Cele mai citite
 


PE găzduieşte în perioada 23-26 mai expoziţia ''Progresul UE prin invenţii româneşti''
sâmbătă, 21 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Parlamentul European va găzdui în perioada 23 - 26 mai, la iniţiativa eurodeputatului român Petru Luhan, expoziţia ''Progresul UE prin invenţii româneşti''.
În cadrul evenimentului, organizat sub patronajul preşedintelui Parlamentului European Jerzy Buzek, vor fi expuse peste 20 de invenţii româneşti cu un impact major asupra societăţii contemporane. Printre aceste invenţii, se numără senzorul pentru detectarea cancerului şi o instalaţie de energizare a apei şi stimulare a creşterii plantelor. Toţi autorii tuturor invenţiilor ce fac obiectul expoziţiei vor fi prezenţi la eveniment.
În primăvara anului trecut, Luhan a organizat în Parlamentul European dezbaterea ''Lupta împotriva cancerului - o prioritate pentru Uniunea Europeană'', unde românca Raluca Ioana Van Staden, câştigătoarea trofeului de aur al Organizaţiei Mondiale pentru Proprietate Intelectuală pentru cea mai bună inventatoare, şi-a prezentat invenţia - aparatul ce poate detecta cancerul în numai 6 minute.
Au fost prezenţi la acel eveniment, printre alţii, reprezentanţi ai industriei farmaceutice, medici oncologi de la spitale din Bucuresti, Iaşi, Suceava, Oradea şi Sibiu şi organizaţii ale pacienţilor. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Inventatoarea detectorului de cancer, premiat la Geneva, va vorbi despre acest proiect în PE Inventatoarea română?Raluca Ioana Van Staden, câştigătoarea?Trofeului de Aur al Organizaţiei Mondiale pentru Proprietate Intelectuală pentru Cea Mai Bună Femeie Inventator, pentru detectorul de cancer, şi Andreea Marin-Bănică iniţiator şi promotor al campaniilor împotriva cancerului, iau parte miercuri...
Iniţiativă legislativă privind declararea Zilei de luptă împotriva cancerului de sân pe 1 octombrie Senatorul UDMR Biro Rozalia a anunţat joi, într-o conferinţă de presă la Oradea, că în urma dezbaterilor din cadrul Conferinţei Naţionale privind screening-ul în cancer, organizată în contextul Zilei Mondiale de luptă împotriva cancerului, de către Comisia pentru Sănătate Publică  şi Comisia pentru Drepturile...
Lupta împotriva produselor contrafăcute: intensificarea intervenţiilor vamale sporeşte protecţia drepturilor de proprietate intelectuală Autorităţile vamale din UE au confiscat în anul 2010 la frontierele externe ale UE peste 103 milioane de produse suspectate de încălcarea drepturilor de proprietate intelectuală (DPI), relevă raportul anual al CE privind asigurarea de către autorităţile vamale din UE a respectării DPI, publicat joi.
Campania privind cancerul de intestin gros, continuată în luna martie de FABC şi LRC Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de cancer din România şi Liga Română de cancer vor continua în luna martie (Luna Internaţională de Luptă Împotriva cancerului Intestinului Gros), pentru al treilea an consecutiv, seria de acţiuni menite să atragă atenţia opiniei publice cu privire la cancerul de intestin...
Mihaela Geoană: Este nevoie de toate forţele dintr-o ţară pentru a lupta împotriva cancerului Preşedintele Fundaţiei ''Renaşterea pentru Educaţie, Sănătate şi Cultură'' şi a Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România, Mihaela Geoană, afirmă că este nevoie de toate forţele dintr-o ţară, inclusiv de implicarea statului, "pentru a lupta împotriva unei boli cum este cancerul".
Vasile Astărăstoae: Suntem pe ultimul loc în UE la numărul de medici la mia de locuitori (interviu) Preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), Vasile Astărăstoae, a vorbit, într-un interviu acordat AGERPRES pe 22 septembrie, despre finanţarea sistemului de sănătate, despre numirile la conducerea spitalelor, dar şi despre migraţia medicilor peste hotare.