Cele mai citite
 


Cercetătorii recomandă scăderea consumului de carne roşie şi şuncă
marţi, 24 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Experţii în cancer avertizează asupra consumului de carne roşie şi de mezeluri, după ce 'cel mai competent raport' pe acestă temă a arătat că acestea favorizează apariţia unor boli, informează The Guradian.
World Cancer Research Fund (WCRF) recomandă scăderea consumului de carne roşie - vacă, porc şi miel - şi evitarea mezelurilor, precum şunca şi salamul. Pentru că ambele tipuri de carne fac să crească riscul apariţiei cancerului intestinal, oamenii ar trebui să se gândească serios să reducă consumul acestor alimente.

Problema a început să fie dezbătută în 2007, în urma publicării unui studiu care a identificat carnea ca un factor de risc în apariţia unor forme de cancer. Cercetătorii de la WCRF din cadrul Imperial College London, conduşi de dr Teresa Norat, au analizat datele cuprinse în 263 studii, remarcând rolul regimului alimentar, al greutăţii şi al activităţii fizice în scăderea numărului de cazuri de cancer intestinal. 'În privinţa cărnii roşii şi a mezelurilor, la cele 14 studii analizate s-au adăugat 10. S-a confirmat că, fără îndoială, carnea roşie şi mezelurile fac să crească riscul de cancer intestinal', se spune în raport.

'WCRF recomandă consumul a 500 g (greutatea alimentelor gătite) de carne roşie pe săptămână - echivalentul a cinci-şase porţii medii de friptură de vită, miel sau porc - şi evitarea mezelurilor', adaugă raportul. Circa 17.000 de cazuri (43%) ar putea fi evitate în fiecare an dacă oamenii ar mânca mai puţină carne şi mai multe fibre, dacă ar bea mai puţin, s-ar menţine la o greutate corectă şi ar fi mai activi, adaugă WCRF.

Raportul WCRF, de 850 de pagini, publicat luni, este 'cel mai competent realizat vreodată asupra riscului de cancer intestinal', apreciază experţii în cancer.AGERPRES/ (Lelia Bretan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mănăstireanu (ARC): Carnea roşie şi preparatele din carne nu pot fi responsabile de apariţia cancerului Carnea roşie şi preparatele din carne nu pot fi responsabile de apariţia unor forme de cancer decât dacă acestea sunt consumate în exces şi sunt tratate cu diverse substanţe chimice, a declarat pentru AGERPRES Vladimir Mănăstireanu, director executiv al Asociaţiei Române a Cărnii (ARC), organizaţie ...
ARC:Evaluările privind carnea roşie şi preparatele din carne sunt aruncate fără nicio rigoare ştiinţifică Asociaţia Română a Cărnii (ARC) consideră că evaluările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) potrivit cărora carnea roşie şi preparatele din carne ar fi cancerigene sunt aruncate cu uşurinţă pe piaţă, "fără niciun discernământ şi fără nicio rigoare ştiinţifică", iar presa responsabilă din România...
Carnea procesată poate provoca apariţia cancerului, conform unui nou raport al OMS Consumul de carne procesată poate provoca apariţia unor forme de cancer ale sistemului digestiv, în timp ce consumul de carne roşie este o cauză probabilă a îmbolnăvirilor oncologice, conform unui nou raport dat publicităţii luni de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), transmite Reuters.
Carnea roşie trebuie consumată cu cartofi reci pentru reducerea riscului de cancer la colon (studiu) Consumul excesiv de carne roşie duce la un risc crescut de cancer la colon, dar o serie de alimente pot scădea acest efect, arată o echipă de cercetători de la Universitatea Flinders (Australia).
Carnea albă şi roşie preparată la grătar sporeşte riscul de cancer la rinichi (studiu) Temperaturile foarte ridicate atinse în timpul pregătirii cărnii albe şi roşii la grătar favorizează emisia de substanţe cancerigene pentru om, provocând un risc crescut de cancer la rinichi, potrivit unui studiu realizat de cercetători de la Universitatea din Texas.
Carnea îngraşă (studiu) Consumul zilnic de carne duce, cu timpul, la creşterea greutăţii, arată un studiu ce va apărea în august în 'American Journal of Clinical Nutrition', menţionat de Le Figaro.