Cele mai citite
 


Experţi în sănătate sunt de părere că Facebook facilitează sexul ocazional
sâmbătă, 21 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Viata Sexuala
 

Creşterea numărului de cazuri de boli transmise pe cale sexuală în rândul adolescenţilor poate fi atribuită şi site-urilor de pe reţelele sociale, arată un raport întocmit de experţi în sănătate. Ei sunt de părere că răspândirea acestui tip de boli se explică prin faptul că utilizatorii reţelelor sociale online găsesc mai uşor parteneri cu care au relaţii înainte să le cunoască 'istoricul' sexual, scrie Daily Mail.

Potrivit Florida's Seminole County Health Department (SCHD), anul trecut, numărul de cazuri de sifilis a crescut cu 200%. Şi clamidioza (infecţie bacteriană cu agentul infecţios chlamydia) este tot mai răspândită, cu 3-4 milioane de cazuri noi înregistrate în fiecare an. Se apreciază că 50% dintre americani pot contracta o infecţie genitală cu Human Papillomavirus (HPV) de-a lungul vieţii. Unul din şase americani, sau 16%, au herpes, dar 90% nu ştiu că-l au. Experţii în sănătate spun că au tot mai des pacienţi între 14 şi 24 de ani.

Experţii SCDH organizează miercurea programe destinate educării adolescenţilor în privinţa bolilor transmisibile pe cale sexuală.AGERPRES/ (Lelia Bretan)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Experţi americani recomandă depistarea simptomelor de depresie la toţi adulţii din ţară Un grup de experţi independenţi din Statele Unite recomandă, într-un raport, depistarea depresiei la toţi adulţii din ţară şi în special la femeile gravide şi la cele care au născut recent.
Diagnosticarea infecţiilor cu HPV şi prevenţia cancerului de col uterin În fiecare an, în întreaga lume, au fost înregistrate mai mult de 400.000 de cazuri noi de cancer de col uterin şi s-au raportat mai mult de 200.000 de cazuri de deces datorate cancerului de col uterin, făcând din acest tip de cancer a doua cauză de deces după cancerul de sân.
SUA: experţi americani recomandă vaccinarea şi a băieţilor împotriva HPV Un comitet consultativ al autorităţilor sanitare americane a recomandat marţi extinderea şi la băieţi a vaccinării generalizate împotriva Human Papilloma Virus /HPV/ transmis pe cale sexuală şi responsabil pentru boli venerice şi chiar anumite forme de cancer, informează miercuri AFP.
Nu există nicio legătură între timpul petrecut pe Facebook şi riscul de depresie (studiu) O echipă de cercetători americani afirmă într-un studiu că nu există nicio legătură între timpul petrecut pe Facebook şi riscul de depresie nervoasă, relatează AFP.
Munca de birou: este absolut necesară alternarea poziţiilor şezând şi stat în picioare În urmă cu trei secole, Thomas Jefferson, unul dintre 'părinţii fondatori' ai SUA, lucra la biroul său stând în picioare. Potrivit France Presse, moda este pe cale să revină în SUA, unde din ce în ce mai mulţi experţi îşi exprimă îngrijorarea: să stai aşezat toată ziua în faţa biroului afectează grav...
Raport OMS: Cancerul, un flagel care se extinde necruţător în întreaga lume Cancerul va continua să se extindă în lume, în special în ţările în dezvoltare, cu aproape 22 de milioane de noi cazuri pe an aşteptate la orizontul lui 2030, faţă de 14 milioane în 2012, potrivit unui raport mondial publicat luni, relatează AFP.