Cele mai citite
 


Pui de delfin nou-născut, salvat de pe plaja din Constanţa
luni, 23 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Voluntarii Centrului de salvare a delfinilor, din cadrul "Oceanic Club", au depus eforturi deosebite pentru a salva un pui de delfin în vârstă de o zi care a fost găsit pe o plajă din Constanţa (sud-est).
Directorul executiv al organizaţiei ecologiste "Oceanic Club", biologul Răzvan Popescu-Mirceni, a declarat în exclusivitate pentru AGERPRES, că povestea puiului de delfin pierdut la câteva ore de la naştere de mama sa este deosebit de tragică.
"Practic ne aflăm într-o situaţie fără precedent. Puiul, un mascul din sub-specia Marsuin, s-a pierdut de mama sa astăzi, la câteva ore după ce a fost născut şi a eşuat pe o plajă din nordul oraşului Constanţa. În esenţă, a avut mare noroc că a fost găsit repede de un trecător care a alertat Serviciul Unic 112. Aceştia au contactat Oceanic Club şi astfel am preluat "orfanul" în grijă. Acum l-am mutat într-o piscină gonflabilă unde îi asigurăm apa necesară fără a fi în pericol să se înece şi îl hrănim cu seringa administrându-i un amestec de lapte praf pentru prematuri în combinaţie cu vitamine, peşte şi alţi compuşi nutritivi. Deocamdată trebuie să-l învăţăm să mănânce şi mai apoi să înoate. Medicii veterinari s-au pronunţat că are şanse mari să supravieţuiască pentru că este un 'bebeluş' robust, dar ... cele mai importante sunt următoarele 72 de ore din viaţa sa", a precizat Mirceni.
Biologul a mai spus că echipa de voluntari de la Oceanic Club va ieşi în larg cu o barcă, pentru a identifica posibilul grup din care provine şi de care s-a pierdut.
"Problema este că trebuie să-i găsim exact familia lui pentru că altfel nu este acceptat, îl izgonesc şi nu are şanse mari de supravieţuire, pentru că trebuie învăţat să prindă peşte. O să vedem. Dacă nu reuşim să-l redăm mediului natural poate că o să-l adăpostim la Delfinariu, într-un bazin separat", a adăugat Popescu-Mirceni. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Procedură medicală realizată în premieră în România la un bebeluş de 8 zile Un nou-născut suferind de stenoză pulmonară critică a suferit miercuri, la opt zile după ce s-a născut, o intervenţie de urgenţă, procedura fiind realizată pentru prima oară în România.
VIRUSUL ZIKA Canada: Primul bebeluş născut cu microcefalie asociată Zika O femeie purtătoare a virusului Zika a dat naştere primului bebeluş din Canada afectat de microcefalie asociată acestei boli transmisă mai ales de ţânţari, au informat vineri surse medicale citate de AFP.
O femeie a refuzat să facă chimioterapie şi a murit la 23 de zile după naştere Ca să poată trăi, Stacie Crimm trebuia să facă chimioterapie, tratament care ar fi obligat-o să renunţe la sarcină. Însă americanca de 41 de ani a hotărât să se sacrifice pentru a da naştere singurului ei copil, scrie 7sur7.be.
Braşov: Anchetă la Spitalul din Făgăraş după ce o asistentă a încurcat înregistrarea sexului unui bebeluş Direcţia de Sănătate Publică Braşov şi Spitalul Municipal Făgăraş efectuează vineri o anchetă la această unitate medicală pentru a lămuri situaţia unui copil născut în urmă cu două zile, a cărui mamă spune că este băiat, şi nu fetiţă aşa cum susţin cadrele medicale din Maternitatea Făgăraş.
Bihor: Medicul orădean Gyorgy Pal, descoperitorul vitaminelor B2, B6 şi B8, ar fi împlinit joi 123 de ani Medicul şi cercetătorul orădean Gyorgy Pal, premiat în 1975 de preşedintele SUA cu cea mai înaltă distincţie americană în domeniul ştiinţei, ar fi împlinit vârsta de 123 de ani pe 7 aprilie, de Ziua Mondială a Sănătăţii, a precizat, joi, într-o conferinţă de presă, deputatul UDMR Cseke Attila.
Alimente care nu trebuie să lipsească în timpul vacanţei Majoritatea persoanelor au grijă de dieta lor în mod special înainte de sosirea verii şi vacanţei, cu gândul la cum vor arăta pe plajă şi la piscină. Alimentaţia este o temă importantă în toate anotimpurile, dar vara cu atât mai mult. Temperaturile înalte şi schimbările survenite în privinţa obiceiurilor...