Cele mai citite
 


Cluj: Dr. Doru Mircea: Dacă ai alergat un Maraton poţi să faci tot ce îţi doreşti în viaţă
duminică, 22 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Dacă ai alergat un Maraton, adică 42,195 kilometri, sigur nu mori de infarct şi poţi să faci tot ce îţi doreşti în viaţă, susţine medicul Doru Mircea de la Sanofi-Aventis.
Prezent la sesiunea de comunicări organizată, sâmbătă, cu prilejul Zilei Europene Împotriva Obezităţii, de Federaţia Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, Universitatea de Medicină şi Farmacie "Iuliu Haţieganu" şi Asociaţia Română pentru Studiul Obezităţii, la sediul Primăriei din Cluj-Napoca, dr. Doru Mircea a declarat pentru AGERPRES că, în principiu, orice om cu pregătire fizică şi cu nutriţia corespunzătoare poate să alerge un Maraton.
"Filozofia maratonului este să alergi un kilometru de 42 de ori, nu 42 de kilometri. Primul meu Maraton a fost la vârsta de 38 de ani, în urmă cu o jumătate de an, la competiţia internaţională cu acest profil de la Bucureşti. Am alergat cei 42 de kilometri în 4 ore şi 13 minute. M-am pregătit timp de trei luni pentru competiţie. Am făcut sport toată viaţa, nu şi alergare de rezistenţă, dar am reuşit să termin cu bine marea cursă", a afirmat dr. Doru Mircea.
În opinia sa, într-o jumătate de an, respectând un program riguros, un om poate alerga un semi-maraton, iar dacă nu reuşeşte această performanţă, poate alerga fie şi numai pentru sănătatea lui "şi este un câştig enorm".
"Un amator poate face un Maraton de maxim trei ori pe an. Un profesionist îl face o dată la două luni. Perioada de recuperare după o cursă de peste 42 de kilometri este de o lună, urmează apoi o lună de pregătire uşoară, plus alte două de focus", spune dr. Doru Mircea. AGERPRES/ (A - Carmen Fărcaşiu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Sesiune de comunicări dedicată prevenirii obezităţii şi bolilor asociate Cauzele obezităţii, bolile asociate şi prevenirea acestei afecţiuni cronice sunt prezentate, sâmbătă, la o sesiune de comunicări organizată de Federaţia Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, Universitatea de Medicină şi Farmacie "Iuliu Haţieganu" şi Asociaţia Română pentru Studiul Obezităţii...
Cluj: Studenţi de la UMF distribuie pliante despre prevenirea diabetului în şase mari licee Un număr de 35 de voluntari, studenţi la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu", distribuie, miercuri, materiale informative despre prevenirea diabetului, în şase unităţi de învăţământ din Cluj-Napoca.
Cluj: Şcolarii nu fac destulă mişcare, relevă un raport prezentat de primarul municipiului Cluj-Napoca Numărul şcolarilor care suferă de boli cronice precum obezitatea sau prezintă vicii de postură şi de vedere este în continuă creştere de la un an la altul.
Patru comportamente zilnice de viaţă ne feresc de obezitate şi alte boli, spune dr. Cristina Vladu Succesul campaniei "Viaţa - pentru o comunitate sănătoasă", derulată la nivel naţional de Ministerul Sănătăţii, este dat de înţelegerea şi asumarea a patru comportamente simple, ce trebuie urmate zilnic de copii, educatori şi părinţi, a declarat, sâmbătă, pentru AGERPRES, coordonatorul de proiect dr...
Cluj: Lansarea primelor două volume ale ''Tratatului de diabet zaharat, nutriţie şi boli metabolice'' Cluj-Napoca, 20 oct /Agerpres/ - Primele două volume ale ''Tratatului de diabet zaharat, nutriţie şi boli metabolice'', scris de prestigiosul prof. univ. dr. Nicolae Hâncu, membru al Academiei Române de Ştiinţe Medicale, în colaborare cu conf. univ. dr. Gabriela Roman, vicepreşedintele Societăţii Române...
Cluj: 39 de locuri disponibile la sesiunea de admitere din septembrie de la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Iuliu Haţieganu" Universitatea de Medicină şi Farmacie "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca scoate la concurs, în cea de-a doua sesiune a examenului de admitere, la nivelul licenţă, 39 de locuri, dintre care 35 cu taxă şi patru bugetate.