Cele mai citite
 


Legume organice, contaminate cu bacterii rezistente la antibiotice (experţi olandezi)
duminică, 22 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Într-o serie de legume cultivate fără îngrăşăminte chimice în Olanda au fost descoperite bacterii patogene rezistente la antibiotice, constată un grup de oameni de ştiinţă de la Centrul medical de pe lângă Universitatea din Amsterdam, relatează sâmbătă portalul MedDaily.
Oamenii de ştiinţă au examinat 120 de probe prelevate de la legume cu frunze şi rădăcinoase. Bacterii patogene au fost găsite în şapte din probele cercetate.

Experţii presupun că bacteriile au fost aduse împreună cu gunoiul de grajd, care este folosit la cultivarea legumelor organice ca îngrăşământ natural. De asemenea, este posibil ca agenţii patogeni să provină din sol.

În acelaşi timp, specialişti de la Laboratorul Naţional pentru Controlul Calităţii din Ţările de Jos au supus criticilor mai multe preparate pe bază de plante, ale căror proprietăţi au un efect similar otrăvii. Potrivit acestora, utilizarea unor astfel de preparate poate duce la naşterea unor copii cu defecte, iar unele dintre ele declanşează creşterea sânilor la băieţi.AGERPRES/(Lilia Traci)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Infecţiile cu bacterii rezistente la antibiotice se răspândesc în Europa Experţii avertizează că lumea se îndreaptă către 'scenariul de neconceput al infecţiilor netratabile', din cauza dezvoltării super-bacteriilor rezistente la toate antibioticele şi a interesului diminuat de a dezvolta noi medicamente pentru a le combate, informează ziarul britanic The Independent.
Bacteriile rezistente la antibiotice ar putea ucide 10 milioane de oameni pe an (raport) Bacterii rezistente la antibiotice care provoacă boli precum E.coli, salmonela, malaria sau tuberculoza ar putea ucide 10 milioane de oameni pe an până în 2050 dacă nu se face nimic pentru oprirea proliferării lor galopante, arată un raport realizat la cererea guvernului britanic, după ce premierul David...
Nou antibiotic eficient în cazul unor bacterii rezistente la alte medicamente (studiu) Un nou tip de antibiotic, numit 'Teixobactin', eficient inclusiv contra unor bacterii care au dezvoltat rezistenţă la alte tratamente, a fost realizat de un colectiv de cercetători din Germania şi SUA, coordonat de profesorul Kim Lewis, de la Universitatea Northeastern din Boston, transmit EFE şi AFP...
Mobilizare în SUA împotriva spectrului unei bacterii rezistente la toate antibioticele Autorităţile din domeniul sănătăţii din SUA îşi vor intensifica eforturile pentru a opri apariţia unor tulpini bacteriene rezistente la toate antibioticele, după recenta descoperire a unui pacient infectat cu o bacterie mutantă, insensibilă chiar şi la un antibiotic de ultimă instanţă, informează agenţia...
Apa "potabilă" din New Delhi conţine bacterii periculoase O echipă de oameni de ştiinţă de la Universitatea din Cardiff a solicitat intervenţia de urgenţă a autorităţilor sanitare internaţionale după cea descoperit tulpini ale unor bacterii rezistente la antibiotice în apa considerată "potabilă" ce alimentează oraşul new Delhi, transmite Maxisciences.com.
Infecţiile cu bacterii foarte rezistente la antibiotice: Primul caz semnalat în SUA declanşează semnalul de alarmă la G7 Primul caz cunoscut în Statele Unite de infecţie cu o super-bacterie care nu poate fi ucisă de antibiotice de ultimă instanţă a fost detaliat într-un raport publicat joi de Ministerul american al Apărării. Această bacterie foarte rezistentă a fost identificată în urina unei femei în vârstă de 49 de ani...