Cele mai citite
 


Ialomiţa: Noul spital municipal din Urziceni a fost inaugurat
sâmbătă, 21 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul municipal din Urziceni, o investiţie de peste 55 milioane lei, a fost inaugurat, vineri, în prezenţa secretarului general al Ministerului Sănătăţii, Gheorghe Sârb, dar şi a autorităţilor locale şi judeţene.
Noul spital are patru etaje, 150 de paturi şi dispune de patru secţii - Boli interne, Chirurgie generală, Obstretică-ginecologie, Pediatrie - şi de cinci compartimente - primiri urgenţe, terapie intensivă, ortopedie, ORL şi nou-născuţi.
De asemenea, spitalul beneficiază de laboratoare de analize, radiologie şi imagistică, precum şi de un laborator de ecografie şi endoscopie digestivă.
Proiectul noului spital a fost iniţiat în anul 1990, iar lucrările au început în 1991. Acestea au fost sistate însă în anul 1997, fiind reluate în anul 2003.
Mutarea efectivă în noul spital va avea loc la începutul lunii iunie, după ce se vor face probele finale şi igienizarea.
''Dorim să asigurăm un serviciu medical modern şi eficient, să extindem aria specialităţilor medicale şi să facem alte achiziţii de aparatură medicală'', a declarat managerul unităţii spitaliceşti, Jardan Gheorghe.
Totodată, secretarul general al MS, Gheorghe Sârb, a menţionat că până la sfârşitul anului, la nivelul întregii ţări, speră să se finalizeze lucrările la 20 de unităţi spitaliceşti, de anul trecut şi până în prezent reuşindu-se finalizarea a nouă dintre ele.
''La preluarea mandatului noii echipe din minister, am făcut o analiză a investiţiilor şi a proiectelor la nivel naţional. Nu am ţinut cont de culoarea politică şi am încercat o distribuţie a fondurilor ca să finalizăm anumite unităţi spitaliceşti'', a spus acesta.
Potrivit lui Gheorghe Sârb, ''ministerul trece în această perioadă prin momente dificile, delicate'', însă se vrea reformarea.
''Dorim să facem ceva dacă am venit în acest minister şi am gândit să reformăm puţin ministerul şi să ne axăm mai mult pe centre judeţene, municipale, orăşeneşti, să le dotăm cu echipamente şi să accentuăm mai mult pe situaţia de urgenţă ca să avem posibilitatea să fim operativi şi să îi ajutăm pe cei care au nevoie'', a precizat Sârb.
Edilul municipiului Urziceni, Constantin Sava, a admis că în cei 20 de ani de când s-a început această investiţie numai în ultimii doi au fost alocaţi bani pentru acest spital, susţinând că, în viitor, ''se vor zbate pentru a face proiecte europene'' în vederea dotării unităţii spitaliceşti cu aparatură performantă, iar cetăţenii să beneficieze de servicii medicale de calitate.
În ceea ce priveşte vechiul spital, primarul Urziceniului susţine că dacă va rămâne în administrarea Consiliului Local, acesta va fi demolat.
Pe 6 mai, în judeţul Ialomiţa, a mai fost inaugurat un spital, la Feteşti, valoarea investiţiei ridicându-se la aproximativ 50 milioane lei.AGERPRES - FOTO PE FLUX/(A - Mihaela Leţa)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sanador a inaugurat primul spital privat cu servicii medicale complete din România Operator de top pe piata serviciilor medicale private din Romania, Sanador a deschis primului spital clinic cu servicii medicale complete, inclusiv asistenta medicala de urgenta, dezvoltat în urma unei investiţii de 40 de milioane de euro.
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.
Spitalul OncoFort, cea mai mare investiţie medicală din anul 2013, a fost inaugurat cu o operaţie în premieră pentru România Odată cu inaugurarea primului spital din reţeaua proprie, efortul investiţional de aproape 2 ani al companiei Gral Medical a fost încununat cu succes. Este un pas important atât pentru shareholderi cât şi pentru dezvoltarea sectorului medical privat, sector ce a stagnat la nivel de investiţii...
Alba: Noi secţii din Spitalul Judeţean de Urgenţă vor intra în reabilitare Consiliul Judeţean Alba va continua şi în acest an programul de reabilitare a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, după ce în 2012 valoarea totală a investiţiilor s-a ridicat la circa 10,5 milioane de lei, fiind modernizate şi dotate cu aparatură medicală performantă mai multe secţii.
Bacău : Primul bloc operator al Spitalul de pediatrie a fost finalizat La Spitalul de pediatrie din muncipiul Bacău s-a făcut, joi, recepţia oficială a celui dintâi bloc operator şi sectorul de Terapie intensivă din cadrul acestei instituţii medicale.
Sălaj: Dotări pentru Spitalul Judeţean Zalău printr-o investiţie privată Secţia de Cardiologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău a fost dotată cu mobilier specific de terapie intensivă, iar Laboratorul de Radiologie şi Imagistică medicală a fost dotat cu echipament medical printr-o finanţare de circa 350.000 de lei din partea unei companii private, potrivit unei informări...