Cele mai citite
 


Janet Jackson, Bill Clinton şi Brooke Shields au luat parte la Life Ball de la Viena
luni, 23 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Solista Janet Jackson, fostul preşedinte american Bill Clinton şi actriţa Brooke Shields au participat sâmbătă, alături de mii de persoane, la Life Ball, cel mai mare eveniment caritabil din Europa dedicat luptei împotriva SIDA, relatează AP.
Cei trei s-au numărat printre celebrităţile care au participat la ceremonia de deschidere din faţa primăriei din Viena, care a inclus prezentări de modă şi numere live ale unor solişti ca Natasha Bedingfield, Natalia Kills şi Holly Johnson de la 'Frankie goes to Hollywood'

Bill Clinton le-a amintit celor veniţi la petrecere - dintre care mulţi şi-au acoperit corpul doar cu vopsea, pene sau şnururi - că numeroşi oameni infectaţi cu virusul HIV nu au încă acces la un tratament care să le salveze viaţa.

'Suntem aici în această noapte pentru că zece milioane de oameni din ţările sărace au nevoie de medicamente şi dacă vreţi să reducem rata de răspândire, să reducem rata mortalităţii, trebuie să terminăm treaba', a spus fostul preşedinte american.

În 2002, Clinton a promovat o iniţiativă pentru facilitarea accesului la tratament retroviral şi pentru îmbunătăţirea sistemelor sanitare din ţările în curs de dezvoltare.

Janet Jackson a rememorat un moment tragic din 1998 când un activist sud-african al luptei anti-SIDA a fost omorât în bătaie de vecini după ce a anunţat la televiziunea de stat că este seropozitiv. Anterior, ea le-a declarat reporterilor că orice ajutor este binevenit când este vorba despre combaterea SIDA.

'Nu putem continua să lăsăm să se întâmple asta', a mai spus Jackson, care este reprezentantă a amfAR, Fundaţia pentru cercetare în domeniul SIDA.

La rândul ei, Brooke Shields i-a acordat un premiu de 100.000 de dolari Aniei Sarang, directoarea fundaţiei Andrei Rilkov pentru sănătate şi justiţie socială care derulează proiecte în Rusia, unde bolnavii de HIV-SIDA sunt adesea stigmatizaţi. 'Este cu siguranţă un înger', a spus Shields despre Ania Sarang.

Într-o înregistrare video, fostul secretar general al ONU Kofi Annan a lansat un apel la o acţiune internaţională continuă pentru asigurarea progresului.

'Trebuie să ne reînnoim constant angajamentul şi să ne măsurăm succesul nu în termeni de rezoluţii adoptate ci de vieţi salvate în următoarele generaţii. Cu toţii avem un rol de jucat', a spus Kofi Annan.AGERPRES/(Florin Ştefan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Life Ball la Viena cu Bill Clinton, Janet Jackson şi Brooke Shields, pentru strângerea de fonduri anti-SIDA Life Ball, cel mai mare eveniment caritabil din Europa dedicat luptei împotriva SIDA, va avea loc sâmbătă, 21 mai, la Viena. Cea de-a 19-a ediţie a extravagantului bal va reuni şi de această dată personalităţi marcante ale lumii politice, precum fostul preşedinte american Bill Clinton, dar şi ale showbiz-ului...
(Corespondenţă) Personalităţile prezente la Life Ball, entuziasmate de evenimentul caritabil dedicat luptei împotriva SIDA Viena, 21 mai - Corespondentul Agerpres, Smaranda Câmpeanu, transmite: O serie de personalităţi cunoscute la nivel internaţional, printre care fostul preşedinte american Bill Clinton şi actorii Antonio Banderas şi Sean Penn, au sosit la sfârşit de săptămână la Viena pentru a lua parte la cea de a 20-a...
Janet Jackson şi Bill Clinton, printre vedetele ce vor participa la Life Ball Cântăreaţa americană Janet Jackson, actriţa Brooke Shields şi fostul preşedinte american Bill Clinton se numără printre vedetele care vor participa la cea de-a 19-a ediţie a Life Ball, la 21 mai, la Viena, un eveniment monden dedicat luptei împotriva maladiei SIDA, au anunţat luni organizatorii, transmite...
Viena: A 21-a ediţie a Life Ball de luptă împotriva sida a avut ca temă 1001 de nopţi Mii de persoane au participat sâmbătă seară, la Viena, într-un decor din 1001 de nopţi, la a 21-a ediţie a Life Ball de luptă împotriva sida, alături de celebrităţi ca fostul preşedinte american Bill Clinton, cântăreţul Elton John şi actriţa indiană Aishwarya Rai Bachchan, transmite AFP.
Bill Clinton evocă o 'generaţie fără SIDA' Obiectivul unei generaţii fără SIDA este realizabil dacă celor infectaţi cu HIV li se pun la dispoziţie tratamente din timp şi dacă se intensifică ajutorul pentru femei şi copii, a declarat miercuri fostul preşedinte american Bill Clinton, în cadrul conferinţei internaţionale consacrate SIDA care are...
Life Ball împotriva SIDA de la Viena a adunat suma de 1,9 milioane de euro Cea de a 19-a ediţie a celui mai mare eveniment european de luptă împotriva SIDA care s-a desfăşurat sâmbătă la Viena a permis adunarea a 1,9 milioane de euro, au anunţat miercuri organizatorii, citaţi de AFP.