Cele mai citite
 


Bal caritabil pentru copiii bolnavi de cancer
marţi, 24 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproximativ 200.000 de copii sunt diagnosticaţi cu cancer, în fiecare an, la nivel mondial, iar dintre aceştia doar 30% primesc tratament adecvat, se arată într-un comunicat de presă remis, luni, de Asociaţia Părinţilor cu Copii Bolnavi de Cancer, Leucemii şi Anemii Grave.
Potrivit datelor furnizate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, aproximativ 90.000 de copii mor din cauza bolii, anual, la nivel mondial, şi se înregistrează o incidenţă de 816 cazuri noi la fiecare 100.000 de copii.
Statisticile la nivelul României sunt estimative, întrucât Registrul naţional de cancer nu funcţionează încă.
Conform Asociaţiei PAVEL - Primind Ajutor, Viaţa Este Luminoasă, 500 de copii români sunt diagnosticaţi cu cancer în fiecare an, în prezent existând aproximativ 5.000 de pacienţi cu boala în evoluţie sau remisiune.
În România, rata vindecării de cancer este în medie de 30-60%, în funcţie de specificul bolii. Dacă este depistat la timp şi tratat corect, cancerul infantil răspunde mai bine la tratament decât cancerul adulţilor.
"Costurile ce implică diagnosticul şi tratamentul unui copil bolnav de cancer sunt ridicate şi nu sunt întotdeauna subvenţionate de către stat, iar nevoile copiilor ce suferă de cancer sunt multiple, oscilând de la nevoia de afecţiune la nevoia de resurse financiare pentru diagnosticare şi tratament, de la nevoia de programe de terapie prin joc şi consiliere psihologică la nevoia resurselor materiale zilnice pentru hrană şi igienă", a declarat preşedintele Asociaţiei PAVEL, Olga Cridland.
"Boala are un impact emoţional şi financiar uriaş atât asupra copilului şi tânărului bolnav, cât şi asupra familiei acestuia, de aceea este de apreciat orice efort din partea oamenilor pentru a uşura suferinţa acestora", a menţionat Alina Mitroi, psiholog Asociaţia PAVEL.
Un grup de studenţi ai Facultăţii de Administraţie şi Management Public - ASE Bucureşti voluntari în cadrul Asociaţiei PAVEL supune atenţiei publice şi mai ales tinerilor nevoile copiilor mai puţin norocoşi, privaţi de seninătatea şi bucuriile copilăriei de această boală necruţătoare. Ei au organizat balul Fun for Life alături de artişti care susţin cauza.
Pe 24 mai, începând cu ora 20,00, în club Dumars, va avea loc evenimentul în scopuri caritabile împreună cu artişti celebri, trupe de dans şi studenţi talentaţi. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dr. Monica Dragomir (IOB): Aproximativ 500 de cazuri noi de cancer la copii pe an se înregistrează în România Aproximativ 500 de cazuri noi de cancer la copii se înregistrează anual în România, în prezent aproape 5.000 de pacienţi cu vârste mici având această boală în evoluţie sau remisiune, a declarat vineri într-o conferinţă şeful secţiei de oncologie pediatrică de la Institutul Oncologic Bucureşti, dr. Monica...
Ziua Internaţională a Copilului cu Cancer Bucureşti, 15 feb /Agerpres/ - Confederaţia Internaţională a Organizaţiilor Părinţilor cu Copii Bolnavi de Cancer, la care Asociaţia P.A.V.E.L. (Primind Ajutor Viaţa Este Luminoasă) s-a afiliat din 1998, a declarat 15 februarie ca fiind Ziua Internaţională a Copilului cu Cancer, se arată într-un comunicat...
“Suport și Consiliere pentru Sănătatea Sânului”, un proiect derulat de Asociația M.A.M.E. în sprijinul femeilor din România Asociația M.A.M.E. lansează proiectul “Suport și Consiliere pentru Sănătatea Sânului” cu scopul de a oferi gratuit femeilor diagnosticate cu cancer de sân din România suport, informare, consiliere medicală, consiliere psihologică şi consultanţă juridică.
Comunicat de presă - Asociaţia Little People România - Societatea civilă, o voce în sprijinul copiilor cu cancer -
Comunicat de presă - Campania de comunicare "Rămâi tu însăţi" Campania de comunicare "Rămâi tu însăţi" susţine, prin informare şi consiliere, femeile cu cancer la sân din România
Coaliţia de Prevenire a Cancerului de Col Uterin în România susţine vaccinarea împotriva HPV România se situează pe primul loc din Uniunea Europeană în ceea ce priveşte mortalitatea cauzată de cancerul de col uterin.