Cele mai citite
 


Covasna: Angajaţii şi pacienţii spitalului din Vâlcele au reluat protestele
marţi, 24 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cadrele medicale şi bolnavii internaţi la Spitalul de patologie neuromusculară din Vâlcele au reluat luni protestele împotriva mutării acestei unităţi medicale la Întorsura Buzăului.
Potrivit liderului Sindicatului Sanitas Covasna, Vasile Neagovici, la protest au participat circa 100 de persoane, care au aprins lumânări în mod simbolic pentru a face funeraliile spitalului din Vâlcele, care, prin decizia Ministerului Sănătăţii, va fi închis după 50 de ani de activitate.
Vasile Neagovici a declarat pentru AGERPRES că protestele vor continua pe parcursul acestei săptămâni atât în incinta spitalului, cât şi a Prefecturii şi sediului UDMR din Sfântu Gheorghe, formaţiunea care l-a susţinut pe Cseke Attila pentru funcţia de ministru al Sănătăţii.
Liderul sindical s-a arătat nemulţumit că nici protestele desfăşurate până acum şi nici memoriile trimise autorităţilor statului nu au avut efectul scontat, iar 'numărătoarea inversă' a început.
'Suntem foarte nemulţumiţi, disperarea salariaţilor nu mai poate fi controlată. Aceştia riscă să rămână fără locuri de muncă pentru că le va fi imposibil din punct de vedere financiar să facă naveta la Întorsura Buzăului, 100 de kilometri pe zi, din salariile de 600-1.000 de lei lunar pe care le au. Avem alături de noi pacienţii, pentru că nici ei nu vor să plece din Vâlcele', a mai spus Vasile Neagovici.
Prefectul judeţului Covasna, Gyorgy Ervin, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, că protestele salariaţilor şi pacienţilor de la Vâlcele sunt inutile, întrucât decizia ministerului este definitivă.
'Dura lex sed lex. Acum degeaba mai protestează, nu mai există cale de întoarcere', a spus prefectul.
Potrivit unui comunicat de presă postat pe site-ul Ministerului Sănătăţii, activitatea de asistenţă medicală din cadrul Centrului de Patologie Neuromusculară Vâlcele se va transfera, în termen de 90 de zile, în noul spital de la Întorsura Buzăului, un spital în care s-au investit aproape 3 milioane de euro, dar care nu a funcţionat nici măcar o singură zi pentru că nu are dotarea necesară şi nici medici.
În comunicat se menţionează că aceste măsuri au ca scop 'creşterea eficienţei în utilizarea resurselor financiare şi umane, precum şi îmbunătăţirea calităţii serviciilor medicale furnizate pacienţilor'.
Angajaţii şi pacienţii de la Vâlcele au organizat în ultimele două luni acţiuni de protest în lanţ pentru a împiedica mutarea spitalului, iar acestea au culminat cu pichetarea sediului Prefecturii Covasna şi al Ministerului Sănătăţii.
Printre motivele pe care aceştia le invocă în refuzul de a se muta la Întorsura Buzăului se numără lipsa de dotare a spitalului, clima mult prea rece din zonă, nerecomandată bolnavilor cu distrofii musculare, precum şi lipsa banilor pentru naveta cadrelor medicale. AGERPRES/(A - Oana Mălina Negrea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: Pacienţii şi angajaţii spitalului din Vâlcele vor protesta în faţa sediului UDMR Angajaţii şi pacienţii de la Spitalul de Patologie Neuromusculară 'dr. Horia Radu' din Vâlcele vor relua de săptămâna viitoare protestele împotriva deciziei Ministerului Sănătăţii de a muta această unitate medicală la Întorsura Buzăului.
Covasna: Posibilă întâlnire între sindicatul Sanitas şi ministrul Sănătăţii pe tema spitalelor restructurate Situaţia Spitalului de Patologie Neuromusculară din Vâlcele, propus spre relocare la Întorsura Buzăului, va fi discutată joi în cadrul unei întâlniri pe care reprezentanţii Sindicatului Sanitas preconizează să o aibă la Bucureşti cu ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, pe tema spitalelor restructurate...
Covasna: Protest în fata Ministerului Sanatatii împotriva mutării Centrului de patologie neuromusculară din Vâlcele Aproximativ 100 de membri ai Sindicatul Sanitas Covasna şi ai Asociaţiei Distroficilor Muscular din România vor picheta marţi sediul Ministerului Sănătăţii, din Bucureşti, în semn de protest faţă de decizia mutării Spitalului de patologie neuromusculară din Vâlcele la Întorsura Buzăului.
Covasna: Protest al angajaţilor şi pacienţilor de la Spitalul de Patologie Neuromusculară din Vâlcele în faţa Prefecturii Angajaţii şi pacienţii de la Spitalul de Patologie Neuromusculară din Vâlcele vor picheta miercuri, între orele 12 şi 13, sediul Prefecturii din Sfântu Gheorghe, în încercarea de a determina conducerea Ministerului Sănătăţii să renunţe la decizia de a muta această unitate medicală la Întorsura Buzăului...
Covasna: Marş împotriva mutării spitalul din Vâlcele la Întorsura Buzăului Aproximativ 70 de pacienţi şi angajaţi ai Centrului de patologie neuromusculară din Vâlcele au organizat, miercuri, un marş de protest împotriva deciziei Ministerului Sănătăţii de a muta acest spital la Întorsura Buzăului.
Covasna: Pacienţii şi angajaţii Spitalului din Vâlcele pregătesc noi proteste împotriva mutării la Întorsura Buzăului Angajaţii şi pacienţii de la Spitalul de Patologie Neuromusculară "dr. Horia Radu" din Vâlcele se pregătesc din nou să iasă în stradă, în semn de protest faţă de decizia Ministerului Sănătăţii de a muta această unitate medicală la Întorsura Buzăului.