Cele mai citite
 


Covasna: Fondatorul Spitalului Judeţean din Sfântu Gheorghe, omagiat la aniversarea unui secol de la inaugurarea clădirii
sâmbătă, 21 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Medicul Fogolyan Kristoff (1878-1954), care în urmă cu o sută de ani a pus piatra de temelie a primei clădiri a Spitalului Judeţean din Sfântu Gheorghe, a fost omagiat vineri de comunitatea locală.
La ceremonia, în cadrul căreia a fost dezvelită o placă comemorativă, a participat printre alţii şi nepotul medicului, Szotyori Nagy Aron, care a anunţat cu acest prilej că doreşte să deschidă un muzeu în memoria bunicului său.
'Bunicul meu a fost un om foarte simplu şi foarte iubit de oameni. I se spunea Îngerul alb şi nu făcea deosebire între pacienţi pe criterii etnice ori de statut social (...) Pe timpul regimului comunist ne-au fost confiscate foarte multe bunuri, locuinţa, iar alte lucruri a trebuit să le vindem pentru ca să putem supravieţui, dar totuşi ne-au rămas câteva obiecte de la bunicul meu pe care vreau să le adun într-o expoziţie, cum ar fi halatul alb, dar şi geanta medicală pe care a purtat-o cât a practicat această meserie', a declarat Szotyori Nagy Aron.
Acesta a menţionat că a cerut autorităţilor locale aprobare pentru a amplasa o placă memorială şi pe clădirea actualei Prefecturi din Sfântu Gheorghe, care pe vremuri a aparţinut familiei Fogolyan.
Placa comemorativă dezvelită vineri pe clădirea veche a Spitalului Judeţean a fost realizată de sculptorul Vargha Mihaly, directorul Muzeului Naţional Secuiesc din Sfântu Gheorghe.
Prezent la ceremonie, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Covasna Henning Laszlo a ţinut să menţioneze că Spitalul de Urgenţă a fost cuprins într-un amplu program de reabilitare şi modernizare finanţat din fonduri europene şi fonduri ale Ministerului Sănătăţii, iar în context a amintit despre eforturile conducerii instituţiei şi ale autorităţilor locale de a asigura dotarea necesară cu aparatură şi medici de specialitate. AGERPRES/(A - Oana Mălina Negrea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: Sfântu Gheorghe va avea unul dintre cele mai moderne spitale din regiunea Centru Lucrările de consolidare şi reabilitare a Spitalului Judeţean de Urgenţă 'dr. Fogolyan Kristoff' din Sfântu Gheorghe, începute în 2005, se vor încheia în acest an, iar odată cu finalizarea investiţiei, judeţul Covasna va avea una dintre cele mai moderne unităţi medicale din regiunea Centru, a declarat...
Covasna: Lucrările la Spitalului de Urgenţă din Sfântu Gheorghe se încheie după mai bine de zece ani Lucrările de reabilitare şi modernizare a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, începute în anul 2005, sunt finalizate în proporţie de 95%, iar activitatea instituţiei va reintra în normal, treptat, începând din această vară, a declarat joi, managerul Nagy Andras Robert.
Covasna: Spitalul Judeţean de Urgenţă a primit peste 400.000 de lei pentru sistemul de protecţie împotriva incendiilor Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe a primit din partea Consiliului Judeţean Covasna suma de 426.000 lei pentru finalizarea sistemului de protecţie contra incendiilor.
Covasna: Lucrările de consolidare a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, aproape de finalizare Lucrările de consolidare a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, începute în anul 2005, au intrat în ultima etapă şi se vor încheia în decurs de câteva luni, a declarat joi managerul general al instituţiei, Andras Nagy Robert.
Covasna: Ministerul Sănătăţii a alocat un milion de lei pentru reţeaua de apă, canalizare şi hidranţi a Spitalul Judeţean Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe a primit un milion de lei din partea Ministerului Sănătăţii pentru extinderea şi reabilitarea reţelei de apă şi canalizare, a hidranţilor pentru stingerea incendiilor şi instalaţiei de epurare a apelor uzate, a declarat vineri, pentru AGERPRES, managerul...
Covasna: Caminul de batrâni din Sfântu Gheorghe, reabilitat din fonduri europene Căminul de bătrâni 'Zathureczky Berta' din Sfântu Gheorghe a fost redeschis miercuri, după mai multe luni în care s-au efectuat lucrări de reabilitare şi modernizare a clădirii printr-un proiect iniţiat de Primăria municipiului, co-finanţat din fonduri europene.