Cele mai citite
 


Primarul Oprescu a inaugurat primul centru din Bucureşti pentru îngrijirea bolnavilor la domiciliu
duminică, 22 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a inaugurat, sâmbătă, la sediul Fundaţiei Crucea Alb-Galbenă, primul Centru-pilot de coordonare a serviciilor de îngrijiri la domiciliu din municipiul Bucureşti, adresat persoanelor aflate în stare de dependenţă la domiciliu, ce nu pot primi asistenţă îndelungată în spital şi care dispun de posibilităţi materiale reduse.
Sorin Oprescu a declarat că acest serviciu este gratis şi se adresează oamenilor nevoiaşi.
"Ei nu vor reprezenta majoritatea niciodată, nu vor reprezenta votanţi, după cum spun unii cinic. Dar ei reprezintă un număr important de oameni, care au fost la fel ca dumneavoastră şi pe care boala i-a îngenuncheat. Ar trebui ca îngrijirea la domiciliu să fie făcută în special în cartierele amărâte, unde oamenii nu au posibilităţi de a se trata şi de a merge la doctor", le-a spus Oprescu participanţilor prezenţi la inaugurarea centrului de pe bulevardul Regina Maria din Capitală.
Scopul acestui centru este mărirea accesului persoanelor defavorizate (vârstnici, persoane cu dizabilităţi, bolnavi casnici) la serviciile de îngrijire medico-socială şi de recuperare la domiciliu.
Potrivit Fundaţiei Crucea Alb-Galbenă, îngrijirea la domiciliu implică un consum de materiale medico-sanitare de calitate, timp - în cazul persoanelor dependente, şedinţele de recuperare pot dura mai mult de o oră - şi nu în ultimul rând personal foarte bine instruit, care să fie capabil să răspundă cu promptitudine situaţiilor de criză medico-socială în care se află pacienţii.
Membrii echipei multidisciplinare a centrului (medici, asistenţi medicali şi sociali, kinetoterapeuţi) au capacitatea să comunice cu persoana asistată, cu familia acesteia şi pot furniza în comunitate informaţii pertinente despre posibilităţile de îngrijiri la domiciliu. AGERPRES/(A - Eusebi Manolache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bacău: DGASPC a inaugurat la Filipeşti un complex de servicii comunitare pentru persoane cu dizabilităţi Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bacău a inaugurat, joi, un complex de servicii comunitare pentru persoane având dizabilităţi neuropshice, primul din judeţ ce corespunde integral normelor europene.
Centrul de recuperare neuropsihomotorie 'Crinul Alb' va fi inaugurat miercuri Bucureşti, 29 iun /Agerpres/ - Centrul de recuperare neuro-psiho-motorie şi asistenţă socială 'Crinul Alb' va fi inaugurat miercuri, fiind un serviciu destinat protecţiei copilului cu dizabilităţi.
Primarul Sorin Oprescu a inaugurat Căminul pentru persoane vârstnice "Nicolae Cajal" Primarul general, Sorin Oprescu, a inaugurat luni Căminul pentru persoane vârstnice al Municipiului Bucureşti "Prof. acad. Nicolae Cajal", situat în sectorul 3.
Sorin Oprescu: Pacienţii care se tratează la Obregia cumpără droguri chiar din zona spitalului Consumatorii de etnobotanice care urmează un tratament de recuperare la Centrul de Asistenţă Integrată a Adicţiilor de la Spitalul Clinic de Psihiatrie "Prof. Dr. Al. Obregia" cumpără droguri chiar din zona unităţii sanitare şi de multe ori traficanţii pătrund în spital, susţine primarul general, Sorin...
Primarul Sorin Oprescu a inaugurat prima policlinică socială gratuită Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a inaugurat marţi, prima policlinică socială gratuită adresată persoanelor defavorizate din Bucureşti.
Sorin Oprescu: Sunt omul care nu are în dicţionar cuvântul imposibil (interviu) Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, care candidează ca independent, susţinut la USL, pentru un nou mandat, afirmă, într-un interviu acordat AGERPRES, că Bucureştiul are nevoie de continuitate la nivelul marilor proiecte, motiv pentru care, dacă va câştiga alegerile pe 10 iunie, se va axa pe...