Cele mai citite
 


Covasna: Bărbat atacat de urs la Baraolt
sâmbătă, 21 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O ursoaică a atacat un bărbat în vârstă de aproximativ 50 de ani într-o pădure din apropierea localităţii Baraolt, victima fiind internată la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, unde va fi supusă unei operaţii de chirurgie plastică.
Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean, Fulop Annamaria a declarat vineri pentru AGERPRES că bărbatul a suferit mai multe leziuni în partea superioară a corpului, dar în momentul de faţă starea lui este stabilă.
Urşii, care s-au înmulţit foarte mult în judeţul Covasna, unde au găsit habitat favorabil, au atacat în ultimii ani mai multe persoane, omorându-le ori nenorocindu-le pe viaţă.
Un bărbat din localitatea Bixad, spre exemplu, a fost operat de 67 de ori în ţară şi străinătate, după ce a fost înhăţat de un urs în urmă cu câţiva ani, iar ultimul incident, petrecut la începutul anului 2009 într-o pădure de lângă Comandău, s-a soldat cu moartea unui fost angajat al Jandarmeriei Române.
Specialiştii din cadrul Agenţiei de Protecţie a Mediului Covasna estimează că în judeţ trăiesc aproximativ 700 de urşi.
Potrivit datelor oficiale, urşii au provocat în ultimii patru ani pagube materiale în valoare de 35.000 de euro, pentru că, înmulţindu-se foarte mult şi nemaigăsind hrană suficientă în păduri, au început să se apropie de sate, intrând chiar şi în curţile oamenilor, unde au distrus garduri, stupi de albine, grajduri şi au omorât animale domestice.
Specialiştii au avertizat în repetate rânduri că un alt motiv pentru care urşii au început să îşi părăsească habitatul natural îl reprezintă prezenţa tot mai agasantă a oamenilor în arealul lor, de la turişti cu ATV-uri până la tăietori de lemne. AGERPRES/ (AS - Oana Mălina Negrea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: Spitalul de Urgenţă din Sfântu Gheorghe continuă lucrările de consolidare cu sprijinul Consiliului Judeţean Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe mai are nevoie de trei milioane de lei pentru terminarea lucrărilor de consolidare a clădirii principale, lucrări începute în urmă cu aproape cinci ani cu sprijinul Ministerului Sănătăţii.
Covasna: Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, nevoit să închidă temporar secţia ORL Secţia ORL a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe şi-a suspendat temporar activitatea, deoarece cei doi medici de specialitate se află în concediu.
Covasna: Spitalul Judeţean de Urgenţă a primit peste 400.000 de lei pentru sistemul de protecţie împotriva incendiilor Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe a primit din partea Consiliului Judeţean Covasna suma de 426.000 lei pentru finalizarea sistemului de protecţie contra incendiilor.
Covasna: Peste 130 de persoane, tratate antirabic la Spitalul Judeţean din Sfântu Gheorghe Peste 130 de persoane au fost tratate antirabic în acest an la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe.
Covasna: Spitalul Judeţean din Sfântu Gheorghe suspendă temporar accesul vizitatorilor în unele secţii Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe suspendă, începând de vineri, accesul vizitatorilor în mai multe secţii, măsura fiind luată pe fondul valului de gripă şi viroze respiratorii.
Covasna: Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe reabilitează şi extinde reţeaua de hidranţi Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe îşi va extinde şi reabilita reţeaua externă de hidranţi pentru stingerea incendiilor, documentaţia tehnico-economică pentru acest proiect fiind aprobată miercuri de Consiliul Judeţean Covasna.