Cele mai citite
 


Ministerul Sănătăţii: Centrele de sănătate multifuncţionale, pe cale să devină funcţionale
sâmbătă, 21 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministerul Sănătăţii (MS) a postat pe site-ul instituţiei, vineri, spre dezbatere publică, la secţiunea Transparenţă Decizională, proiectul de Ordonanţă de urgenţă pentru modificarea art. 5 din Ordonanţa Guvernului nr. 70/2002 privind administrarea unităţilor sanitare publice de interes judeţean şi local.
Potrivit unui comunicat remis AGERPRES, proiectul de act normativ prevede că orice consiliu judeţean sau local va putea înfiinţa centre de sănătate multifuncţionale, ca unităţi fără personalitate juridică, în structura spitalelor judeţene sau municipale, în localităţile în care nu există unităţi sanitare cu paturi.
Centrele de sănătate multifuncţionale pot avea o structură formată din cabinete de specialitate, între 5 şi 20 paturi pentru spitalizarea de zi, compartiment de primire a urgenţelor, laborator de analize medicale şi/sau laborator de radiologie imagistică, dar nu se vor putea organiza în localităţi care au şi unităţi sanitare cu paturi.
''Ideea centrelor multifuncţionale nu este nouă, ea datează din 2002, numai că, până în prezent, nu s-a pus în aplicare acest concept. În strategia de reorganizare a sistemului spitalicesc avem în vedere realizarea unor structuri flexibile care să răspundă nevoilor populaţiei, în care pacienţii să primească asistenţă medicală la nivel bazal. După consult, dacă bolnavii necesită internare, vor fi preluaţi în structurile de spitalizare continuă'', a declarat Cseke Attila, ministrul sănătăţii, potrivit comunicatului.
Ministrul sănătăţii a adăugat că după finalizarea procesului de clasificare vor exista unităţi care nu îndeplinesc criteriile de clasificare şi vor rămâne neclasificate.
''În aceste unităţi, de exemplu, se vor putea crea astfel de structuri fără paturi de internare continuă, dar cu posibilitatea de asigurare a asistenţei medicale'', a spus Cseke Attila.
Potrivit MS, centrele de sănătate multifuncţionale vor fi finanţate în cadrul contractelor pe care spitalele de care aparţin le încheie cu casele de asigurări de sănătate. În termen de şapte zile de la publicarea în Monitorul Oficial, Ministerul Sănătăţii va emite normele metodologice privind organizarea şi funcţionarea centrelor de sănătate multifuncţionale.AGERPRES/(AS - Marina Bădulescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Centrele de sănătate multifuncţionale vor deveni funcţionale în această vară La propunerea Ministerului Sănătăţii, în şedinţa de Guvern de joi a fost aprobată Ordonanţa de urgenţă pentru modificarea art. 5 din  Ordonanţa Guvernului nr. 70/2002 privind administrarea unităţilor sanitare publice de interes judeţean şi local.
MS a lansat în dezbatere publică proiectul privind coplata Ministerul Sănătăţii a lansat, vineri, în dezbatere publică, proiectul de hotărâre de guvern pentru modificarea şi completarea Contractului - cadru pentru asigurarea asistenţei medicale în perioada 2011 - 2012, în care sunt incluse şi prevederile referitoare la coplată.
Ministerul Sănătăţii a prezentat Guvernului nota referitoare la finanţarea FNUASS a furnizorilor de servicii medicale din privat Ministerul Sănătăţii a prezentat miercuri în Guvern o notă privind finanţarea Fondului Naţional Unic de Asigurări de Sănătate a furnizorilor de servicii medicale din sistemul privat.
RETROSPECTIVÃ Pachetul de servicii medicale de bază, actualizarea listei cu medicamente şi carduri de sănătate - noutăţi în 2014 Introducerea pachetului de servicii medicale de bază, actualizarea după şase ani a listei de medicamente compensate şi gratuite şi distribuirea cardurilor de sănătate au fost principalele schimbări din sistem în acest an.
Eugen Nicolăescu: Unităţile din sistemul sanitar şi farmaciile sunt pregătite pentru a asigura asistenţa medicală Unităţile din sistemul public de sănătate şi farmaciile cu circuit deschis sunt pregătite pentru a asigura asistenţa medicală populaţiei în perioada 24 decembrie 2013 - 5 ianuarie 2014, a declarat joi ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, într-o conferinţă de presă.
Constanţa: Asistenţă medicală privată gratuită, în Mamaia Spitalul Privat ISIS a inaugurat luni, 3 decembrie, un Centru medical multifuncţional, cu spitalizare de zi gratuită, în staţiunea Mamaia.