Cele mai citite
 


Ion Iliescu: Cu fiecare ieşire publică, preşedintele Băsescu 'mai toarnă gaz peste foc'
sâmbătă, 21 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Traian Băsescu, cu fiecare ieşire publică, "mai toarnă gaz peste foc", stârnind noi nedumeriri şi motive de panică, a susţinut preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, într-o postare pe blogul personal, comentând recentele declaraţii ale şefului statului.
"După gafa colosală de atac la adresa statului social, demonstrând o totală lipsă de cultură în acest domeniu, dar căutând să motiveze măsurile antipopulare, acum revine asupra măsurilor de reducere a salariilor şi pensiilor (propuse de el!, uitând că propusese tăierea pensiilor cu 15%, nu cu 10%, dar oricum propunerea a fost respinsă de Curtea Constituţională). Aprecierile şi aluziile sale crează noi motive de îngrijorare în rândul cetăţenilor", a afirmat Ion Iliescu.
În opinia fostului preşedinte, Traian Băsescu a mai găsit un nou subiect: "nu mai este de acord cu organizarea referendumului propus de organizaţia PDL din Bucureşti (dna Elena Udrea) simţind că populaţia Capitalei este ostilă proiectului propus de ei".
"Ideea ca această problemă să fie dezbătută în Parlament, unde speră probabil să funcţioneze majoritatea favorabilă Guvernului, este aberantă", a afirmat Iliescu.
Preşedintele de onoare al PSD a catalogat drept "scandaloase" şi măsurile privind închiderea celor 67 spitale, despre care a afirmat că va avea efecte grave asupra asistenţei medicale.
"După dispariţia, practic, a medicilor de la sate, desfiinţarea acestor unităţi care erau amplasate oricum mai aproape de cetăţenii din mediul rural şi oraşele mici, asistenţa medicală se îndepărtează de cetăţeni. (...) Modul birocratic de adoptare a unor asemenea măsuri care afectează populaţia este o trăsătură caracteristică acestei guvernări într-adevăr de dreapta, adică antipopulară", a declarat Ion Iliescu.
În ceea ce priveşte Constituţia, el a spus că "nimeni, în nicio ţară democratică, nu se joacă să modifice legea fundamentală a ţării cu prilejul fiecărei schimbări de guvernare".
"Unde mai vedeţi asemenea pasiuni ca la noi pentru modificarea Constituţiei?!! Aşa ceva nu se manifestă nici în SUA, nici în statele europene", a completat preşedintele de onoare al PSD. AGERPRES/(AS - Claudia Nicolae-Toma)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Specializarea femeilor în asistenţă medicală, un proces-cheie de reducere a mortalităţii infantile Investiţiile într-o comunitate a femeilor specializate în asistenţă medicală reprezintă un rol-cheie în procesul de reducere a mortalităţii infantile şi a celei materne, în condiţiile în care, anual, peste 350.000 de femei mor în timpul sarcinii şi al naşterii şi mai mult de opt milioane de copii mor...
Horia Teodorescu, candidat USL la şefia CJ Tulcea: Am să încerc ca în comune să fie asigurată asistenţa medicală primară(interviu) Candidatul USL la preşedinţia Consiliului Judeţean Tulcea, deputatul Horia Teodorescu, a declarat într-un interviu acordat AGERPRES că, în cazul în care va câştiga competiţia electorală, îmbunătăţirea infrastructurii din mediul rural va fi o prioritate şi în aproape doi ani în toate comunele din judeţ...
Un centru de asistenţă medicală va fi deschis în Ferentari şi face parte dintr-un proiect mai amplu de dezvoltare a cartierului Un centru care va sigura asistenţă medicală persoanelor care locuiesc în cartierul bucureştean Ferentari va fi inaugurat în curând, demersul fiind parte a programului Proiectul Ferentari, a anunţat joi secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat.
BBC: Asistenţa medicală din România, pe punctul de a intra în colaps România cheltuieşte pentru asistenţa medicală mai puţin decât oricare altă ţară din Uniunea Europeană şi, din cauza celei mai mari recesiuni, se preconizează chiar o reducere a cheltuielilor. Subfinanţarea cronică, precum şi plecarea cadrelor medicale în străinătate ar putea crea riscuri pentru pacienţi...
INTERVIU Ponta: Am învăţat destule din trecut, ca să nu pierdem a treia oară prezidenţialele Premierul Victor Ponta vorbeşte, într-un interviu acordat luni AGERPRES, despre impactul reducerii CAS şi poziţia clasei politice faţă de această măsură, despre creşterile de pensii şi salarii din 2015, dar şi despre desemnarea comisarului european din partea României.
Băsescu: Anul acesta, România nu are nevoie în mod cert de niciun euro de la FMI sau de la UE Preşedintele Traian Băsescu susţine că, în acest an, România nu are nevoie, "în mod cert", de niciun euro de la Fondul Monetar Internaţional sau de la Uniunea Europeană.