Cele mai citite
 


Unica supravieţuitoare în accidentul avionului yemenit a ieşit din spital
vineri, 24 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Raceala si gripa, Stiri, Gripa porcina
 

Evry /Franţa/, 24 iul /Agerpres/ - Tânăra Bahia Bakari /12 ani/, unica supravieţuitoare în accidentul avionului companiei Yemenia în largul insulelor Comore a părăsit joi după-amiază spitalul parizian Trousseau în care s-a aflat după revenirea ei în Franţa, informează AFP.

Tatăl ei, Kassim Bakari, s-a bucurat s-o vadă ieşind din spital şi a mulţumit tuturor celor care i-au susţinut moralul fetei /medici, politicieni, presă/.

Bahia Bakari, repatriată în Franţa după ce fusese salvată din apele Oceanului Indian, fusese adusă la spital cu contuzii multiple şi de arsuri. Ea a suferit o intervenţie chirurgicală reparatorie maxilo-facială şi cutanată în 9 iulie.

Fata fusese găsită agăţată de o rămăşiţă a avionului în care îşi pierduse viaţa, între alţii, şi mama ei.

Avionul Airbus A310 al companiei Yemenia s-a prăbuşit în apele oceanului în 30 iunie, în apropiere de coastele comoriene, cu 153 de pasageri şi membri ai echipajului la bord, între care numeroşi comorieni şi francezi de origine comoriană.

O navă franceză trimisă în zona accidentului şi-a terminat joi cartografierea zonei, operaţiune indispensabilă căutării cutiilor negre ale aparatului.

Acestea nu au putut fi recuperate până în prezent, ele aflându-se la peste 1.000 m adâncime, potrivit ambasadorului Franţei în Comore, Luc Hallade. AGERPRES/(Dan Gheorghiu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Un supravieţuitor de la Cernobâl prevede vremuri grele pentru Fukushima Un supravieţuitor de la Cernobâl, venit în Japonia cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la catastrofă, a prezis vremuri dificile, pe plan sanitar, dar şi economic şi social, pentru persoanele care trăiesc în apropiere de centrala avariată de la Fukushima /nord-est/, scrie France Presse.
Dr. Radu Zamfir: Îi datorăm viaţa pilotului Adrian Iovan Medicul Radu Zamfir, de la Institutul Clinic Fundeni, supravieţuitor al accidentului aviatic de luni, a declarat într-o conferinţă de presă că toţi cei care au fost salvaţi îi datorează viaţa pilotului Adrian Iovan.
Accident aviatic: Pilotul Adrian Iovan a murit; o femeie, medic rezident, a fost resuscitată Adrian Iovan, cel care pilota avionul prăbuşit în judeţul Cluj, a murit, potrivit unor reprezentanţi ai MAI.
Accident aviatic Sibiu: Prognosticul în cazul pilotului rămâne foarte rezervat Prognosticul rămâne foarte rezervat în cazul pilotului care a supravieţuit accidentului aviatic din Sibiu, a precizat marţi Cristian Niţescu, directorul medical al Spitalului Clinic de Urgenţă de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri, unde se află internat.
Prăbuşire elicopter SMURD/ Tobă: În R. Moldova s-au deplasat şi specialişti ai producătorului aparatului de zbor Ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, a declarat luni că în ancheta privind prăbuşirea elicopterului SMURD în Republica Moldova sunt implicaţi şi reprezentanţi ai producătorului aparatului de zbor.
Prăbuşire elicopter SMURD: Cercetarea la faţa locului, finalizată; la anchetă au participat şi experţi Eurocopter Procurorii au finalizat cercetarea la faţa locului în cazul elicopterului SMURD prăbuşit în Republica Moldova, iar la anchetă au participat şi experţi ai companiei Eurocopter din Germania.