Cele mai citite
 


Emil Boc: Pensionările de invaliditate au fost reduse cu 53,9%, prin aplicarea fermă a legii
sâmbătă, 21 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Introducerea noii legislaţii privind pensionările şi controalele riguroase efectuate, în special în privinţa celor pe motive medicale, au condus la scăderea cu 53,9% a cazurilor noi de pensii de invaliditate, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, ministrul interimar al muncii, premierul Emil Boc.
'Comparând două perioade - 1 iulie 2009 - 31 martie 2010 cu intervalul 1 iulie 2010 - 31 martie 2011 - se constată că numărul cazurilor noi de pensii de invaliditate s-a redus de la 56.768 la 26.155, ceea ce reprezintă o diminuare cu 53,9 %', a precizat Emil Boc.
Acesta a subliniat că, în urma controalelor riguroase efectuate de Casa Naţională de Pensii, au avut loc 16.350 de 'depensionări', cazuri în care pensiile au fost sistate. În acelaşi timp, în judeţele Olt şi Mureş au existat şi cazuri penale, o serie de medici fiind arestaţi pentru ilegalităţile săvârşite.
"Noua legislaţie şi-a produs efectele şi restabileşte dreptatea şi corectitudinea în sistem", a subliniat Emil Boc, arătând că anterior se constatase o creştere exponenţială a numărului de pensionări de invaliditate.
Ministrul interimar al Muncii a subliniat că ceea ce se doreşte este ca toţi cei care cu adevărat sunt într-un grad de invaliditate să primească o pensie corectă, iar cei care nu sunt într-o asemenea situaţie "să nu beneficieze pe uşa din dos de sprijinul statului".
Pe de altă parte, Emil Boc a subliniat că prin aplicarea grupelor 1 şi 2 valoarea pensiei medii a crescut de la 688 lei la 716 lei, numărul beneficiarilor fiind în prezent de 1,543 milioane persoane, ceea ce presupune un efort din partea statului de circa 403 milioane euro.AGERPRES/(AS - Daniel Cocoru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Emil Boc: Există probleme cu măririle de 15% în spitalele unde nu s-a făcut reformă Bucureşti, 16 feb /Agerpres/ - Problemele cu spitalele unde nu s-a aplicat mărirea de salarii de 15% în luna ianuarie pentru angajaţi s-au constatat în cazul acelor unităţi sanitare care nu au făcut reforma solicitată din iulie 2010 privind alocarea a 70% din buget pentru salarii, a declarat, miercuri...
Emil Boc: Sunt preocupat, atât ca părinte cât şi ca premier, de combaterea etnobotanicelor Bucureşti, 16 feb /Agerpres/ - Premierul Emil Boc a declarat, miercuri seara, că este preocupat de combaterea etnobotanicelor atât ca şef al Guvernului, cât şi ca părinte, însă este conştient că fenomenul de consum al acestor substanţe nu poate fi nici eliminat peste noapte, nici eradicat complet deoarece...
Emil Boc afirmă că noua legislaţie a Muncii dă deja rezultate Preşedintele Partidului Democrat Liberal, premierul Emil Boc, a susţinut miercuri seară, la Oradea, că aplicarea noii legislaţii în domeniul Muncii are deja rezultate pozitive.
Emil Boc: Guvernul face împreună cu MS, CNAS şi organismele internaţionale o analiză a arieratelor din sănătate Guvernul face, în prezent, o analiză a arieratelor din sănătate împreună cu ministerul de resort, Casa Naţională de Asigurări în Sănătate (CNAS) şi cu organismele implicate în acordurile internaţionale ale României, a declarat, joi, premierul Emil Boc, într-o conferinţă de presă la sediul PDL.
Preşedintele Comisiei de Sănătate din Senat: Voi face o interpelare primului ministru în cazul Promex Preşedintele Comisiei de Sănătate din Senat, Ion Rotaru, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că va face o interpelare la premierul Emil Boc, în cazul Promex Brăila, unde mii de pensionari ai acestei societăţi sunt nevoiţi să plătească sute de lei datorii la Casa de Asigurări de Sănătate, din...
Mureş: Şeful Departamentului de Sănătate al PC cere demisia ministrului Sănătăţii Şeful Departamentului de Sănătate al Partidului Conservator (PC), dr. Silviu Morariu, i-a solicitat premierului Emil Boc, miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, să îl demită în regim de urgenţă pe ministrul Sănătăţii, Attila Cseke.