Cele mai citite
 


Timiş: O nouă prelevare de organe la Spitalul Judeţean
sâmbătă, 21 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cea de a 13-a prelevare de organe din acest an, realizată de medicii timişoreni, alături de specialişti din Bucureşti, Cluj-Napoca şi Târgu Mureş, a avut loc, în noaptea de joi spre vineri, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara.
Pacientul a fost un tânăr de 30 de ani din judeţul Arad, internat în urmă cu o săptămână la Timişoara cu diagnosticul de traumatism cranio-cerebral, provocat în urma unei căderi.
Joi dimineaţă, bărbatul a intrat în moarte cerebrală.
"Familia şi-a dat acordul pentru prelevarea cordului, a ficatului, a rinichilor, a oaselor, a pielii şi a tendoanelor. Aparţinătorii au înţeles, într-un timp foarte scurt, că pentru pacient nu se mai putea face nimic şi că prin decizia lor de a dona organele tânărului alte vieţi vor fi salvate", a declarat vineri, pentru AGERPRES, dr. Dan Ilincariu, coordonator transplant la Spitalul Judeţean Timişoara.
Rinichii prelevaţi au fost preluaţi de echipa de specialişti din Cluj, cordul - de medicii de la Târgu Mureş, iar ficatul, pielea, oasele şi tendoanele - de cei de la Bucureşti. AGERPRES/ (AS - Otilia Halunga)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: O nouă prelevare de organe, la Spitalul Judeţean Timişoara Medici din cadrul Secţiei de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Timişoara, împreună cu specialişti din Bucureşti şi din Cluj, au prelevat în noaptea de marţi spre miercuri, ficatul şi rinichii de la o pacientă ce intrase în moarte cerebrală, în urma unui accident vascular...
Timiş: Prima prelevare de ţesut osos din acest an, la Spitalul Judeţean Timişoara Timişoara, 22 feb /Agerpres/ - O echipă de chirurgi de la Clinica de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara, împreună cu specialişti din Bucureşti şi Cluj, au efectuat, marţi dimineaţă, cea de-a noua prelevare de organe din acest an, în cadrul căreia s-a...
Timiş: Cea de-a opta prelevare de organe din acest an, de la Timişoara Cea de-a opta prelevare de organe de la Spitalul Judeţean Timişoara a avut loc în noaptea de duminică spre luni, de la un pacient de 19 ani aflat în moarte cerebrală, în urma unui traumatism.
Timiş: O nouă prelevare de organe la Timişoara La Clinica de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) din cadrul Spitalului Judeţean Timişoara a avut loc, în noaptea de luni spre marţi, o nouă prelevare de organe de la un tânăr de 18 ani din Arad, care suferise un accident rutier la finele săptămânii trecute.
Timiş: Dublă prelevare de organe la Spitalul Judeţean de Urgenţă Timişoara, 6 sep /Agerpres/ - O dublă prelevare de organe de la pacienţi aflaţi în moarte cerebrală va avea loc, în noaptea de luni spre marţi, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara.
Timiş: Prima prelevare de organe de la un copil Prima prelevare de organe de la un copil a avut loc în noaptea de joi spre vineri la Clinica de Anestezie Terapie Intensivă (ATI), din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţe Timişoara.