiile conform cărora guvernul a lansat sfaturi contradictorii, relatează Reuters.
Marea Britanie: vaccinarea în masă împotriva gripei porcine este extrem de riscantă /The Times/ Londra, 22 iul /Agerpres/ - Marea Britanie se pregăteşte pentru un program de vaccinare în masă, care, deşi dispune de suficient vaccin pentru întreaga populaţie, începând cu staff-ul medical, se va dovedi o „nebunie” dat fiind că vaccinul împotriva gripei porcine nu a fost încă suficient...
OMS acuză faptul că ţările bogate sunt avantajate în privinţa accesului la vaccinul pentru gripa porcină Geneva, 14 iul /Agerpres/ - Directoarea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), dr. Margaret Chan, a deplâns marţi faptul că accesul la vaccinul împotriva gripei porcine va fi rezervat în primul rând ţărilor celor mai dezvoltate în detrimentul locuitorilor din ţările sărace, relatează AFP.
Gripa porcină a început în surdină şi acum este de neoprit /La Stampa/ Roma, 14 iul /Agerpres/ - Toate cele trei pandemii ale secolului al XX-lea au început în surdină, aşa cum arată într-un studiu publicat în Proceedings of National Academy of Sciences /PNAS/, săptămâna aceasta, Robert Wester de la St. Jude Children’s Research Hospital
Kenya anunţă primul caz confirmat de gripă porcină Nairobi, 29 iun /Agerpres/ - Kenya a descoperit prima contaminare cu gripă porcină, la un student britanic de 20 de ani, a declarat luni ministrul sănătăţii, Beth Mugo, citat de Reuters.