Cele mai citite
 


Geoană: 20 miliarde de euro au fost injectate în economie în ultimii doi ani, dar fără rezultat
sâmbătă, 21 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Niciun sector de activitate din România nu s-a dezvoltat în ultimii doi ani, deşi în această perioadă au fost injectate în economie 20 de miliarde de euro, a declarat, vineri, într-o dezbatere de specialitate, Mircea Geoană, preşedintele Institutului Aspen România şi şeful Senatului.
'România este într-o perioadă de creştere, dar nu de dezvoltare economică. Dacă ne uităm la infrastructură, la sistemul de sănătate sau de educaţie, vedem că România îi prinde din urmă pe ceilalţi, dar numai statistic. Indiferent de ciclul economic de creştere, în ultimii doi ani am văzut 20 de miliarde de euro injectaţi în economie, dar nu vedem nicio dezvoltare în vreun sector. Poate doar din punct de vedere al stabilităţii macro-economice', a afirmat Geoană.
Şeful Senatului a adăugat că 'stabilitatea macro-economică trebuie menţinută, indiferent de costuri' şi că 'România va creşte atât timp cât mediul politic va înţelege că trebuie să devenim mai competitivi'.
Asociaţia Fondurilor de Private Equity şi Venture Capital din Europa de Sud-Est /SEEPEA/ a organizat, vineri, la Bucureşti, un eveniment dedicat fenomenului antreprenorial.
Potrivit organizatorilor, tema conferinţei a avut în prim plan crearea unei punţi de legătură financiară între Silicon Valley şi sud-estul Europei, iar printre invitaţii speciali s-au aflat Burton Lee, directorul Centrului de Antreprenoriat European de la Universitatea Stanford, şi Georges Noel - directorul Asociaţiei Europene de Venture Capital /EVCA/.
SEEPEA reuneşte fonduri de investiţii care au în administrare peste patru miliarde de euro şi este o organizaţie care îşi propune să crească gradul de înţelegere şi notorietatea investiţiilor de private equity şi de venture capital în regiune.
Institutul Aspen România este o asociaţie non-profit, apolitică, înfiinţată în anul 2005 având ca misiune promovarea dialogului pe teme de interes pentru societatea românească.AGERPRES/ (AS-Daniel Badea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.
Mircea Geoană: Este nevoie de o adevărată revoluţie în sistemul de sănătate din România Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, spune că în cazul în care nu se găseşte ''un tratament rapid, serios şi durabil'' la criza din sistemul sanitar românesc, aceasta riscă să se transforme în una dintre ''cele mai complicate crize de natură socială, economică şi poate chiar politică pe care a traversat-o...
Teme legate de dezvoltarea României, pe agenda Forumului "România în 3D" Dezvoltarea României, aspecte legate de educaţie, sănătate, apărare au fost printre temele discutate vineri de reprezentanţi din mediul public, privat şi neguvernamental, în cadrul a 12 ateliere de lucru, cu prilejul Forumului organizat de Fundaţia CAESAR intitulat "România democratică, dezvoltată şi...
Cristian Buşoi: Sistemul de sănătate din România se află pe ultimele locuri din UE la aproape toate criteriile Europarlamentarul Cristian Buşoi susţine că sistemul de sănătate din România se află pe ultimele locuri din UE la aproape toate criteriile, iar cea mai pregnantă problemă dezbătută la nivel european este cea a respectării drepturilor pacienţilor români.
SAR propune 12 soluţii pentru România în raportul anual de analiză şi prognoză Societatea Academică Română (SAR) a lansat joi raportul anual de analiză şi prognoză pe 2015, prin care propune 12 soluţii pentru o mai bună guvernare a României, domeniile vizate fiind fiscalitatea, descentralizarea administrativ-teritorială, achiziţiile publice, anticorupţia, sănătatea, agricultura...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII 9 - 15 MAI Economia românească traversează o revenire ciclică sprijinită de cererea internă puternică astfel încât creşterea PIB ar urma să atingă 4,2% în 2016, principalele riscuri la adresa perspectivei fiind incertitudinile electorale şi cele externe, arată experţii FMI într-un raport elaborat în urma consultărilor...