Cele mai citite
 


Caraş-Severin: La Caransebeş s-a inaugurat un modern cămin de bătrâni
sâmbătă, 21 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cel mai modern cămin pentru persoane vârstnice din Caraş-Severin a fost inaugurat, joi, în municipiul Caransebeş.
'Consiliul Judeţean Caraş-Severin a demarat procedurile necesare pentru obţinerea finanţării în vederea construirii şi dării în folosinţă a unui astfel de cămin, pornind de la numărul mare de persoane vârstnice care se confruntă cu diverse probleme sociale', a declarat, cu acest prilej, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Ionesie Ghioghioni.
Finanţarea construcţiei Căminului pentru Persoane Vârstnice 'Sfinţii Constantin şi Elena' din Caransebeş a fost obţinută de la Ministerul Muncii, în două tranşe, care însumate ajung la valoarea de 3.797.000 de lei.
'Este un obiectiv important pentru Caraş-Severin şi pentru zona Caransebeş, un obiectiv care va fi un loc de speranţă şi linişte pentru persoanele de vârsta a treia, care dovedeşte că poate exista un parteneriat între administraţia judeţeană şi cea locală', a precizat, la rândul său, primarul municipiului Caransebeş, Marcel Vela.
Căminul inaugurat joi va oferi găzduire pe perioadă nedeterminată, asistenţă medicală şi îngrijire, precum şi consiliere psihologică unui număr de 50 de persoane.
În vederea dării în folosinţă a centrului, Consiliul Judeţean a încheiat un acord cu Episcopia Caransebeşului în vederea utilizării terenului pe care s-a realizat construcţia căminului, iar cu o donaţie de 40.000 de euro venită din partea societăţii comerciale Alcoa Fujikura din Caransebeş a fost achiziţionat mobilierul.
Consiliul Judeţean Caraş-Severin a participat la co-finanţarea acestui proiect, prin susţinerea tuturor cheltuielilor referitoare la utilităţile publice şi prin dotarea căminului care să răspundă astfel nevoilor viitorilor asistaţi.
"Căminul va găzdui 50 de vârstnici şi va avea 25 de angajaţi, conform normelor europene, iar, începând cu luna iunie, aici vor locui cei care se află în prezent pe lista de aşteptare la căminele din Reşiţa şi Sacu", a afirmat directorul executiv adjunct la Direcţia Juridică, Servicii Publice Administrative şi Resurse Umane din Consiliul Judeţean Caraş-Severin, Elena Amzoi. AGERPRES/(AS - Paula Neamţu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Un centru de asistenţă medicală va fi deschis în Ferentari şi face parte dintr-un proiect mai amplu de dezvoltare a cartierului Un centru care va sigura asistenţă medicală persoanelor care locuiesc în cartierul bucureştean Ferentari va fi inaugurat în curând, demersul fiind parte a programului Proiectul Ferentari, a anunţat joi secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat.
Caraş-Severin: Spitalul din Bocşa s-a transformat în cămin de bătrâni Primăria oraşului Bocşa a investit circa 100.000 de lei din bugetul local pentru a transforma Spitalul de Boli Cronice, care a existat în localitate şi care a fost închis de la 1 aprilie, în cămin pentru bătrâni.
Caraş-Severin: Modelul medical din Slatina Timiş, exemplu şi pentru alte localităţi Modelul dezvoltat în comuna Slatina Timiş în ceea ce priveşte asistenţa medicală primară şi asistenţa medicală comunitară, care se bazează pe solidaritatea dintre beneficiari şi pe colaborarea strânsă dintre instituţiile publice de sănătate şi administraţiile locale, ar putea fi implementat şi în alte...
Caraş-Severin: CJ reabilitează Centrul pentru persoane cu dizabilităţi de la Oraviţa Proiectul 'Reabilitare Centrul pentru persoane cu dizabilităţi Oraviţa', derulat prin 'Programul Operaţional Regional 2007 - 2013 - Îmbunătăţirea Infrastructurii sociale', a fost finalizat luni, cu ocazia marcării Zilei Internaţionale a Persoanelor cu dizabilităţi. Valoarea proiectului derulat la Oraviţa...
Centrul Naţional de Formare în Asistenţă Medicală de Urgenţă de la Târgu Mureş ar putea deveni centru de instruire NATO Şeful Departamentului pentru situaţii de urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, secretarul de stat Raed Arafat, a declarat sâmbătă că Centrul Naţional de Formare în asistenţă medicală de Urgenţă de la Târgu Mureş ar putea deveni centru de instruire pentru specialişti din cadrul Centrului NATO de...
Constanţa: Asistenţă medicală privată gratuită, în Mamaia Spitalul Privat ISIS a inaugurat luni, 3 decembrie, un Centru medical multifuncţional, cu spitalizare de zi gratuită, în staţiunea Mamaia.