Cele mai citite
 


Eurodeputata Oana Antonescu cere recunoaşterea obezităţii ca boală cronică
sâmbătă, 21 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Probleme cu greutatea
 

Eurodeputata Oana Antonescu (PPE) solicită forurilor UE ca obezitatea să fie declarată boală cronică la nivel european, pentru ca lupta pentru combaterea acesteia să poată avea eficienţa, anvergura şi suportul financiar necesare, informează un comunicat de presă.

Eurodeputata lansează acest apel cu prilejul Zilei Europene împotriva Obezităţii, marcată în acest an la 21 mai. Oana Antonescu subliniază că, în prezent, obezitatea este o problemă generalizată la nivelul Uniunii Europene care poate fi soluţionată eficient pe termen mediu prin implicarea puternică a autorităţilor comunitare şi sprijin consistent din partea guvernelor naţionale.
"Statisticile trag un puternic semnal de alarmă: conform unui studiu al Comisiei Europene, peste jumătate dintre cetăţenii Uniunii Europene sunt supraponderali sau obezi. Dacă nu reacţionează acum în faţa pericolului reprezentat de obezitate, Europa riscă o adevărată explozie a cazurilor în următorii zece ani. Tocmai de aceea, este vital ca toţi factorii de decizie să fie conştienţi de riscurile reprezentate de obezitate. Un prim pas în acest sens trebuie să fie, în opinia mea, recunoaşterea obezităţii ca boală cronică la nivelul tuturor statelor membre UE", declară Antonescu.
În ultimii ani autorităţile comunitare au făcut paşi importanţi pentru combaterea acestui fenomen, prin crearea şi lansarea în anul 2005 a platformei europene de acţiune în materie de alimentaţie şi activitate fizică, menită să promoveze importanţa dietei echilibrate, a mişcării fizice şi stilului de viaţă sănătos şi prin adoptarea în 2007 a cărţii albe privind o strategie pentru combaterea excesului de greutate şi a obezităţii.
Un element important este, în opinia eurodeputatei democrat-liberale, introducerea în viitor a unor reguli suplimentare de etichetare a alimentelor la nivel european. "Concret, producătorii de alimente vor fi nevoiţi să afişeze în câmpul vizual principal al ambalajelor informaţii complete despre conţinutul produselor. Consumatorul va avea, astfel, posibilitatea să ştie mult mai clar ce risc poate prezenta consumul unui aliment pentru sănătatea sa", consideră Oana Antonescu. Eurodeputata subliniază că adoptarea unui stil de viaţă sănătos, bazat pe o alimentaţie echilibrată şi mişcare fizică zilnică, este cea mai eficientă formă de luptă împotriva obezităţii, şi îşi exprimă speranţa ca tot mai mulţi români să devină conştienţi de această realitate.AGERPRES/(AS-Tudor Martalogu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Prof. univ. Nicolae Hâncu: Pentru prima dată în istoria omenirii sunt 1,3 miliarde de supraponderali Preşedintele Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, prof. univ. dr. Nicolae Hâncu, a acordat un interviu Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES în care evidenţiază că la nivel mondial există o "epidemie de obezitate", o boală cronică, deşi nu este recunoscută, în prezent, ca atare, chiar...
Specialist în alimentaţie: Obezitatea este cauzată de dezechilibrele balanţei energetice Preşedintele Asociaţiei Române de Studiu al Obezităţii, conf. univ.dr. Gabriela Roman, a afirmat, în cadrul unui simpozion, că statusul ponderal al unei persoane este determinat de balanţa energetică, rezultată din echilibrul între aportul caloric alimentar şi consumul caloric prin activitate fizică...
Iaurtul – un prieten de nădejde în lupta cu obezitatea şi supraponderea Prevalenţa obezităţii în România este de 31%, ceea ce înseamnă că aproape 5 milioane de români cu vârste cuprinse între 20 şi 79 de ani suferă de obezitate, arată rezultatele studiului epidemiologic PREDATORR, anunţate în 2014. Studiul naţional mai raportează că alţi peste 5,5 milioane de...
Obezitatea infantila – un pericol cu greutate ce poate fi mostenit Considerata “boala secolului modern”, obezitatea a devenit in ultimii ani un pericol tot mai pronuntat, “castigand“ din partea Organizatiei Mondiale a Sanatatii statutul de boala incurabila. In lume exista peste un miliard de persoane adulte supraponderale, dintre acestia cel putin 300...
MB: O alimentaţie bogată în grăsimi nu sporeşte greutatea corporală (raport organizaţii non-profit) Încurajarea unei diete sărace în grăsimi înrăutăţeşte problema greutăţii corporale în Marea Britanie şi are un impact dezastruos asupra sănătăţii, potrivit unor organizaţii care luptă împotriva obezităţii, scrie agenţia Reuters.
Meditaţia poate favoriza pierderea în greutate (studiu) Un regim reuşit constă în alimentaţie echilibrată, activitate fizică regulată, dar şi în meditaţie, o echipă de cercetători americani descoperind recent efectele acestei tehnici mentale asupra pierderii în greutate, scrie actusante.net.