Cele mai citite
 


Iaşi: A încercat să îşi ucidă părinţii în timp ce se afla sub influenţa etnobotanicelor
duminică, 22 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un elev de 19 ani a încercat, sâmbătă dimineaţă, să îşi omoare propriii părinţi pentru că aceştia nu l-au lăsat să mai consume plante etnobotanice.
Tânărul, fost sportiv, a fost adus în stare foarte gravă la Spitalul de Urgenţe, acum Clinica din Copou a Spitalului "Sf. Spiridon" din Iaşi.
Aflat în stare de transă, el şi-a agresat părinţii. Speriaţi, aceştia au apelat la 112 pentru a solicita intervenţia poliţiştilor. Tânărul a fost adus la spital de un echipaj al Ambulanţei şi un altul de la Poliţie. Aici, personalul medical a aplicat măsuri de depurare a toxicului, prin lavaj gastric şi diureză osmotică şi a rămas internat la Secţia de toxicologie.
Când starea clinică se va ameliora, adolescentul va necesita tratament suplimentar în clinica de drogo-dependenţi.
Părinţii, o familie modestă din cartierul Metalurgie din Iaşi, susţin că băiatul a început să consume etnobotanice în urmă cu jumătate de an, influenţat de prietenii "de la bloc". Tatăl spune că, din cauza drogurilor, băiatul nu a mai înregistrat performanţe la atletism.
"Remarcăm că persoanele care consumă droguri legale au manifestări în forme din ce în ce mai grave, în unele cazuri ajungându-se la tentative de suicid, furturi sau agresiuni", a afirmat, sâmbătă, medicul primar Tudor Ciuhodaru, specialist în toxicologie la Clinica exterioară Copou a Spitalului "Sf. Spiridon" din Iaşi.
La sfârşitul anului trecut, consilierii locali au decis ca "magazinele de vise" să nu mai poată funcţiona la o distanţă mai mică de trei kilometri de unităţile de învăţământ, cămine şi locuri de cazare pentru elevi şi studenţi, cantine, instituţii de cultură, tabere şcolare, baze şi complexe cultural-sportive, palate şi cluburi ale copiilor şi elevilor, parcuri publice, lăcaşe de cult, instituţii publice, locuri de agrement şi distracţii, gări, autogări.
Pentru că măsura este încălcată, Tudor Ciuhodaru, iniţiator al primei legi împotriva etnobotanicelor votate de Parlament, cere, printr-un proiect legislativ, pedeapsa cu închisoarea pentru cei care comercializează etnobotanice şi interzicerea magazinelor de acest gen în întreaga ţară. AGERPRES/(AS - Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Tineri aflaţi sub influenţa etnobotanicelor au încercat să se sinucidă Iaşi, 8 dec /Agerpres/ - Şapte persoane au fost aduse, miercuri dimineaţa, în doar câteva ore, la Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) de la Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi după ce au consumat plante etnobotanice, doi dintre aceştia fiind internaţi în urma unor tentative de suicid...
Iaşi: Intoxicaţi cu etnobotanice la un concert Mai mulţi studenţi din Iaşi au ajuns, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în stare gravă la Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan', după ce s-au intoxicat cu plante etnobotanice inhalate în timpul unui concert.
Iaşi: 30 de tineri ajunşi la spital în ultima lună în urma consumului de plante etnobotanice Plantele etobotanice şi consumul acestora în locul ţigărilor de la tarabă au adus, în doar o lună de zile, în spital, aproape 30 de tineri din Iaşi, susţin medicii.
Iaşi: Trei intoxicaţi cu etnobotanice, într-o oră Un număr de trei persoane au ajuns sâmbătă într-o singură oră la Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi, după ce s-au intoxicat cu plante etnobotanice.
Iaşi: Un elev a ajuns la spital din cauza etnobotanicelor Un elev din Iaşi a fost adus, luni, la Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi, după ce timp de trei zile a consumat plante etnobotanice.
Iaşi: 10 intoxicaţii cu etnobotanice într-o singură gardă Medicii de la Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi sunt alarmaţi de creşterea numărului consumatorilor de plante etnobotanice după ce în ultima gardă au acordat îngrijiri medicale pentru 10 de persoane care au consumat astfel de produse.