Cele mai citite
 


Bihor: Medici stomatologi învaţă endodonţie sub microscop, la Oradea
sâmbătă, 21 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Zece medici stomatologi din mai multe oraşe ale ţării participă, în perioada 20 - 22 mai, la un curs de endodonţie sub microscop, care se desfăşoară la Facultatea de Medicină din Oradea, cu scopul de a deprinde cea mai modernă metodă de tratament a canalelor dentare.
"Endodonţia sub microscop este o tehnică de avangardă, este o noutate în România. Sunt foarte puţine asemenea microscoape în Oradea şi în ţară. Ele oferă însă o precizie şi o acurateţe foarte mare, o reuşită aproape de 100% şi uşurează mult munca medicului. Dacă până acum medicul lucra "la orb" pe canalul dintelui, în prezent, sub microscop, el lucrează văzând ce face", a declarat, vineri, în deschiderea cursului, preşedintele Asociaţiei Medicilor Dentişti din Oradea (AMeDeO), dr. Ştefan Ştefănescu.
Lucrările work-shop-ului se desfăşoară sub îndrumarea directă a doi specialişti - dr. Dan Caminescu (de la Bruxelles) şi dr. Cristian Contelman (din Bucureşti).
Cursanţii învaţă noua metodă de tratament având la dispoziţie aparatura specială, în valoare de 50.000 de euro, adusă de la Braşov prin firma Medident Exim, care asigură, pentru cele trei zile de cursuri intensive, tot ce înseamnă logistică.
Un unit dentar cu microscop costă între 7.000 şi 20.000 de euro, "de la Logan la Mercedes", după cum a spus dr. Ştefan Ştefănescu, dar sunt medici care îşi permit asemenea aparatură, având şi pacienţi care îşi permit tratamentul respectiv. Un tratament executat cu asemenea aparate costă în jur de 1.200 - 1.400 de lei.
"Cursanţii sunt însă foarte interesaţi de aspectele performante în această meserie, să studieze şi să exerseze cu un lector care are experienţă, după cum am văzut şi la ediţia precedentă, din februarie", a precizat, pentru AGERPRES, dr. Ştefănescu.
Cursul de endodonţie sub microscop este rezultatul colaborării dintre Asociaţia Medicilor Dentişti din Oradea (AMeDeO), principalul organizator, cu Facultatea de Medicină şi Farmacie Oradea şi Centrul de Cercetare în Medicina de Înaltă Performanţă Oradea. AGERPRES - FOTO PE FLUX/(A - Eugenia Paşca)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bihor: Curs de endodonţie sub microscop, la Facultatea de Medicină din Oradea Aproximativ 15 medici stomatologi din Bucureşti, Bacău, Iaşi, Timişoara, Arad şi Oradea vor participa, în perioada 20-22 mai, la Facultatea de Medicină din Oradea, la un curs de endodonţie sub microscop, pentru a deprinde cele mai moderne metode de tratament al canalelor dentare.
Bihor: Curs de endodonţie sub microscop, la Oradea Asociaţia Medicilor Dentişti Oradea (AmeDeO) organizează, în perioada 24-25 februarie 2012, la Oradea, cursul "Maraton de endodonţie sub microscop", în patru module, ediţia a treia şi un simpozion de urgenţe şi resuscitare în cabinetul medical.
Bihor: Congres Naţional de Endodonţie, la Oradea Oradea, 22 feb /Agerpres/ - Prima ediţie a 'Congresului naţional de endodonţie' va avea loc la Facultatea de Medicină şi Farmacie din Oradea, în perioada 24-27 februarie, fiind organizat de Colegiul Medicilor Dentişti Bihor, Asociaţia Medicilor Dentişti Oradea, Facultatea de Medicină şi Farmacie Oradea...
Bihor: Congres Naţional de Endodonţie, la Facultatea de Medicină Oradea Peste 200 de medici stomatologi din Oradea şi din marile centre universitare din Bucureşti, Cluj, Iaşi, Timişoara, participă, în perioada 24-27 februarie, la Facultatea de Medicină din Oradea, la Congresul Naţional de Endodonţie, organizat pentru prima dată în Bihor de Asociaţia Medicilor Dentişti din...
Bihor: Facultatea de Medicină şi Farmacie Oradea, acreditată şi de încredere Toate specializările Facultăţii de Medicină şi Farmacie, din Universitatea Oradea, au obţinut calificativul 'încredere', sunt acreditate şi pot funcţiona la parametri normali, după ce Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS) a decis să acrediteze şi specializarea Medicină...
Bihor: Campanie de testare medicală pentru persoane cu dizabilităţi Aproximativ 120 de copii şi adulţi cu dizabilităţi intelectuale din judeţul Bihor au fost cuprinşi într-o acţiune de testare medicală organizată, în zilele de 29 şi 30 aprilie, de Special Olympics România, Facultatea de Medicină şi Farmacie Oradea şi Centrul de Cercetare în Medicina de Înaltă Performanţă...