Cele mai citite
 


Constanţa: Patru milioane de lei, alocaţi pentru 66 puncte de salvamar şi prim ajutor pe litoral
sâmbătă, 21 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Consilierii judeţeni au aprobat, vineri, un proiect de hotărâre prin care alocă 4 milioane de lei pentru amenajarea şi funcţionarea a 66 de posturi de salvamar şi de prim ajutor pe întreg litoralul, între Vama Veche şi tabăra de copii de la Năvodari.
''Este acelaşi proiect ca şi cel din anii anteriori, prin care Consiliul Judeţean, împreună cu Asociaţia Scafandrilor Profesionişti din România, cu Direcţia de Sănătate Publică şi cu Ministerul Dezvoltării, am realizat acest lanţ de salvare a vieţilor pe litoralul românesc. Cu baze nautice, echipaje de supraveghere şi intervenţie de salvamar permanentă, cu personal medical, astfel încât siguranţa turiştilor care vin pe litoral să fie sporită'', a declarat preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Constanţa, Nicuşor Constantinescu.
Potrivit acestuia, în ultimii doi - trei ani, pe plajele litoralului românesc, numărul persoanelor care s-au înecat sau au murit din alte motive s-a diminuat cu peste 70%.
Sumele necesare funcţionării serviciilor publice de salvare acvatică-salvamar şi a posturilor de prim ajutor, conform proiectului de hotărâre aprobat de consilierii judeţeni, sunt repartizate astfel: aproape 1,3 milioane de lei pentru 23 de posturi de salvamar şi prim ajutor în Constanţa şi staţiunea Mamaia, 643.000 de lei pentru 12 posturi pe plajele de la Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Mangalia şi un milion de lei pentru 13 posturi la Eforie Nord şi Eforie Sud. Câte 357.000 de lei sunt alocaţi la Năvodari - opt posturi, Costineşti - cinci posturi şi la 2 Mai - Vama Veche pentru cinci posturi de salvamar şi prim ajutor.
Din sumele menţionate se vor achita şi salariile salvamarilor şi cadrelor medicale.
Deşi în proiectul de hotărâre votat de consilierii judeţeni se precizează că ''se aprobă participarea CJ la derularea proiectului (...) cu o contribuţie în cuantum de 4.000.000 lei'', printr-o notă adresată ministrului Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, preşedintele CJ, Nicuşor Constantinescu, solicită sprijin ministerului în alocarea sumei respective.
''Deoarece în cadrul Legii bugetului de stat pe anul 2011 nu au fost repartizate sume cu această destinaţie, vă rugăm să ne sprijiniţi pentru alocarea a 4.000 mii de lei pentru judeţul Constanţa, pentru finanţarea cheltuielilor aferente funcţionării serviciilor publice de salvare acvatică-salvamar şi a posturilor de prim ajutor în sezonul 2011 pe plajele cu destinaţie turistică de pe litoral'', se arată în nota către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, care a fost ataşată proiectului de hotărâre aprobat în şedinţa CJ Constanţa. AGERPRES/(A, AS - Nona Jalbă)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Primul proiect educaţional universitar din România în domeniul medicinei de urgenţă, încheiat cu rezultate meritorii Peste 1.000 de studenţi din Universităţile de Medicină şi Farmacie (UMF) din Cluj-Napoca şi Târgu-Mureş au fost pregătiţi performant, printr-un program finanţat din Fondul Social European, pentru a practica medicina de urgenţă la un înalt nivel profesional.
Arafat: Forţa de intervenţie destinată zonei litoralului va deveni o acţiune permanentă a IGSU în sezonul de vară Forţa de intervenţie destinată zonei litoralului va deveni o acţiune permanentă a IGSU pe perioada sezonului de vară, a anunţat secretarul de stat Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, vineri, într-o conferinţă de presă.
STRÃIN, IUBESC ROMÂNIA/ Raed Arafat: România este ţara unde sunt acasă A conceput şi introdus în România un sistem inovator de intervenţii în situaţii de urgenţă, dat astăzi ca exemplu în alte ţări şi utilizat ca studiu de caz de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). Toate acestea pornind la drum cu o maşină cumpărată la mâna a doua echipată cu girofaruri, pentru...
Vrancea: Maşini de intervenţie pentru ISU Vrancea, printr-un proiect finanţat prin POR Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Anghel Saligny" Vrancea va primi 10 maşini noi printr-un proiect european finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013.
Mureş: Caravana SMURD 'Fii pregătit!' a pornit pentru pregătirea populaţiei în caz de dezastre Caravana SMURD 'Fii pregătit!' adăspotită de primul Centrul Mobil de Pregătire a Populaţiei şi a Personalului de Intervenţie din România, aflat în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă 'Horea' al judeţului Mureş, a pornit de la Târgu Mureş pentru pregătirea populaţiei să acţioneze în caz...
Raed Arafat: Peste 12.000 de misiuni de salvare în cei zece ani de activitate aero-medicală SMURD Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne (MAI), secretarul de stat Raed Arafat, a afirmat că, în cei zece ani de operare aero-medicală SMURD, au fost efectuate peste 12.000 de misiuni de salvare, acesta adăugând că în 2014 urmează să fie operaţionalizat şi punctul...