Cele mai citite
 


Teleorman: Volumul 'Forţa politică a femeilor', lansat la Videle
luni, 23 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Volumul "Forţa politică a femeilor", apărut la Editura Polirom, a fost lansat duminică la Casa de cultură din oraşul Videle în prezenţa coordonatorului acestei cărţi, Andreea Paul Vass, consilierul de stat al premierului.
Alături de aceasta s-au aflat, printre alţii, Rodica Tatu, Oana Badea, Anca Stănculeanu, Maria Nedelcu, Ştefan Vida Marinescu şi Iulian Chivu, care au avut aprecieri pozitive privind mesajele transmise prin carte.
Andreea Paul Vass a declarat că prin acest volum "a fost pornită o campanie dură", referitoare la egalitatea de şanse, în condiţiile în care în România există "o discriminare vădită de grup".
Potrivit sursei citate, doar 10% dintre femei sunt reprezentate în Parlament, deşi ele depăşesc jumătate din totalul populaţiei.
"Cum pot fi reflectate interesele cetăţenelor în decizia publică în forumul suprem legislativ? Zece la sută. De aceea nu avem o şcoală de bone, creşe şi grădiniţe, un sistem de învăţământ sau de sănătate performante", a afirmat consilierul primului-ministru.
Aceasta s-a declarat o susţinătoare a introducerii "cotei minimale de gen", adică impunerea unui nivel obligatoriu de reprezentare a femeilor în viaţa politică românească.
Andreea Paul Vass crede că într-o societate "plină de misoginism trebuie făcut ceva", astfel încât iniţiativa legislativă privind egalitatea de şanse, "care a trecut de Senat", să aducă "schimbarea de care este nevoie".
În volumul lansat la Videle au scris 86 de personalităţi, majoritatea fiind femei implicate în politică sau în alte sectoare de activitate. De asemenea, oameni politici şi intelectuali dintre bărbaţi îşi expun punctele de vedere, ca parteneri de dialog privind egalitatea de şanse. AGERPRES/ (AS - Ştefan Stan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti Examen de Rezidenţiat la Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Carol Davila' din Bucureşti
INTERVIU/Nini Săpunaru:România este singura ţară europeană care poate cultiva cu succes soia modificata genetic România este singura ţară din Uniunea Europeană care poate cultiva cu succes soia modificată genetic, iar această cultură ar putea contribui cu 1 - 1,5 miliarde de euro la PIB-ul ţării, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, Nini Săpunaru, preşedintele Comisiei pentru agricultură, silvicultură...
România ignoră normele europene şi duce o politică suicidară în sănătate /ONG/ România, stat european, ignoră normele europene şi duce o politică suicidară în domeniul sănătăţii, etalând "o formă crasă de discriminare între cetăţenii" ţării, a declarat miercuri Minodora Cliveti, preşedintele organizaţiei neguvernamentale Menos, într-un comunicat transmis AGERPRES.
Dezbatere privind sănătatea femeii, la Parlament Parlamentari, medici, oficiali din Ministerul Sănătăţii au discutat joi la Palatul Parlamentului despre găsirea unor soluţii pentru sănătatea femeilor şi pentru prevenirea unor boli care pot marca viaţa acestora.
Marko Bela: Opoziţia face o greşeală enormă crezând că pentru UDMR contează numai puterea (interviu) Vicepremierul Marko Bela a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că opoziţia face o greşeală "enormă" crezând că pentru UDMR importante sunt numai puterea şi guvernarea, catalogând drept "infantile" afirmaţiile liderilor Uniunii Social Liberale (USL), care spun că, dacă UDMR nu va trăda acum puterea...
Minodora Cliveti, preşedinte Menos: România ignoră normele europene şi duce o politică suicidară în sănătate Minodora Cliveti, preşedintele organizaţiei neguvernamentale Menos, apreciază, într-un comunicat transmis AGERPRES, că "România, stat european, ignoră normele europene şi duce o politică suicidară în domeniul sănătăţii", etalând "o formă crasă de discriminare între cetăţenii" ţării.