Cele mai citite
 


Un deţinut din Penitenciarul Brăila a fost premiat la un concurs împotriva tuberculozei
sâmbătă, 21 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un deţinut de la Penitenciarul Brăila a obţinut Premiul I, în valoare de 500 de euro, la concursul "Mesajul meu împotriva tuberculozei", organizat de Centrul pentru Politici şi Servicii de Sănătate.
Potrivit unui comunicat transmis vineri presei de Penitenciarul Brăila, concursul a constat în scrierea unui mesaj despre modul în care tuberculoza schimbă viaţa unei persoane, a familiei acesteia, a celor din jur, despre suferinţa fizică şi psihică trăită şi despre modul de luptă pentru a preveni apariţia de noi victime.
Competiţia a fost câştigată de Valeriu Barbu, care se află în executarea unei pedepse privative de libertate în Penitenciarul Brăila, cu textul intitulat "mesagerul...".
Au fost înscrise în total 13 mesaje concepute de persoane private de libertate din care patru aparţineau deţinuţilor din Penitenciarul Brăila.
Comisia de evaluare, formată din profesionişti în domeniul sociologiei şi experţi în domeniul controlului tuberculozei, a analizat şi selectat mesajele pe baza relevanţei pentru tema concursului, a noutăţii şi creativităţii, precum şi a posibilităţii de punere în practică a unor noi mecanisme eficiente de luptă împotriva tuberculozei şi pentru sprijinirea celor afectaţi de această boală.
"Mesajul meu împotriva tuberculozei" a fost un concurs de mesaje deschis tuturor pacienţilor cu tuberculoză, foştilor pacienţi sau membrilor familiilor acestora, organizat în cadrul proiectului finanţat de Fondul Global de Luptă Împotriva HIV/SIDA, Tuberculozei şi Malariei prin Fundaţia Romanian Angel Appeal. AGERPRES/(AS - Ecaterina Ignat)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Brăila: Carantină la Penitenciar, după ce cinci deţinuţi au fost diagnosticaţi cu varicelă Penitenciarul Brăila a instituit starea de carantină, după ce cinci deţinuţi au fost diagnosticaţi cu varicelă, potrivit informaţiilor furnizate miercuri de purtătorul de cuvânt al instituţiei, comisar şef Simona Kober.
Brăila: Activitatea Comisiei de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap este suspendată Activitatea Comisiei de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap din Brăila este suspendată pentru a doua oară în ultimele patru luni, deoarece Comisia nu are preşedinte, iar peste 450 de persoane adulte cu handicap Brăila riscă să nu îşi primească indemnizaţiile luna viitoare, a declarat directorul...
Brăila: Şapte sute de persoane cu handicap riscă să nu îşi poată primi certificatele în luna ianuarie 2016 Şapte sute de persoane cu handicap din Brăila riscă să nu îşi poată primi certificatele în luna ianuarie 2016, din cauza faptului că, la nivelul judeţului, Comisia Judeţeană pentru Evaluarea Persoanelor Adulte cu Handicap (CJEPAH) nu are şef, a declarat vineri, în şedinţa Consiliului Judeţean, directorului...
Brăila: Deţinuţii au donat bani pentru fetiţa cu faţa arsă din Galaţi Un grup de deţinuţi din Penitenciarul Brăila a donat o sumă de bani pentru a o ajuta pe fetiţa din judeţul Galaţi, care a rămas fără piele pe faţă şi mâini, în timp ce încerca să aprindă focul în sobă, şi care are nevoie de o intervenţie chirurgicală de refacere în valoare de 6.000 de lei.
Galaţi: Două persoane au fost reţinute în urma percheziţiilor la traficanţii de droguri Două persoane au fost reţinute, iar alte 12 sunt cercetate în stare de libertate, în urma percheziţiilor domiciliare derulate joi pe raza judeţelor Galaţi, Brăila şi Tulcea pentru destructurarea unei grupări specializate în infracţiuni de trafic de droguri.
Brăila: Două focare de West Nille, două de rabie, unul de tuberculoză şi 23 de leucoză, apărute în 2014 Judeţul Brăila s-a confruntat în 2014 cu două focare de West Nille, două de rabie, unul de tuberculoză şi 23 de leucoză, potrivit informaţiilor făcute publice, miercuri, de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.