Cele mai citite
 


Australia a început testele clinice pentru un vaccin împotriva gripei porcine
miercuri, 22 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Raceala si gripa, Stiri, Gripa porcina
 

Canberra, 22 iul /Agerpres/ - Australia, una dintre ţările cele mai afectate de gripă porcină din zona Asia-Pacific, a început miercuri testele clinice pentru definitivarea unui vaccin împotriva gripei porcine, au anunţat surse guvernamentale, citate de AFP.

”Imediat ce voi primi confirmarea că vaccinul nu prezintă niciun pericol şi că este eficient, mă voi asigura că va fi distribuit în ţară”, a declarat ministrul sănătăţii, Nicola Roxon.

Circa 240 de adulţi şi 400 de copii participă la testele clinice.

Autorităţile, care au comandat 21 de milioane de doze de vaccin, speră să realizeze un amplu program de vaccinare în octombrie pentru a îngrădi răspândirea virusului, care a provocat contaminarea a 14.000 de persoane şi este cauza posibilă a morţii în 38 de decese.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), care a renunţat să furnizeze statistici privind numărul de bolnavi, a anunţat marţi că gripa porcină a provocat moartea a peste 700 de persoane de la apariţia virusului A/H1N1, la finalul lui martie.

Precedentul bilanţ al OMS era de 429 de morţi la 6 iulie.

Australia a intrat în sezonul de iarnă din emisfera sudică, ceea ce ar putea, potrivit specialiştilor, să favorizeze o mutaţie a virusului către o formă mai periculoasă. AGERPRES/(Florin Ştefan)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Marea Britanie: vaccinarea în masă împotriva gripei porcine este extrem de riscantă /The Times/ Londra, 22 iul /Agerpres/ - Marea Britanie se pregăteşte pentru un program de vaccinare în masă, care, deşi dispune de suficient vaccin pentru întreaga populaţie, începând cu staff-ul medical, se va dovedi o „nebunie” dat fiind că vaccinul împotriva gripei porcine nu a fost încă suficient...
OMS acuză faptul că ţările bogate sunt avantajate în privinţa accesului la vaccinul pentru gripa porcină Geneva, 14 iul /Agerpres/ - Directoarea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), dr. Margaret Chan, a deplâns marţi faptul că accesul la vaccinul împotriva gripei porcine va fi rezervat în primul rând ţărilor celor mai dezvoltate în detrimentul locuitorilor din ţările sărace, relatează AFP.
Kenya anunţă primul caz confirmat de gripă porcină Nairobi, 29 iun /Agerpres/ - Kenya a descoperit prima contaminare cu gripă porcină, la un student britanic de 20 de ani, a declarat luni ministrul sănătăţii, Beth Mugo, citat de Reuters.
Primele victime ale gripei A(H1N1) în Nepal Katmandu, 30 iun /Agerpres/ - Ministerul nepalez al Sănătăţii a anunţat primele cazuri de gripă A(H1N1) din ţara himalayană, notează marţi Associated Press.
Noi cazuri confirmate de infectare cu virusul A/H1N1 Bucureşti, 25 iul /Agerpres/ - Un număr de 18 persoane, respectiv 17 studenţi şi un profesor, a fost confirmat, sâmbătă, de Institutul Naţional Cantacuzino, cu virusul gripal A/H1N1, precizează un comunicat al Ministerului Sănătăţii, remis AGERPRES.
Zece cazuri noi de infectare cu virus A/H1N1 Bucureşti, 21 iul /Agerpres/ - Alte 10 cazuri noi de infectare cu virusul gripal A/ H1N1 au fost înregistrate de Reţeaua de supraveghere a bolilor transmisibile.