Cele mai citite
 


Şeful DSP Cluj: Spitalul Clinic de Recuperare nu a preluat Centrul de sănătate din comuna Mociu
duminică, 22 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul Clinic de Recuperare din Cluj-Napoca nu a preluat Centrul de sănătate din comuna Mociu, care nu mai funcţionează de la 1 aprilie, a declarat, sâmbătă, pentru AGERPRES, şeful Direcţiei de Sănătate Publică Cluj, dr. Dorina Duma.
Reprezentantul DSP a amintit, în context, că au fost încercări ale autorităţilor locale şi judeţene de a transforma Centrul de sănătate din comuna Mociu în secţie externă a unui spital din Cluj-Napoca, dar ele au fost "tardive, pentru că se stabilise deja, prin hotărâre de Guvern, transformarea acestui Centru de sănătate în Centru pentru vârstnici".
"Asistenţa medicală la nivelul comunelor care au fost deservite de acest Centru de sănătate este asigurată, în continuare, prin Centrul de permanenţă, care funcţionează 24 de ore din 24, în acelaşi loc unde a funcţionat înainte Centrul de sănătate. Fac aici precizarea foarte clară că acest Centrul de permanenţă nu a avut niciodată nicio legătură cu Centrul de sănătate. El este independent şi are ca profil continuarea asistenţei medicale primare, nu spitaliceşti. Faptul că ambele unităţi se aflau în aceeaşi clădire a dus la foarte multe confuzii în privinţa celor două servicii medicale. Desfiinţarea Centrului de sănătate nu a implicat-o şi pe cea a Centrului de permanenţă, care a rămas în continuare punct de deservire a populaţiei în asistenţa medicală de urgenţă. Tot timpul, inclusiv sâmbăta şi duminica, precum şi de sărbătorile legale, la Mociu funcţionează, de asemenea, punctul local al Serviciului Judeţean de Ambulanţă, iar intenţiile autorităţilor sunt de a se înfiinţa şi un serviciu SMURD", a explicat dr. Dorina Duma.
Directorul DSP a subliniat că la Mociu funcţionează, în prezent, şi Centrul de permanenţă şi Salvarea. "În două săptămâni, de la Centrul de permanenţă din Mociu au fost aduse la unităţi spitaliceşti din Cluj-Napoca 12 persoane cu urgenţe medico-chirurgicale. Cazurile care trebuiau să ajungă în Cluj-Napoca ajungeau oricum la spitale clinice din municipiu, fie că funcţiona sau nu Centrul de sănătate. Dacă se va aproba, într-un final, ca secţie externă de spital, Centrul de sănătate va funcţiona pentru boli cronice şi pentru formele uşoare ale unei afecţiuni", a precizat directorul DSP Cluj. AGERPRES/(A - Carmen Fărcaşiu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Nouă spitale şi Ambulanţa Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă de 1 şi 2 mai Nouă spitale bucureştene şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă în zilele de 1 şi 2 mai, cu ocazia Sărbătorilor Pascale, precizează un comunicat publicat pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică a Capitalei.
Un centru de formare şi pregătire în descarcerare şi asistenţă medicală de urgenţă se va înfiinţa la Cluj Judeţul Cluj va avea un centru de pregătire a paramedicilor de pe ambulanţele SMURD, prin amenajarea unui spaţiu adecvat, investiţie aparţinând Fundaţiei pentru SMURD, condusă de dr.Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii.
Ministerul Sănătăţii: 85 de milioane de lei pentru serviciile de ambulanţă şi unităţile de primiri urgenţe, la rectificarea bugetară Ministerul Sănătăţii (MS) în colaborare cu Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne vor beneficia de o rectificare a bugetului pentru Sistemul naţional de asistenţă medicală de urgenţă şi de prim ajutor calificat.
Asistenţa medicală de urgenţă în Bucureşti în perioada 1-6 mai Asistenţa medicală de urgenţă în perioada 1-6 mai va fi asigurată în Capitală de următoarele unităţi sanitare:
Asistenţa medicală în perioada Sărbătorilor Pascale Asistenţa medicală de urgenţă va fi asigurată, în perioada Sfintelor Sărbători de Paşte, de Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti Floreasca - tel: 021/599.23.00, Spitalul Clinic de Urgenţă Universitar - tel: 021/318.05.22, Spitalul Clinic de Urgenţă Sf. Pantelimon - tel: 021/255.40.90, Spitalul Clinic...
Asistenţa medicală de urgenţă, asigurată de mai multe spitale de Crăciun Asistenţa medicală de urgenţă va fi asigurată sâmbătă şi duminică de mai multe spitale din Capitală.