Cele mai citite
 


Hunedoara: Una dintre femeile lovite de fulger a murit
duminică, 22 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O femeie a murit, iar o alta a fost transportată la Spitalul de Urgenţă din Petroşani, după ce au fost lovite de un fulger, sâmbătă după-amiază, la o stână de oi situată în Munţii Şureanu, pe Vârful Boul, la peste 1.500 de metri altitudine, incidentul fiind anunţat la numărul de urgenţă 112 de un martor ocular.
Iniţial, martorul a spus că ambele femei sunt în viaţă, dar membrii echipei Salvamont Petroşani sosiţi la faţa locului au constatat că una dintre victime, în vârstă de 40 de ani, a murit.
"Cea de a doua femeie, în vârstă de 28 de ani, a scăpat cu viaţă. Am transportat-o până la o ambulanţă, iar apoi victima a fost dusă la spitalul din Petroşani", a declarat şeful Salvamont Petroşani, Dumitru Bârlida.
Potrivit salvamontiştilor, fulgerul a lovit în stână, dar construcţia a rămas intactă.
Anul trecut, la nici o sută de metri de stână, un fulger a lovit o turmă de oi, 140 de animale fiind ucise.
Intervenţia salvamontiştilor a fost dificilă, din cauza reliefului accidentat, în zonă fiind doar un drum forestier. Locul unde a avut loc incidentul este situat la aproximativ 25 de kilometri de municipiul Petroşani. AGERPRES/(AS - Sorin Blada)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
În 2015, serviciile de ambulanţă judeţene şi SABIF au intervenit la 2.972.305 de solicitări Serviciile de ambulanţă judeţene şi Bucureşti-Ilfov au primit prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112, în 2015, un număr de 3.741.439 de apeluri şi au intervenit la 2.972.305 de solicitări pentru cazuri de urgenţă, consultaţii la domiciliu şi transferuri, potrivit bilanţului Departamentului...
Hunedoara: Două femei au fost lovite de fulger, la o stână din Valea Jiului Două femei au fost lovite de fulger, sâmbătă după-amiază, la o stână situată pe Muntele Bou (1.671 m), din Masivul Vâlcan, în Valea Jiului, victimele scăpând cu viaţă, potrivit relatării unui martor ocular care a anunţat incidentul la numărul unic de urgenţă 112.
Hunedoara: Un nou modul SMURD se va deschide în Baru, pe DN66, la jumătatea distanţei dintre Haţeg şi Petroşani Un nou modul SMURD va fi deschis de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara în localitatea Baru, pe DN 66, la jumătatea distanţei dintre oraşele Haţeg şi Petroşani, scopul urmărit fiind reducerea timpului în care paramedicii pot ajunge la locul unor accidente, a declarat luni şeful ISU...
Nouă spitale şi Ambulanţa Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă de 1 şi 2 mai Nouă spitale bucureştene şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă în zilele de 1 şi 2 mai, cu ocazia Sărbătorilor Pascale, precizează un comunicat publicat pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică a Capitalei.
Conducerea SABIF analizează modul în care ambulanţa a ajuns la Gyuri Pascu pentru urgenţa de cod roşu Conducerea Serviciului de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti-Ilfov (SABIF) a decis să analizeze modul în care echipajul său a ajuns la caz, atunci când a fost alertat pentru Ioan Gyuri Pascu, pentru a doua oară, în condiţiile în care s-a constatat că deplasarea a fost peste timpul mediu de răspuns la...
Hunedoara: Turiştii sunt avertizaţi să se ferească de vipere Turiştii care preferă drumeţiile sunt atenţionaţi asupra pericolului pe care l-ar putea reprezenta viperele, în această perioadă a anului, excursioniştii fiind sfătuiţi să poarte bocanci de munte atunci când pleacă pe un traseu montan, chiar dacă afară este caniculă.