Cele mai citite
 


SUA: testele umane pentru un vaccin împotriva virusului A/H1N1 vor începe în august
joi, 23 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Raceala si gripa, Stiri, Gripa porcina
 

Washington, 23 iul /Agerpres/ - Institutele medicale de pe teritoriul Statelor Unite ale Americii (SUA) vor începe testele umane pentru definitivarea unui vaccin împotriva virusului A/H1N1 la începutul lunii august, a anunţat miercuri Universitatea Maryland, citată de CNN.

În speranţa de a dezvolta un vaccin până în octombrie, testele clinice vor fi efectuate pe un lot de peste 1.000 de adulţi şi copii din zece centre naţionale, au anunţat oficiali ai Centrului pentru dezvoltarea vaccinurilor de la Facultatea de medicină a Universităţii Maryland. Testele vor măsura siguranţa şi eficacitatea vaccinului.

Anunţul american privind începerea testelor umane pentru realizarea unui vaccin împotriva gripei porcine are loc la o zi după cel al companiei australiene CSL Ltd., notează CNN.

”Virusul are potenţialul de a cauza probleme importante, precum spitalizări şi decese, în sezonul gripal din toamnă şi din iarnă. Vaccinurile au fost întotdeauna o unealtă vitală în combaterea gripei. Rezultatele acestor studii vor ajuta la folosirea optimă a vaccinurilor împotriva virusului A/H1N1 în SUA şi în lume”, a declarat dr. Karen Kotloff, şefa Centrului pentru dezvoltarea vaccinurilor de la Facultatea de medicină a Universităţii Maryland.

Voluntarii vor fi inoculaţi cub vaccinul iar apoi vor ţine un jurnal de observaţie asupra stării lor de sănătate. După opt zile li se va face analiza sângelui, iar după 21 de zile vor primi o altă doză de vaccin, urmată de aceeaşi procedură.

Pacienţii vor fi monitorizaţi timp de două luni din raţiuni de siguranţă, iar la patru şi apoi şase luni vor fi supuşi unor controale medicale.

Ea a precizat că vaccinurile folosite ar putea fi diferite pentru persoanele din alte segmente de vârstă. ”Asta este din cauză că tinerii nu s-au mai confruntat cu asemenea virus anterior. Adulţii mai vârstă ar putea avea o anumită imunitate la noul virus A/H1N1 după ce s-au mai confruntat cu astfel de viruşi în trecut. În consecinţă, adulţii mai în vârstă ar putea avea nevoie de doze mai puţine şi mai slabe decât cei mai tineri”, a spus dr. Karen Kotloff.

Până în prezent, vaccinurile pentru virusul A/H1N1 au fost testate doar pe animale, în cazul cărora s-au dovedit a fi eficiente, notează CNN. AGERPRES/(Florin Ştefan)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Australia a început testele clinice pentru un vaccin împotriva gripei porcine Canberra, 22 iul /Agerpres/ - Australia, una dintre ţările cele mai afectate de gripă porcină din zona Asia-Pacific, a început miercuri testele clinice pentru definitivarea unui vaccin împotriva gripei porcine, au anunţat surse guvernamentale, citate de AFP.
Marea Britanie: vaccinarea în masă împotriva gripei porcine este extrem de riscantă /The Times/ Londra, 22 iul /Agerpres/ - Marea Britanie se pregăteşte pentru un program de vaccinare în masă, care, deşi dispune de suficient vaccin pentru întreaga populaţie, începând cu staff-ul medical, se va dovedi o „nebunie” dat fiind că vaccinul împotriva gripei porcine nu a fost încă suficient...
OMS acuză faptul că ţările bogate sunt avantajate în privinţa accesului la vaccinul pentru gripa porcină Geneva, 14 iul /Agerpres/ - Directoarea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), dr. Margaret Chan, a deplâns marţi faptul că accesul la vaccinul împotriva gripei porcine va fi rezervat în primul rând ţărilor celor mai dezvoltate în detrimentul locuitorilor din ţările sărace, relatează AFP.
Kenya anunţă primul caz confirmat de gripă porcină Nairobi, 29 iun /Agerpres/ - Kenya a descoperit prima contaminare cu gripă porcină, la un student britanic de 20 de ani, a declarat luni ministrul sănătăţii, Beth Mugo, citat de Reuters.
Primele victime ale gripei A(H1N1) în Nepal Katmandu, 30 iun /Agerpres/ - Ministerul nepalez al Sănătăţii a anunţat primele cazuri de gripă A(H1N1) din ţara himalayană, notează marţi Associated Press.
Noi cazuri confirmate de infectare cu virusul A/H1N1 Bucureşti, 25 iul /Agerpres/ - Un număr de 18 persoane, respectiv 17 studenţi şi un profesor, a fost confirmat, sâmbătă, de Institutul Naţional Cantacuzino, cu virusul gripal A/H1N1, precizează un comunicat al Ministerului Sănătăţii, remis AGERPRES.