Cele mai citite
 


A treia expertiză legală în cazul asistentei românce decedate în Italia
vineri, 20 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Roma, 20 mai - Corespondentul Agerpres, Anca Mihai, transmite: Tribunalul Penal din Roma a dispus cea de-a treia expertiză legală a autopsiei Maricicăi Hăhăianu, asistenta româncă decedată în urma unui pumn primit în staţia de metrou Anagnina. Rezultatele vor fi prezentate la audierea din 21 iunie a procesului.
Procesul pentru judecarea lui Alessio Burtone, singurul suspect pentru moartea româncei, a început joi în faţa Curţii cu Juri de la Tribunalul Penal din Roma. În sala de judecată au fost prezenţi procurorul Antonio Colaresu, avocatul familiei Hăhăianu, Alessandro Di Giovanni, avocatul inculpatului, Fabrizio Gallo, dar şi avocatul Nicola Sabato, din partea primăriei Romei.

Judecătoarea Anna Argento a acceptat ca atât soţul asistentei, Adrian Hăhăianu, cât şi primăria, să fie considerate "părţi lezate" şi să fie despăgubite dacă Alessio Burtone va fi găsit vinovat.

Iniţiativa primăriei, care "se consideră obligată să protejeze comunitatea", a stârnit nemulţumirea avocatului Gallo care a amintit că instituţia ar trebui să ia parte şi la alte procese, în acest caz. Judecătoarea Argento a invitat părţile să nu transforme procedura juridică "într-o bătălie între români şi italieni".

Aşa cum a explicat pentru Agerpres avocatul Di Giovanni, în cadrul primei audieri, Curtea a primit o serie de acte, inclusiv fotografia lui Alessio Burtone care zâmbeşte în momentul arestării (18 octombrie 2010). Procurorul Colaresu a predat şi dosarul de la Tribunalul Civil din care rezultă că Alessio Burtone a fost anchetat în trecut pentru alte două acuzaţii de leziuni cauzate prin violenţă.

Curtea a primit şi înregistrarea scenei agresiunii realizată de camerele de luat vederi la 8 octombrie 2010 în staţia de metrou Anagnina; în imagini se observă cum Alessio Burtone şi Maricica Hăhăianu discută aprins, mergând unul lângă celălalt. Italianul a lăsat geanta pe podea şi a lovit cu un pumn românca. Asistenta a intrat în comă ireversibilă şi, la 15 octombrie, medicii la de la spitalul Policlinico Casilino au oficializat decesul.

Apărarea lui Burtone, în urma unei autopsii paralele cu cea a medicilor de la Universitatea Sapienza, susţine că moartea Maricicăi Hăhăianu a fost provocată de un malpraxis în timpul internării.

"În orice caz, martorii pe care i-am chemat vor povesti cum Alessio a fost provocat şi agresat verbal. Scena s-a petrecut înainte ca cei doi să intre în unghiul unde puteau fi înregistraţi", a declarat pentru Agerpres avocatul Gallo.

Următoarea audiere este prevăzută pentru 21 iunie.AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
(Corespondenţă) Procesul în cazul morţii asistentei românce ucise în Italia a început Roma, 19 mai - Corespondentul Agerpres, Anca Mihai, transmite: Procesul pentru judecarea presupusului asasin al Maricicăi Hăhăianu, asistenta româncă decedată în urma unui pumn primit de la Alessio Burtone, a început joi dimineaţa la Tribunalul Penal din Roma.
Italia: Noi posibile evoluţii în ancheta privind contaminarea cu tuberculoză a 96 de nou-născuţi Mama unuia dintre cei 96 de nou-născuţi infectaţi în Italia cu tuberculoză de o asistentă medicală bolnavă este şi ea contaminată şi a dat în judecată spitalul Vaticanului, Policlinico Gemelli, unde s-a produs îmbolnăvirea, scrie miercuri cotidianul Corriere della Sera.
(Corespondenţă) Italianul care a lovit o româncă la metrou îşi va cere public scuze Corespondentul Agerpres, Anca Mihai, transmite: Italianul care a avut luni o altercaţie cu o româncă la capătul de linie Anagnina al metroului A din Roma îşi va cere public scuze pentru că a lovit femeia, a declarat marţi, pentru Agerpres, avocatul agresorului. Românca (32 de ani), asistentă medicală...
Italia: O asistentă medicală acuzată că ar fi îmbolnăvit de tuberculoză peste o mie de nou-născuţi O asistentă medicală afectată de tuberculoză este bănuită că a transmis virusul celor peste o mie de bebeluşi născuţi în perioada martie - iulie la prestigiosul spital al Vaticanului, Policlinico Gemelli din Roma. Autorităţile sanitare italiene au organizat joi o echipă de medici care efectuează teste...
Italia: Aproape o sută de nou-născuţi au fost infectaţi cu virusul tuberculozei la spitalul Vaticanului Autorităţile sanitare ale regiunii Lazio au comunicat vineri dimineaţa rezultatul testului efectuat pe 1.000 de bebeluşi născuţi în perioada ianuarie - iulie 2011 la spitalul Vaticanului, Policlinico Gemelli din Roma. 96 de nou-născuţi au fost infectaţi cu virusul tuberculozei de o asistentă medicală...
Italia: Protocol de înţelegere privind dreptul la asistenţă spirituală şi religioasă a bolnavilor, semnat şi de consilierul eparhial al BOR Aprofundarea temelor dialogului cultural şi interreligios, examinarea relaţiilor complexe dintre medicină, ştiinţă, tehnologie, credinţe şi culte, oferirea unui răspuns la provocările diversităţii prin organizarea de acţiuni operative ale serviciilor de sănătate - acestea sunt obiectivele protocolului...