Cele mai citite
 


Toxinele din alimentele modificate genetic prezente în organismul uman/studiu/
sâmbătă, 21 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Ce mancam?, Obstetrica - Ginecologie, Alergologie si Imunologie, Mancam sanatos, Mama si copilul
 

Toxinele din alimentele modificate genetic rămân prezente în organismul femeilor însărcinate şi al fetuşilor, putând provoca afecţiuni grave, potrivit unui studiu publicat recent, scrie vineri Daily Mail.

Conform studiului, 93 la sută din mostrele de sânge prelevate de la 30 de femei însărcinate şi 80 la sută din cele prelevate de la fetuşi au prezentat urme de substanţe chimice folosite în creşterea plantelor modificate genetic.


Milioane de hectare din America de Nord şi de Sud sunt plantate cu porumb modificat genetic, folosit ca furaj pentru animalele crescute în fermele din întreaga lume.
S-a dovedit că toxinele care ţin sub control molimele plantelor şi animalelor ajung prin alimente în organismele oamenilor şi fetuşilor.
Experţii sunt de părere că alergiile, pierderea sarcinii sau chiar cancerul ar putea fi efectele consumului de alimente modificate genetic.
Până acum, susţinătorii acestei practici au afirmat că substanţele toxice nu au cum să afecteze sănătatea umană deoarece sunt distruse în stomac şi eliminate din organism.


Agenţiile pentru siguranţă alimentară din Europa au acceptat teoria fiind de părere că recoltele modificate genetic nu se deosebesc foarte mult de cele produse prin metode convenţionale.
Însă cel mai recent studiu a dezminţit aceste teorii, iar ca urmare nenumărate grupuri au solicitat interzicerea importurilor şi revizuirea regimului privind siguranţa de producţie a alimentelor şi recoltelor modificate genetic.


Noul studiu a fost realizat de medici independenţi ai secţiei de obstetrică şi ginecologie de la Universitatea Sherbrooke Hospital Centre din Quebec, Canada şi nu de companii care produc alimente modificate genetic, cum se întâmpla până acum. Medicii au prelevat mostre de sânge de la 30 de femei însărcinate şi 39 de femei care nu urmau să nască, căutând resturi ale pesticidelor asociate cu cultivarea plantelor modificate genetic, precum toxina Bt, prezentă în porumb. S-au găsit urme ale toxinei Bt în mostrele a 93 la sută dintre femeile însărcinate - 28 din 30 şi la 80 la sută din fetuşi - 24 din 30. În grupul femeilor care nu erau însărcinate raportul a fost de 27 la 39. Potrivit studiului, toxina ajunge în corpul uman prin consumul de carne, lapte şi ouă, provenite de la fermele ale căror animale au fost hrănite cu furaje modificate genetic.AGERPRES/(Smaranda Câmpeanu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Copii chinezi folosiţi într-un presupus experiment cu orez modificat genetic Greenpeace a denunţat cazul a 24 de minori, care se presupune că au fost hrăniţi cu orez modificat genetic, în cadrul unui studiu menit să analizeze modul în care organismul lor absoarbe pigmentul natural beta-carotenul, informează vineri într-un articol ziarul Las Provincias.
Britanicii trebuie să renunţe la frica faţă de culturile modificate genetic (raport guvernamental) Publicul britanic trebuie să îşi depăşească teama de 'alimentele Frankenstein' şi să accepte necesitatea culturilor modificate genetic pentru a hrăni populaţia mondială în creştere, se arată într-un raport al guvernului britanic dat publicităţii luni, relatează The Telegraph.
Cluj: Protest împotriva Organismelor Modificate Genetic Clujenii se vor alătura, sâmbătă, protestelor organizate în întreaga lume împotriva organismelor modificate genetic (OMG) şi a intereselor corporatiste ale celor ce îl promovează, împotriva artificializării hranei şi contaminării terenurilor agricole cu chimicale, şi vor participa, în Piaţa Unirii, începând...
Scandal în Ucraina: Monsanto ar putea să renunţe la fabrica de boabe de porumb modificate genetic Gigantul american agrochimic Monsanto, care intenţiona să construiască în apropiere de Vinniţa /centrul Ucrainei/ o fabrică pentru producţia de boabe de porumb modificat genetic, ar putea să renunţe în cele din urmă la aceste planuri, relatează miercuri agenţia rusă de presă Novâi Reghion.
Alimentele modificate genetic si sanatatea Alimentele modificate genetic au aparut pe piata la inceputul anilor `90 si in mai putin de 10 ani acestea au acaparat 2/3 din piata din SUA. Intre anii 1997-1999 o patrime din intreaga suprafata agricola a Statelor Unite era cultivata cu legume sau fructe modificate genetic, procentul crescand...
Mexic: Protest al fermierilor împotriva porumbului modificat genetic Mai multe mii de fermieri mexicani, conform unor surse până la câteva zeci de mii, au mărşăluit la sfârşitul săptămânii trecute pe străzile principale ale capitalei Ciudad de Mexico pentru a-şi exprima indignarea faţă de intenţia autorităţilor de a permite companiilor multinaţionale de a cultiva porumb...