Cele mai citite
 


Dr. Carmen Orban: Un obiectiv prioritar este organizarea unei Unităţi de Primiri Urgenţe la Fundeni
duminică, 22 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
În preocupările imediate ale managerului Institutului Clinic Fundeni, dr. Carmen Orban, se află extinderea Departamentului de Anestezie Terapie Intensivă.
"Avem aproximativ 1.100 de pacienţi şi ar trebui să avem în jur de 100 de paturi la Terapie Intensivă. Dorim să facem un centru pentru hemofilici, întrucât majoritatea pacienţilor cu această afecţiune se tratează la noi", a declarat vineri pentru AGERPRES dr. Carmen Orban.
Aceasta a evidenţiat că obiectivul cel mai important este însă organizarea unei Unităţi de Primiri Urgenţe şi recunoaşterea instituţiei ca institut de urgenţă, având în vedere că aici ajung cazuri foarte grave din toată ţara.
Managerul Institutului Fundeni mai are în vedere obţinerea finanţării pentru achiziţionarea aparaturii pentru Departamentul de Imagistică, respectiv un computer tomograf, un aparat de rezonanţă magnetică, angiograf dintre cele mai noi şi organizarea service-ului pentru aparatură.
"Eu sunt medic şi pentru mine cel mai important este rezolvarea problemelor medicale pentru pacienţi astfel încât aceştia să nu mai fie nevoiţi să cumpere medicamente, să-şi poată face investigaţiile necesare la cele mai înalte standarde şi să aibă o atmosferă primitoare. Când am venit aici m-am izbit de o atmosferă cu multă energie negativă. Încerc să creez o atmosferă caldă, primitoare, atât pentru medici, cât şi pentru pacienţi, şi să creăm un institut de nivel european", a spus managerul Institutului Fundeni.
Dr. Carmen Orban a menţionat că lucrează şi la organizarea parcării, pentru medici, medici rezidenţi şi vizitatori pe bază de cartelă, cu locuri bine stabilite.AGERPRES/(A - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sanador a inaugurat primul spital privat cu servicii medicale complete din România Operator de top pe piata serviciilor medicale private din Romania, Sanador a deschis primului spital clinic cu servicii medicale complete, inclusiv asistenta medicala de urgenta, dezvoltat în urma unei investiţii de 40 de milioane de euro.
Seminar pe probleme de urgenţă susţinut de medici ai Marinei SUA Un număr de 52 de medici şi asistenţi medicali din 20 de judeţe ale ţării şi 6 unităţi de primiri urgenţe din Capitală vor fi pregătiţi timp de două zile de către o echipă de medici aparţinând Marinei SUA, care a sosit în România în cadrul exerciţiului Black Sea Rotational Force.
Prof. dr. Mircea Beuran: Un program pentru Terapie Intensivă este necesar Ministerul Sănătăţii va avea din 2013 un program naţional pentru ATI (Anestezie - Terapie Intensivă) şi traumă, având în vedere că numărul persoanelor care ajung în spital cu politraume este tot mai mare iar la nivel mondial acest lucru este catalogat drept pandemie.
Noua Unitate de Primiri Urgenţe de la Spitalul Floreasca, inaugurată Ministrul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, a declarat luni că noua Unitate de Primiri Urgenţe de la Spitalul Floreasca este a doua de acest fel inaugurată în Bucureşti, în aproape un an, şi şi-a exprimat speranţa că vor fi deschise şi altele atât în ţară, cât şi în Capitală.
Sălaj: Dotare cu echipamente medicale de patru milioane de lei pentru Spitalul Judeţean Primul aparat de imagistică prin rezonanţă magnetică - IRM, un videobronhoscop, o staţie centrală de monitorizare şi monitoare pacienţi şi ecografe sunt câteva dintre noile dotări ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, achiziţionate printr-o finanţare asigurată de Consiliului Judeţean (CJ) Sălaj.
MS intenţionează comasarea unor unităţi sanitare din subordine, în vederea eficientizării activităţii Ministerul Sănătăţii (MS) intenţionează comasarea unor unităţi sanitare din subordine, în vederea eficientizării activităţii, în acest sens, începând de vineri, fiind lansate dezbaterii publice trei hotărâri de Guvern.